STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 7η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε την 7η αγωνιστική
Μάνταλος Εντιγκά

Το Sport24.gr ξεχωρίζει δέκα σημεία που έχουν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής για την Super League. Διαβάστε ποια είναι αυτά...

Κάθε αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Superleague ξεχωρίζουμε δέκα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που χρήζουν αναφοράς.

Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των αναμετρήσεων και συνεχίζουμε την... αρίθμηση.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10

Πλατανιάς - Πανθρακικός 16:00 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Πανιώνιος - ΑΕΛ Καλλονής 18:15 ( NS3 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 20:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10

Βέροια - Ατρόμητος 16:00 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Αστέρας Τρίπολης - Skoda Ξάνθη 18:15 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 18:15 ( NS4 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

Ηρακλής - ΠΑΟΚ 20:30 ( NS1 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

ΔΕΥΤΕΡΑ 19/10

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 17:15 ( NS2 Sport24.gr, Sport24 Radio 103.3)

1) Ντέρμπι αποδείξεων

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην Super League μετά από δυο χρόνια απουσίας και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Καραϊσκάκης" για να επιβεβαιώσει πως παραμένει ανταγωνιστή. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός μετά το εύκολο διπλό στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ ψάχνει μία ακόμα νίκη σε ντέρμπι, έτσι ώστε να κάνει ξεκάθαρο σε όλους πως και φέτος είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Το παιχνίδι έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Και δεν αναφερόμαστε καθαρά στο αποτέλεσμα, αλλά τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθεί. Μία βαριά ήττα για την ΑΕΚ σημαίνει εσωστρέφεια, ενώ γκέλα για τον Ολυμπιακό σημαίνει άγχος ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ.

2) Δέκα υπέροχα γκολ σε ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Το ένα είναι καλύτερο απ' το άλλο και όλα μαζί συνθέτουν ένα υπέροχο μωσαϊκό από υπέροχα γκολ που έχουν ομορφύνει τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ τις τελευταίες δεκαετίες.

Εκπληκτικά τέρματα που έχουν γράψει την δική τους ιστορία και έχουν "ερυθρόλευκη" και "κιτρινόμαυρη" απόχρωση στην εκάστοτε έδρα των Πειραιωτών.

3) Οι δυο "μάγοι" ΑΕΚ και Ολυμπιακού

Στο ντέρμπι του Σαββάτου είναι πιθανό να αναμετρηθούν δυο από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τους Ντιέγκο Μπουονανότε και Τσόρι Ντομίνγκες. Δείτε το αφιέρωμα του Sport24.gr στους δυο άσους.

4) Παναθηναϊκός περιμένει το αποτέλεσμα

Η 7η αγωνιστική κλείνει την Δευτέρα (19/10) με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα. Οι πράσινοι θα περιμένουν το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο "Καραϊσκάκης" θέλοντας γκέλα του Ολυμπιακού για να πλησιάσουν κι άλλο στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι μία χρυσή ευκαιρία για τον Γιάννη Αναστασίου που αισθάνεται πίεση το τελευταίο διάστημα. Στο πράσινο στρατόπεδο δεν θέλουν καν να σκέφτονται μία ενδεχόμενη γκέλα αν το ντέρμπι κάτσει στο "Χ" ή το διπλό.

Ο ΠΑΣ πάντως, παρότι δεν έχει κερδίσει ποτέ τον Παναθηναϊκό από το 1989, είναι δύσκολο καρύδι. Ειδικότερα ο Τσάβες βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα.

5) Η τελευταία ευκαιρία του Γρηγορίου

Ο Μιχάλης Γρηγορίου τη... γλύτωσε και παραμένει στον πάγκο του Ατρόμητου. Για πόσο ακόμα όμως; Μπορεί στο Περιστέρι να λένε πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του, όμως η αναμέτρηση κόντρα στην Βέροια θα κρίνει πολλά.

Μην ξεχνάμε πως ο Ατρόμητος μετρά τέσσερις σερί ήττες που τον έφεραν στην 13η θέση του πρωταθλήματος, οπότε μία πέμπτη είναι βέβαιο πως θα φέρει ανακατατάξεις. Η Βέροια πάντως θέλει προσοχή, αφού οι τραυματίες επέστρεψαν και ο Αμπντούν δείχνει... "καυτός".

6) Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο Ηρακλής επέστρεψε και η αλήθεια είναι πως θα παλέψει αρκετά για να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση παραμονή. Ο Γηραιός ξεκίνησε με νίκη, όμως αγνοεί το τρίποντο εδώ και πέντε αγωνιστικές. Οι τραυματισμοί έχουν κοστίσει ακριβά και ο Νίκος Παπαδόπουλος ψάχνει το καλύτερο δυνατό σχήμα ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη πλευρά ο Δικέφαλος θέλει το τρίποντο και γκέλα του Ολυμπιακού στο "Καραϊσκάκης" για να ρεφάρει την ήττα στην Τούμπα από τους ερυθρόλευκους. Ο Μπερμπάτοφ αναμένεται να ξεκινήσει βασικός και όλοι περιμένουν πως με την ποιότητα του θα κρίνει το ντέρμπι.

7) Η καλή παράδοση της Ξάνθης και ο Βεργέτης

Παιχνίδι-παγίδα για τον Αστέρα στην Τρίπολη με την Ξάνθη. Οι Ακρίτες έχουν χάσει μόλις μία φορά μακριά από την έδρα τους με αντίπαλο τον Αστέρα και θέλουν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα μιας και μετρούν μόλις έξι βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές. Τα καλά νέα για τον Βεργέτη είναι πως σιγά-σιγά οι τραυματίες επιστρέφουν και θα του λύσουν τα χέρια.

Μία χοντρή γκέλα, πάντως, είναι πιθανό να βάλει σε δεύτερες σκέψεις τους ανθρώπους της ομάδας όσον αφορά τον πάγκο. Και ας λέγεται πως δεν τίθεται κανένα θέμα.

8) Ο θάνατος σου, η ζωή μου

Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το παιχνίδι ανάμεσα σε Πλατανιά και Πανθρακικό στην Κρήτη που ανοίγει την αυλαία της 7ης αγωνιστικής. Μιλάμε για τους δυο ουραγούς του πρωταθλήματος, που μετρούν από δυο βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές.

Μία ενδεχόμενη γκέλα θα φέρει σε δύσκολη θέση τον Γιώργο Παράσχο, που βλέπει την επίθεση του να παραμένει... ορφανή από σκόρερ ( η πρώτη μεταγραφή του Γενάρη θα είναι σε αυτή τη θέση). Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχασε τον Τζάνη που υπέστη ρήξη χιαστών και κάνει το... σταυρό του να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς ο Ιγκόρ που αποτελεί και το "κανόνι" της ομάδας.

Όποιος χάσει πάντως... χάνεται

9) Βαγγέλης... Μάντζιουκιτς

Στα 32 του χρόνια ο Βαγγέλης Μάντζιος κάνει τη διαφορά στην Super League και ειδικότερα στον Λεβαδειακό όπου έχει συμμετοχή και στα έξι γκολ της ομάδας του! Συγκεκριμένα έχει σκοράρει πέντε γκολ, ενώ μετρά και μία ασίστ. Όπως καταλαβαίνετε από τα πόδια του θα εξαρτηθούν πολλά στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Τα "καναρίνια" θέλουν να συνέλθουν μετά τις δυο πεντάρες και με τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο θα δώσουν βάση στην άμυνα. Στα καλά νέα η επιστροφή του Κέβιν που πέρασε μία μίνι περιπέτεια με την υγεία του.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζιου στο Sport24.gr.

10) Πανιώνιος Ευρώπης

Το ξεκίνημα του Ιστορικού εκπληκτικό και η αλήθεια είναι πως δεν το περίμεναν ούτε οι ίδιοι! Ο Πανιώνιος βρίσκεται στην 4η θέση του πίνακα έχοντας μάλιστα την ευκαιρία το Σάββατο να πετύχει μία ακόμα νίκη στην Νέα Σμύρνη με αντίπαλο την ομάδα της Καλλονής.

Οι κυανέρυθροι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και το έδειξαν στο φιλικό με τον Ολυμπιακό (που έπαιξε με τους βασικούς),τον οποίο και κέρδισε με 4-2! Μένει να δούμε αν τα μυαλά παραμένουν στη θέση του, κάτι που φοβάται και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ