STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2-2: Ματσάρα με τέσσερα γκολ και ανατροπές στο Περιστέρι

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Το ματς του Περιστερίου είχε θέαμα, ένταση, τέσσερα γκολ, αλλά όχι νικητή. Ατρόμητος και Παναιτωλικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) για τη 16η αγωνιστική της Super League. Ο Ενσικουλού άνοιξε το σκορ, ο Μανά έφερε "τούμπα" το ματς κι ο Μούγιακιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Ατρόμητος αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στο Περιστέρι με τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League. Το ματς ήταν "τρελό", είχε ένταση, τέσσερα γκολ, ανατροπές. Νικητή, δεν είχε. Μάλλον, η ισοπαλία μπορεί να χαρακτηριστεί ως δίκαιο αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Ενσικουλού, οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην ανατροπή σε οκτώ λεπτά με τα δύο γκολ του Νικολάς Μανά, αλλά ο Αρμίν Μούγιακιτς "είπε" την τελευταία λέξη και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Ατρόμητος έχει μία νίκη (κόντρα στον Άρη) στα τελευταία πέντε ματς, αλλά παραμένει στην τρίτη θέση. Θα είναι και μετά το πέρας της 16ης αγωνιστικής, καθώς απέχει τέσσερις βαθμούς από την τέταρτη ΑΕΚ. Ο Παναιτωλικός επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο, φεύγοντας με το βαθμό από μια δύσκολη έδρα. Ήδη βρίσκεται στην πέμπτη θέση, όπου ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΕΣΣΕΡΑ ΓΚΟΛ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗ - ΜΟΡΑΡ

Αν έλεγε κάποιος ότι το ματς του Περιστερίου θα είχε τέσσερα συνολικά γκολ και δεν θα είχε βάλει κανένα εξ αυτών ο Ευθύμης Κουλούρης ή ο Βλαντ Μοράρ, σίγουρα θα έβρισκε πολλούς σύμφωνους. Κι όμως οι δύο ομάδες σκόραραν τέσσερις φορές - δύο η καθεμία - και ούτε ο Έλληνας, ούτε ο Ρουμάνος είδαν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Ο πρώτος είναι με 11 γκολ ο πρώτος σκόρερ της Super League της τρέχουσας σεζόν μέχρι τώρα και φαβορί για να είναι συνολικά σε όλη την αγωνιστική χρονιά, καθώς ο πρώην συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς αποχώρησε για την Αλ Ιτιχάντ. Ο δεύτερος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με έξι γκολ. Κι όμως, αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν...

2. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΑΠΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ... ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Ο Κουλούρης δεν σκόραρε, όσο κι αν το επιδίωξε. Ήταν όμως ιδιαίτερα δραστήριος στην επίθεση. Ήταν αυτός που δημιούργησε το γκολ του Κλαρκ Ενσικουλού. Αυτό, δηλαδή, με το οποίο άνοιξε το σκορ. Βγήκε από δεξιά στο 50ο λεπτό, έκανε τη σέντρα, ο Άργκους απομάκρυνε ασταθώς κι ο Κονγκολέζος με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Κυριακίδη κι άνοιξε το σκορ.

Στο 68ο, μάλιστα, τροφοδότησε εξαιρετικά και πάλι από τα δεξιά τον Μάντσον αυτή τη φορά. Ο Βραζιλιάνος πρόλαβε τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού, αλλά αστόχησε στην προβολή. Και στο γκολ της ισοφάρισης είχε συμμετοχή. Δεν μπόρεσε να νικήσει με κακό τελείωμα τον Κυριακίδη, αλλά το έκανε ο συμπαίκτης του Αρμίν Μούγιακιτς. Ο Αυστριακός διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-2).

3. ΜΑΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ

Ο Παναιτωλικός βρέθηκε να χάνει 1-0, ήταν στα πρόθυρα του 2-0, αλλά κατάφερε να φέρει προσωρινά "τούμπα" το ματς. Με τον Νικολάς Μανά. Στο 69 λεπτό ο Μαρινάκης έκανε πανέξυπνη διαγώνια πάσα, ο Αργεντινός με ψυχραιμία κι αποφασιστικότητα ισοφάρισε.

Αλλά, ο Μανά είχε και ρέντα και ικανότητα. Στο 77ο λεπτό βγήκε από τα δεξιά - έπειτα από εξαιρετική πάσα του συμπατριώτη του, Αντριάν Λουσέρο - μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 1-2.

4. ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΤΙ

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, είδαμε έναν Νταμίρ Κάναντι διαφορετικό από ό,τι είχαμε συνηθίσει στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην Ελλάδα. Ο Αυστριακός έσπευσε να διαμαρτυρηθεί με απίστευτη οργή προς τον διαιτητή, Τάσο Παπαπέτρου.

Άσχετα εάν είχε δίκιο ή άδικο, η αντίδρασή του προκάλεσε έκπληξη. Το ύφος με το οποίο απευθύνθηκε στον ρέφερι δεν συμβαδίζει με την ηρεμία που ο ίδιος έχει παρουσιάσει τον εαυτό του στην εν Ελλάδι παρουσία του.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Ιορδάνης Απτόσογλου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας (80' Ούμπιδες), Ρισβάνης, Γιαννούλης, Καρασαλίδης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Μπρούνο (78' Μούγιακιτς), Ενσικουλού (78' Κωτσόπουλος), Κουλούρης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Άργκους (88' Αμαράλ), Μαλής, Τσοκάνης, Λιάβας, Λουσέρο, Ουίλιαν (90'+3' Γκούγκα), Μασουρέκ (84' Μιχάι), Μανά, Μοράρ.

Γκολ: 50' Ενσικουλού, 83' Μούγιακιτς / 69', 77' Μανά

Κάρτες:40' Κιβρακίδης, 53' Μάντσον, 79' Χατζηισαΐας / 23' Μαλής, 52' Μασουρέκ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ