STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δίκαια νίκησε η Κέρκυρα, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Δίκαια νίκησε η Κέρκυρα, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Η καλυτέρευση που περίμεναν στον Παναθηναϊκό μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος δεν ήρθε ποτέ και η Κέρκυρα πανηγύρισε απολύτως δίκαια μια μεγάλη νίκη με 1-0. Ο Επστάιν σκόραρε με πέναλτι το μοναδικό γκολ, ενώ ο Παμπλίδης είχε δοκάρι για το δεύτερο γκολ.

Βελτίωση περίμεναν να δουν οι φίλοι του Τριφυλλιού μετά την διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά βελτίωση δεν είδαν... Ο Παναθηναϊκός ήταν κάκιστος και ηττήθηκε δίκαια 1-0 από την Κέρκυρα, παραμένοντας μόνος τελευταίος στη βαθμολογία της Superleague. Παρά τις προπονήσεις στο κενό δεκαπενθήμερο και τις μεταγραφές αξιόλογων ποδοσφαιριστών στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν άνευρη, χωρίς δημιουργία και δεν έβγαλε θέληση ή πάθος για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Πλέον, είναι σαφές ότι δημιουργείται πρόβλημα στο Τριφύλλι, αφού παρά την προσδοκία για κάτι καλό, αυτό δεν έρχεται και τα πράγματα μοιάζουν να χειροτερεύουν. Κανένας δεν περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα... πετούσε σε σύγκριση με την πρεμιέρα, αλλά τουλάχιστον υπήρχε η πίστη ότι θα πάλευε πιο πολύ και θα έδειχνε αντίδραση. Στοιχεία που δεν βγήκαν ποτέ στο "Νησί των Φαιάκων" και αντίθετα, κυριάρχησαν η παραίτηση και η αποδοχή της ήττας στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η Κέρκυρα, από την πλευρά της, δικαιούταν απόλυτα τους τρεις βαθμούς. Στηριζόμενη στην ατολμία του αντιπάλου της, ήξερε τι ήθελε και πως να το πάρει στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενη και τα πολλά ατομικά λάθη των αμυντικών του Τριφυλλιού. Αφού έφερε το ματς στα μέτρα της με το γκολ του Επστάιν, αμύνθηκε υποδειγματικά και στις αντεπιθέσεις άξιζε να πετύχει ακόμα ένα γκολ, παρά να δεχτεί την ισοφάριση. Σίγουρα, η νίκη του Παναθηναϊκού δίνει ηρεμία στην Κέρκυρα, της φτιάχνει την αυτοπεποίθηση και της επιτρέπει να παίξει με καλύτερη ψυχολογία στα επόμενα παιχνίδια, για να δώσει αντίκρυσμα στην επιτυχία της.

Το μέλλον κρύβει πολλές παγίδες για τον Παναθηναϊκό, ειδικά εάν δεν βρει τρόπο να πετύχει νίκες. Όχι τόσο για τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού δεν πείθει με τίποτα για διεκδικητής... Εφόσον συνεχίσει με απώλειες βαθμών, σύντομα θα τεθεί σε αμφιβολία η είσοδος στην πεντάδα και η κριτική των οπαδών θα περάσει από τον Αλαφούζο και τη διοίκηση στον Ουζουνίδη και στους παίκτες. Ήδη, οι μουρμούρες έχουν αρχίσει και η επόμενη αγωνιστική στο "Απόστολος Νικολαΐδης" προβλέπεται δύσκολη...

Γήπεδο: ΔΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Δίπλαρης (Καρδίτσας), Κελαζόγλου (Χαλκιδικής)

4ος:Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Σπίνουλας, Σοϊλέδης, Γκομές, Επστάιν (79' λ.τ. Κόντος), Μπαλάφας (86' Ζορμπάς), Σιόντης, Ντουαλά, Παμλίδης (70' Αρτυματάς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Χούλτ, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (67' Μολίνς), Κουρμπέλης, Χίλγιεμαρκ, Μουνιέ (60' Καμπέσας), Λούντ, Λουτσιάνο (46' Άλτμαν), Τσάβες.

Γκολ: Επστάιν 18'

Κάρτες: Κουτρουμπής 18', Λουτσιάνο 24', Κουρμπέλης 40', Ντουαλά 40', Γκόμες 45'

Κόκκινη: -

Θυμηθείτε ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης.

ΟΙ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ

Ο Βοσνιάδης προτίμησε το 4-2-3-1, με τον Γιαννακόπουλο στην εστία, τους Σπίνουλα, Γρομητσάρη, Ιωάννου, Σοϊλεδη στην τετράδα της άμυνας, οι Μπαλάφας και Σιόντης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ο Ντουαλά έπαιξε ως επιτελικός χαφ, ο Γκόμες ήταν ο δεξιός εξτρέμ, ο Επστάιν ο αριστερός και ο Παμπλίδης ο φορ περιοχής.

Δίκαια νίκησε η Κέρκυρα, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Ο Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με το συνηθισμένο 4-4-2, με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Κουτρουμπή, Χουλτ στην τετράδα της άμυνας, οι Χίλιεμαρκ και Κουρμπέλης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, οι Λουντ και Μουνιέ έπαιξαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής και οι Λουτσιάνο και Τσάβες συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Δίκαια νίκησε η Κέρκυρα, 1-0 τον Παναθηναϊκό

ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να επισκέπτεται πρώτη φορά την περιοχή της Κέρκυρας στο 11'. Ο Μουνιέ πάσαρε με τη μία στον Τσάβες, αυτός πήγε να φύγει τετ α τετ, ο Γρομητσάρης τον κράτησε, ο Αργεντινός έπεσε αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Η ομάδα του Ουζουνίδη άρχισε να κερδίζει μέτρα, όμως ένα απρόβλεπτο γεγονός άλλαξε τη ροή. Στο 18' ο Γκομές γέμισε στην περιοχή του Βλαχοδήμου, ο Κουτρουμπής βγήκε πρώτος στη μπάλα αλλά τη βρήκε με το χέρι και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Επστάιν και άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού σάστισαν και οι Φαίακες παραλίγο να το εκμεταλλευτούν. Ο Γκομές πάσαρε από δεξιά, ο Παμπλίδης από κοντά βρήκε τη μπάλα και αυτή χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Χρειάστηκε να φτάσει το 32', για να απειλήσει ο Παναθηναϊκός τον Γιαννακόπουλο, όταν ο Τσάβες έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του αφύλακτου Λουτσιάνο κατέληξε άουτ. Ο Αργεντινός δημιούργησε την επόμενη φάση στο 32', όταν πάσαρε στον Χίλιεμαρκ, αυτός πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε και ο Λουντ στην επαναφορά πλάσαρε άουτ. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν συνέβη άλλο αξιοσημείωτο γεγονός και η Κέρκυρα κράτησε το σκορ.

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλοι περίμεναν την αντίδραση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Κέρκυρα άγγιξε το δεύτερο γκολ. Στο 52' ο Κουτρουμπής ασταθώς με κεφαλιά, ο Ντουαλά πήρε τη μπάλα και πάσαρε στον Επστάιν, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε με το πόδι. Ο ομογενής γκολκίπερ είπε "όχι" στον Επστάιν και στο 58', όταν ο Γερμανός εξτρέμ πλάσαρε από πλάγια θέση. Ο Ουζουνίδης προσπάθησε να αφυπνίσει την ομάδα του και την έκανε όσο πιο επιθετική μπορούσε, αλλά η Κέρκυρα εξακολούθησε να ελέγχει το ματς. Χαρακτηριστικά, η πρώτη πράσινη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο συνέβη στο 80', όταν ο Μολίνς με τακουνάκι βρήκε τον Άλτμαν, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Καμπέσας αστόχησε με κεφαλιά.

Στο 88' ο Καμπέσας σούταρε από πλάγια θέση στην περιοχή, ο Σοϊλέδης τον βρήκε με τις τάπες, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε ξανά να συνεχιστεί το ματς. Όσο για την εκτέλεση φάουλ του Τσάβες στο 91', η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε το παραμικρό, ο Παναθηναϊκός έμεινε άνευρος και χωρίς δημιουργικότητα και η Κέρκυρα νίκησε 1-0, παίρνοντας τρεις σημαντικούς βαθμούς. Πλέον, το Τριφύλλι παραμένει τελευταίο στη βαθμολογία με μηδέν βαθμούς...

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σχεδόν ένα δίλεπτο μετά το γκολ του Επστάιν, ο Παμλίδης βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο και πλάσαρε στο δοκάρι. Ένα δεύτερο γκολ αμέσως μετά το πρώτο ίσως να προκαλούσε την κατάρρευση του Παναθηναϊκού και το ματς θα εξελισσόταν εφιαλτικά για την ομάδα του Ουζουνίδη...

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας διαχειρίστηκε τρεις δύσκολες φάσεις και αποφάσισε σε ισάριθμες κατά του Παναθηναϊκού. Υπέδειξε σωστά το πέναλτι στο χέρι του Κουτρουμπή, ενώ έδειξε "παίζετε" στο μαρκάρισμα του Γρομητσάρη στον Τσάβες στο 11' και στην προβολή του Σοϊλέδη στον Καμπέσας στο 88', που συνέβη εντός περιοχής. Εάν ο Παναθηναϊκός είχε αποδώσει καλύτερα, τότε οι αποφάσεις του Παπαδόπουλο θα ξεσήκωναν θύελλα διαμαρτυριών...

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ντουαλά ήταν ο παίκτης ο οποίος έκανε τη διαφορά για την Κέρκυρα. Ήταν αυτός ο οποίος εμπλέκεται στη φάση του πέναλτι, αξιοποίησε τα ατομικά λάθη και έβγαλε σε θέση βολής τους συμπαίκτες του. Κέρδισε μονομαχίες, κράτησε μπάλα και έδωσε στηρίγματα όταν ήταν απαραίτητο. Δεν σκόραρε, αλλά ήταν ο ιθύνων νους των γηπεδούχων.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Επστάν εκτέλεσε με ευστοχία το πέναλτι που έδωσε τη νίκη στην Κέρκυρα και με τις κινήσεις του, έβγαινε συνεχώς στην πλάτη του Γιόχανσον για να απειλήσει. Ο Γερμανός εξτρέμ είχε ουσία και εμπειρία και ήταν ο πιο απειλητικός για τον Βλαχοδήμο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Γιώργος Κουτρουμπής ορίστηκε πρώτος αρχηγός, αλλά η πρώτη του ήταν κάκιστη... Υπέπεσε σε πέναλτι με χέρι, έκανε ανόητο λάθος που παραλίγο να κοστίσει το δεύτερο γκολ και δεν ενέπνεε σταθερότητα στα διωξίματα του. Πλέον, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες από τον παλαιότερο του ρόστερ και "κάπταιν" της ομάδας και σίγουρα θα πρέπει να αγωνίζεται με μεγαλύτερη ωριμότητα και αποτελεσματικότητα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ