STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Διαιτητές σε Γραμμένο: "Επ' αόριστον αποχή εάν δεν αποσυρθούν οι μηνύσεις"

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αντιπροσωπεία του άτυπου συμβουλίου των διαιτητών συναντήθηκε με τους Γραμμένο, Λυσάνδρου, Περέιρα, Φούσεκ και κατέστησε σαφές ότι εάν δεν αποσυρθούν οι οκτώ μηνύσεις προς συναδέλφους τους θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποχή πέραν της 18ης αγωνιστικής.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο, τον πρόεδρο της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA, Πετρ Φούσκε είχε η αντιπροσωπεία του άτυπου συμβουλίου διαιτητών.

Οι διαιτητές κατέστησαν σαφές σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να σφυρίζουν εφόσον υπάρχουν παράγοντες που καταθέτουν μηνύσεις εναντίον τους. Όπως είπαν χαρακτηριστικά στους ανώτατους αξιωματούχους της ομοσπονδίας, της διαιτησίας, της διοργανώτριας αρχής και τον εκπρόσωπο των διεθνών ομοσπονδιών δεν μπορούν να αφοσιωθούν στο έργο τους υπό τη "δαμόκλειο σπάθη" των μηνύσεων, ούτε να μπαίνουν σε δικαστικά έξοδα εξαιτίας αυτών.

Οι Έλληνες διαιτητές, οι οποίοι με επιστολή προς την ΕΠΟ, γνωστοποίησαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή την 18η αγωνιστική της Super League 1 ως ένδειξη διαμαρτυρίας είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν στα άκρα το σκοινί!

Ξεκαθάρισαν με deadline την 18η αγωνιστική ότι εάν μέχρι τότε (11/1) δεν έχουν αρθεί οι μηνύσεις θα προχωρήσουν σε επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους! Είναι πέντε μηνύσεις προς διαιτητές την τρέχουσα σεζόν και τρεις από την περυσινή.

Συγκεκριμένα έχουν μηνυθεί οι Μανούχος, Σιδηρόπουλος, Τσαμούρης, Κομίνης, Παπαδόπουλος στο πρωτάθλημα που διανύουμε και οι Λάμπρου, Απτόσογλου, Φωτιάδης που είχαν μηνυθεί από την ΑΕΛ για το περυσινό ματς με την Ξάνθη.

Οι Ευάγγελος Γραμμένος και Μηνάς Λυσάνδρου δεσμεύθηκαν ότι θα εργαστούν για να βρουν λύση και να μην οδηγηθεί η κατάσταση στο απροχώρητο! Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Με τους εκπροσώπους των διαιτητών και βοηθών διαιτητών Α' κατηγορίας κ.κ. Τάσο Παπαπέτρου, Πραξιτέλη Ζαχαριάδη, Χρήστο Μπαλτά και Μιχάλη Καρσιώτη συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, παρουσία του προέδρου της Super League κ. Μηνά Λυσάνδρου, του προέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Οι εκπρόσωποι των διαιτητών/βοηθών διαιτητών παρουσίασαν τις θέσεις τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. και τον ομόλογό του της Super League για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αποχή τη 18η αγωνιστική της Superleague 1, καθώς και για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα της υποβολής μηνύσεων εις βάρος διαιτητών, καθώς και των δυσφημιστικών δηλώσεων εκ μέρους παραγόντων του ποδοσφαίρου, το οποίο άλλωστε αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην πρόσφατη συνάντηση της Νυόν και εξετάσθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.

Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα, με προτεραιότητα την εκτόνωση του κλίματος προς όφελος του ποδοσφαίρου".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ