STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Διαιτητές Super League: "Κανείς δεν θέλει να γυρνά σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω"

SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΒΟΛΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι διαιτητές της Super League με επιστολή τους εξηγούν τους λόγους για τους οποίους προχωρούν σε επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους και τονίζουν ότι "κανείς δεν θέλει να γυρνάει σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον περιμένει".

Σε επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους αρχής γενομένης από την επόμενη (17η) αγωνιστική της Super League 1 - συμπεριλαμβανομένων και των υποχρεώσεων για το Κύπελλο Ελλάδας - κατεβαίνουν οι διαιτητές.

Σε επιστολή τους προς της διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και την ΕΠΟ εξηγούν τους λόγους για τους οποίους ελήφθη ομόφωνα η απόφαση αυτή και τονίζουν ότι "κανείς δεν θέλει να γυρνάει σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον περιμένει".

Μεταξύ άλλων οι διαιτητές και οι βοηθοί της πρώτης κατηγορίας ξεκαθαρίζουν ότι δεν αρκεί μόνο να καταδικάζοντας οι επιθέσεις εναντίον τους και υποστηρίζουν ότι η αποχή θα συνεχιστεί μέχρι να γίνουν πραγματικότητα οι υποσχέσεις που έχουν λάβει. Δείτε τι αναφέρει η επιστολή διαιτητών και βοηθών της Super League 1.

"Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν πολλές φορές το τι συμβαίνει σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλη μια επίθεση με στόχο διαιτητή έλαβε χώρα σήμερα 23-12-2019 και το να καταδικάζουμε μόνο δε φτάνει. Δυστυχώς, ήδη περιμένουμε και τον επόμενο μετά από αυτό.

Το νοσηρό και τοξικό περιβάλλον που επικρατεί, η ποινικοποίηση του λάθους και το να είναι πάντα η ελληνική διαιτησία στο κάδρο ως η αποκλειστική υπεύθυνη για όλα όσα συμβαίνουν, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Ας κοιταχτούν όλοι όσοι μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο και ας αναλάβει ο καθένας επιτέλους το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Το σώμα των Ελλήνων διαιτητών της Super league 1 ομόφωνα (76 στο σύνολο) αποφάσισε την αποχή από κάθε δραστηριότητα μέχρι νεωτέρας αρχομένης από σήμερα, μέχρι όχι να υποσχεθούν οι αρμόδιοι λύσεις, αλλά μέχρι να γίνουν πραγματικότητα όσα κατά καιρούς ανακοινώνονται.

Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή, γιατί δε θέλουμε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι των ανακοινώσεων, των εντυπώσεων, των μηνύσεων, των απειλών και ύβρεων, της λεκτικής και σωματικής βίας. Αυτή τη στιγμή διώκονται συνάδελφοι με τη διαδικασία του αυτοφώρου, "κάτι σύνηθες σε κάθε αναπτυγμένη και ποδοσφαιρικά προηγμένη χώρα’’. Κανείς δε θέλει να γυρνάει σπίτι του κοιτάζοντας τριγύρω και έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τον "περιμένει’’.

Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις προστατεύοντας τις οικογένειες μας. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Υ.Γ. : όσο καλά μπορούν να είναι

Με εκτίμηση

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΒΟΗΘΟΙ SUPERLEAGUE 1"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΚΕΔ: "Εκτός ορισμών οι κατώτεροι των προσδοκιών της τελευταίας αγωνιστικής"
Oι διαιτητές της Super League 1 αποφάσισαν αποχή από την 17η αγωνιστική
Άγνωστοι πέταξαν κροτίδα στην πολυκατοικία του διαιτητή Ευαγγέλου
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ