STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Διατήρησε την παράδοση ο Ηρακλής, 2-1 τον Αστέρα

Διατήρησε την παράδοση ο Ηρακλής, 2-1 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ηρακλής νίκησε 2-1 τον Αστέρα στην Τρίπολη κάνοντας εκπληκτική ανατροπή και συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να μη χάνει ποτέ από τους Αρκάδες στη Super League.

Μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα (1-0) στο "Καυτανζόγλειο" ο Ηρακλής πανηγύρισε δεύτερο σερί "τρίποντο" καθώς επιβλήθηκε 2-1 του Αστέρα στην Τρίπολη για την 13η αγωνιστική της Super League και πλησίασε την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 44' με εύστοχο πέναλτι του Γιάννου, είχαν περισσότερες ευκαιρίες (17 έναντι 8) και την κατοχή της μπάλας (63%-37%), όμως οι Θεσσαλονικείς ήταν εκείνοι που κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από το "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και μάλιστα με παλικαρίσιο τρόπο.

Αφενός γιατί πέτυχαν ανατροπή μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, με του Βέλλιο και Μπουλούτ να υπογράφουν το 2-1 για την ομάδα τους με γκολ στο 58' και στο 66', και αφετέρου γιατί κατάφεραν να κρατήσουν το αποτέλεσμα αυτό αν και έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 68' και την αποβολή του Μπουλούτ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διατήρησε την παράδοση ο Ηρακλής, 2-1 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ευτύχησαν πάντως να έχουν σε εκπληκτική ημέρα τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακά τους Χουάντερσον που πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων και κάπως έτσι συνέχισαν μία απίστευτη παράδοση που τους θέλει να μη χάνουν ποτέ στη Super League απέναντι στον Αστέρα.

Σε πέντε ματς πρωταθλήματος στην Τρίπολη μετρούν πλέον 3 νίκες και 2 ισοπαλίες ενώ στα τέσσερα μεταξύ τους ματς στη Θεσσαλονίκη έχουν απολογισμό 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες!

Σημειώνεται πως οι Θεσσαλονικείς πήραν την 2η εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα (πρώτη μετά την πρεμιέρα με το 1-0 επί της Καλλονής) ενώ στον αντίποδα ο Αστέρας γνώρισε την δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα μετά από αυτή που είχε κόντρα στον Παναιτωλικό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:"Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών), Μιχαήλ Δόσης (Αθηνών)

4ος: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ντουντού, Μάσα, Κουρμπέλης (81' Δημούτσος), Γιάννου, Φερνάντες (63' Φούντας), Λανθαρότε (72' Παπαδόπουλος)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμάντας (46' Καρλίτος), Καρασαλίδης (55' Ζαμπάζης), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Πασάς, Ιντζόγλου, Περόνε (80' Χαντί), Μπουλούτ, Βέλλιος

Γκολ: Γιάννου (44' πεν.) / Βέλλιος (58'), Μπουλούτ (66')

Κίτρινες: Ντουντού (40'), Μάσα (53'), Κουρμπέλης (65') / Καρασαλίδης (39'), Μπουλούτ (67'), Περόνε (75')

Κόκκινες: Μπουλούτ (68' δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης μεταξύ του Αστέρα και του Ηρακλή.

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Τρίπολη, η αγαπημένη πόλη του Ηρακλή

Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα το ματς στην Τρίπολη κερδίζοντας την κατοχή και στο 5' είχε την πρώτη του καλή στιγμή, με το σουτ του Μπουκουβάλα να περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπαντή.

Όσο περνούσε η ώρα όμως ο Αστέρας έπαιρνε τα ηνία και ήταν εκείνος που είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους (ειδικά στη μεσαία γραμμή) και τις σημαντικότερες ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να κρατούν το μηδέν ελέω Χουάντερσον.

Διατήρησε την παράδοση ο Ηρακλής, 2-1 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βραζιλιάνος γκοκίπερ του "Γηραιού" έστειλε με υπερένταση την κεφαλιά του Σαραμαντά στο δοκάρι αποτρέποντας το αυτογκόλ στο 7', έξι λεπτά αργότερα απογειώθηκε στη δεξιά γωνία του και "κατέβασε" το ωραίο μακρινό σουτ του Μάσα ενώ στο 37' πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή επέμβαση σε δυνατό σουτ του Φερνάντες.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δυσκολεύονταν να κρατήσουν αρκετά τη μπάλα στα πόδια τους (έψαχναν κυρίως με μεγάλες μεταβιβάσεις τους Βέλλιο και Περόνε) και τελικά "λύγισαν" ένα λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Δημητρόπουλος υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ζιαμπάρη μέσα στην περιοχή ύστερα από σέντρα του Λανθαρότε και ο Γιάννου νίκησε τον Χουάντερσον (έπεσε στη σωστή γωνία αλλα η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του), για να γράψει το 1-0 και να πιάσει τον Φορτούνη στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Super League με 9 γκολ.

Διατήρησε την παράδοση ο Ηρακλής, 2-1 τον Αστέρα
INTIME SPORTS

Το δεύτερο μέρος "πήρε φωτιά" από το ξεκίνημα και μέχρι να συμπληρωθεί το 60ο λεπτό, σημειώθηκε 1 γκολ και χάθηκαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Πρώτος έσυρε το χορό ο Ηρακλής με την κεφαλιά του Περόνε στο 48' να σταματάει στο δοκάρι, ακολούθησαν δύο εξαιρετικές φάσεις για τον Αστέρα με τον Χουάντερσον να "λέει όχι" σε Μάσα (απευθείας φάουλ στο 51') και Γιάννου (κοντινό πλασέ στο 52") για να έρθει τελικά η ισοφάριση από τον "συνήθη ύποπτο" από πλευράς Θεσσαλονικέων.

Ο Βέλλιος έκλεψε τη μπάλα από τον Ζησόπουλο λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή και αριστερά, μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και αφού κέρδισε και μία κόντρα, έφερε το ματς στα ίσα με υπέροχο πλασέ, φτάνοντας τα 6 γκολ στο πρωτάθλημα.

Διατήρησε την παράδοση ο Ηρακλής, 2-1 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά το 1-1 οι παίκτες του Αστέρα προσπάθησαν να "απαντήσουν" και ανέβηκαν αρκετά μέτρα στο γήπεδο, με τον Ηρακλή να το εκμεταλλεύεται όμως και να τους "χτυπάει" στην κόντρα ολοκληρώνοντας μία τρομερή ανατροπή!

Ο Περόνε βγήκε από τα αριστερά και έβγαλε εκπληκτική σέντρα με εξωτερικό φάλτσο με το δεξί, με τον Κερέμ Μπουλούτ να γράφει το 2-1 για τον "Γηραιό" με καρφωτή κεφαλιά προ κενής εστίας στο 66'. Μέσα στα επόμενα δύο λεπτά όμως κατάφερε να αποβληθεί (!), καθώς πρώτα τιμωρήθηκε επειδή έβγαλε τη φανέλα του στον πανηγυρισμό και κατόπιν για μαρκάρισμα στον Παντελιάδη στη μεσαία γραμμή.

Διατήρησε την παράδοση ο Ηρακλής, 2-1 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρά το γεγονός όμως ότι έμεινε με 10 παίκτες η ομάδα του Παπαδόπουλου είχε στο 71' πολύ καλή ευκαιρία για τρίτο γκολ, με τον Βέλλιο να υποχρεώνει σε σπουδαία επέμβαση τον Μπαντή, με τον Αστέρα από την πλευρά του να πιέζει στη συνέχεια για την ισοφάριση (πέρασαν στο παιχνίδι οι Φούντας και Παπαδόπουλος) αλλά να δυσκολεύεται αφάνταστα να βρει κενούς χώρους για να απειλήσει.

Η κεφαλιά του Δημούτσου στο 87' που μπλόκαρε ο Χουάντερσον και το σουτ του Μάσα στο 90΄που έδιωξε σε κόρνερ ο Μπαρτολίνι ήταν οι μοναδικές επικίνδυνες στιγμές των Αρκάδων, με τον Ηρακλή να κρατάει σχετικά άνετα το υπέρ του 2-1 με 10 παίκτες και να πανηγυρίζει μία σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία.

Ο MVP του αγώνα

Ο Χουάντερσον. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ κράτησε όρθια την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο με 2 εντυπωσιακές επεμβάσεις και νικήθηκε μόνο από το σημείο του πέναλτι, είχε άλλες δύο σπουδαίες αποκρούσεις στο ξεκίνημα της επανάληψης, ενώ μετά την ανατροπή που πέτυχαν οι συμπαίκτες του ήταν απόλυτα σταθερός κάτω από την εστία του.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του Ηρακλή. Ο Βέλλιος "έσπασε" στα αριστερά για τον Περόνε, εκείνος έβγαλε εκπληκτική μπαλιά με το δεξί πόδι με εξωτερικό φάλτσο και ο Μπουλούτ που ερχόταν ως τρέιλερ χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του με καρφωτή κεφαλιά.

Ο διαιτητής

Ο Δημητρόπουλος υπέδειξε σωστά πέναλτι υπέρ του Αστέρα στο φινάλε του πρώτου μέρους καθώς ο Ζιαμπάρης βρήκε τη μπάλα με το χέρι και της άλλαξε την πορεία (στέλνοντάς την στην αγκαλιά του Χουάντερσον) ενώ τιμώρησε σωστά τον (παρορμητικό) Μπουλούτ με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς έπεσε άγαρμπα πάνω στον αντίπαλό του.

Μας άρεσε

Ο Απόστολος Βέλλιος αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ηρακλή από το ξεκίνημα της σεζόν και το απέδειξε και στην Τρίπολη καθώς μετά τα γκολ του κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό "πλήγωσε" και τον Αστέρα. Ο υψηλόσωμος φορ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική ενέργεια φτάνοντας τα 6 στο πρωτάθλημα, είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία ενώ ταλαιπώρησε αρκετά τους αμυντικούς του Αστέρα.

Δεν μας άρεσε

Τα κενά στην άμυνα του Αστέρα στη φάση και των δύο γκολ του Ηρακλή, με τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να πιάνονται στον ύπνο, αλλά κυρίως την αδυναμία του να απειλήσει ουσιαστικά τον Ηρακλή μετά από το 68' που έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ