STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δ.Σ. σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό στις 11 Απριλίου

ΔΣ SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Super League, ΔΣ EUROKINISSI SPORTS

Έκτακτο Δ.Σ στη Λίγκα ορίστηκε για την Τετάρτη του Πάσχα (11/4) με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την τροποποίηση του κανονισμού για τις άδειες, η οποία θα είναι λυτρωτική για τον Παναθηναϊκό.

Τη δική του "Ανάσταση" αναζητά ο Παναθηναϊκός. Αφού πρώτα έλαβε 15θήμερη παράταση μέσω UEFA για την κατάθεση του φακέλου του για την άδεια της νέας αγωνιστικής περιόδου, έρχεται το έκτακτο Δ.Σ. της Λίγκας την Τετάρτη του Πάσχα (11/4), το οποίο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για το "τριφύλλι".

Όπως ανακοίνωσε ο συνεταιρισμός, θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. ύστερα από αίτημα των ΑΕΚ, Κέρκυρα, Απόλλωνα Σμύρνης, Ατρομήτου, Παναθηναϊκού και Λαμίας για την αλλαγή της ποινής στις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Να μην πέφτει όποια ομάδα δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει άδεια, κάτι που ισχύει αυτή την στιγμή.

Θυμίζουμε πως στο τελευταίο συμβούλιο της Λίγκας, το αποτέλεσμα των ψήφων ήταν 7-6 και δεν πέρασε η πρόταση αλλαγής. Ο λόγος είναι ότι χρειάζονταν τα 3/4 των παρόντων, δηλαδή 12 ψήφοι υπέρ και 4 κατά. Πλέον, με τα τελευταία δεδομένα ο Παναθηναϊκός ελπίζει να πιάσει τον απαραίτητο αριθμό!

Υπέρ της αλλαγής του κανονισμού είχαν ταχθεί οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Λαμία, ΑΕΛ και Ατρόμητος. Κατά της πρότασης ψήφισαν έξι ΠΑΕ: Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς. Απείχε ο Λεβαδειακός, "παρών" ψήφισε η Ξάνθη και λευκό η Κέρκυρα.

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι η Λίγκα αυτή που αλλάζει τον κανονισμό, αλλά η ΕΠΟ. Επομένως, πάλι τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η Ομοσπονδία. Αν όμως οι ΠΑΕ έχουν δώσει το "πράσινο φως" μέσω της ψηφοφορίας, τότε τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο εύκολα για να υπάρξει τροποποίηση και να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός τον υποβιβασμό και όποια άλλη ομάδα αντιμετωπίζει παρόμοιο κίνδυνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη του Πάσχα, 11/4/2018 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League σε ικανοποίηση του από 2/4/2018 εγγράφου αιτήματος των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΟΚ Κέρκυρα, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος Αθηνών, Παναθηναϊκός και Λαμία και σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 2 του καταστατικού, με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης:

Τροποποίηση της από 20/11/2015 εισήγησης του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού προς την Ε.Π.Ο., αναφορικά με τις ποινές επί μη αδειοδότησης για την διοργάνωση του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή για την αγωνιστική περίοδο 2018-19".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ