STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Διπλοί πράκτορες" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

"Διπλοί πράκτορες" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Από τον Αντώνη Τζιραλίδη στον... Χρήστο Μπούρμπο. Συνολικά 32 είναι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και το Sport24 σας τους θυμίζει ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε ποιον θα θέλατε τώρα στο ρόστερ της κάθε ομάδας.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν μακρά ιστορία στα μεταξύ τους παιχνίδια από το 1924 και την ίδρυση των "κιτρινόμαυρων" μέχρι και σήμερα με εξαίρεση τα δυο τελευταία χρόνια που ο ιστορικός σύλλογος από την Κωνσταντινούπολη ήταν στις μικρότερες κατηγορίες.

Σε αυτή την ιστορία υπάρχουν φυσικά "διπλοί πράκτορες" των δυο ομάδων. Ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί τόσο με το τριφύλλι στο στήθος όσο και με τον δικέφαλο αετό. Αυτοί στο σύνολο τους είναι 32 από τον Αντώνη Τζιραλίδη την δεκαετία του 1920 έως τον Χρήστο Μπούρμπο που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014.

"Διπλοί πράκτορες" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Η διαδρομή Λεωφόρος-Νέα Φιλαδέλφεια ή Νέα Φιλαδέλφεια-Λεωφόρος δεν είναι τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν δει κανείς ότι στο σύνολο τους 32 ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τόσο τα πράσινα όσο και τα κίτρινα. Ανάμεσα τους και παίκτες με μεγάλη ιστορία στις δυο ομάδες όπως ο Δομάζος, ο Ελευθεράκης, ο Βλάχος, ο Σαραβάκος, ο Λυμπερόπουλος και ο Κατσουράνης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη μεταγραφή ανάμεσα στους δύο συλλόγους, χρονολογείται το μακρινό 1927. Ο τότε νεαρός επιθετικός Αντώνης Τζιραλίδης, ένας από τους καλύτερους της δεκαετίας του 20, άφησε την ΑΕΚ τρία χρόνια μετά την ίδρυση της για να ενταχθεί στον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα πριν την θέσπιση της Α’ Εθνικής τον ακολούθησαν ακόμη πέντε ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Κρητικό, Σκλαβούνο, Σοφιανόπουλο, Κ. Χριστοδούλου και Ασημακόπουλο.

"Διπλοί πράκτορες" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Μετά την θέσπιση της Α' Εθνικής το 1959-60 υπάρχουν στο σύνολο τους 26 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ και οι οποίοι είναι οι Ανδρέας Παπαεμαννουήλ, Βάλτερ Βάγκνερ, Μίμης Δομάζος, Δημήτρης Κώτσος, Κώστας Ελευθεράκης, Βαγγέλης Βλάχος, Λύσσανδρος Γεωργαμλής, Μάρτον Εστερχάζι, Αντώνης Μήνου, Κώστας Παυλόπουλος, Δημήτρης Σαραβάκος, Γιάννης Καλιτζάκης, Γιώργος Δώνης, Μπλένταρ Κόλα, Δημήτρης Μάρκος, Νίκος Λυμπερόπουλος, Μίλτος Σαπάνης, Γιώργος Αλεξόπουλος, Άγγελος Μπασινάς, Σωτήρης Κυργιάκος, Κώστας Κατσουράνης, Ξενοφών Φέτσης, Αντώνης Πετρόπουλος, Γιώργος Κουτρουμπής, Βίκτωρ Κλωναρίδης και Χρήστος Μπούρμπος.

"Διπλοί πράκτορες" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ
Λυμπερόπουλος 580

Οι τρεις τελευταίοι μάλιστα εξακολουθούν να βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού με τον Κουτρουμπή να είναι στους υποψηφίους να αγωνιστεί κόντρα στην παλιά του ομάδα από την οποία αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013. Αντίθετα στο φετινό ρόστερ της ΑΕΚ δεν υπάρχει ούτε ένας ποδοσφαιριστής που να έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο τριφύλλι.

"Διπλοί πράκτορες" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Το Sport24 σας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε ποιον από τους 21 παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί και στις δυο ομάδες από τη θέσπιση της Α' Εθνικής θα θέλατε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ.

"Διπλοί πράκτορες" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ
Κατσουράνης 580
"Διπλοί πράκτορες" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ
"Διπλοί πράκτορες" σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ