ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2: Ζωντανός στη μάχη τίτλου με ανατροπή!

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2: Ζωντανός στη μάχη τίτλου με ανατροπή!

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στο Περιστέρι και έμεινε ζωντανός στη μάχη τίτλου, επικρατώντας 2-1 του Ατρομήτου, που ηττήθηκε φέτος για πρώτη φορά. Οι Καμαρά και Βούκοβιτς ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών, το γκολ των γηπεδούχων ο Κουλούρης. (VIDEOS)

Αν θέλεις να είσαι διεκδικητής του τίτλου, πρέπει να παίρνεις τέτοια παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, νίκησε 2-1 με ανατροπή στις καθυστερήσεις και διατήρησε το -6 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, μένοντας ζωντανός στη μάχη του πρωταθλήματος έπειτα από 11 αγωνιστικές.

Καλύτεροι οι Πειραιώτες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του τρομερού φέτος Κουλούρη (43') κόντρα στη ροή του ματς, αλλά ευτύχησαν να ισοφαρίσουν νωρίς στο β' μέρος με τον Καμαρά (49'), προτού έρθει ο Βούκοβιτς με κεφλαιά στο 93' να κάνει την ανατροπή και να υποχρεώσει τους Περιστεριώτες στην πρώτη φετινή τους ήττα.

Για τον Ολυμπιακό ήταν η τρίτη φετινή νίκη του με γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και "σήκωσε" όλη την ομάδα του Πέδρό Μαρτίνς, αφού και τα δυο γκολ προήλθαν από τα δικά του πόδια.

Αυτά είναι τα επτά πράγματα που μάθαμε από το Ατρόμητος - Ολυμπιακός:

1. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και είχε πολλές φάσεις για να μπει σε θέση οδηγού. Μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο, ο Καμαρά έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, αστοχώντας από εξαιρετική θέση. Ο Νάτχο πάσαρε στον Ναουέλ, εκείνος γύρισε την μπάλα κι ο Αφρικανός από το ύψος του πέναλτι την έστειλε πάνω από το δοκάρι. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, δημιουργούσαν συνεχή ρήγματα από τις δυο πτέρυγες, αλλά είτε η τελική πάσα δεν ήταν η καλύτερη δυνατη είτε το τελείωμα δεν ήταν αποτελεσματικό.

Στο 7', ο Ποντένσε από τη δεξιά πλευρά έβγαλε μόνο του τον Μάνο, αυτός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, προσπάθησε να πλασάρει, αλλά ο Καρασαλίδης τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του και παραχώρησε κόρνερ. Δυο λεπτά μετά, ο Ποντένσε έβγαλε ωραία κάθετα στα δεξιά για τον Καμαρά, ο Αφρικανός έδωσε αριστερά στον Μάνο, εκείνος απέφυγε τον Ρισβάνη, καθυστέρησε και κόπηκε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 20' ο Νάτχο από τα δεξιά σέντραρε για τον Μάνο, αλλά το μονοκόμματο δεξί σουτ κατέληξε άουτ.

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς, έψαχνε το γκολ που θα τον έβαζε μπροστά στο σκορ, αλλά αυτό ήρθε από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με εννέα γκολ, τον Κουλούρη. Ο Μπρούνο από δεξιά γύρισε εντός περιοχής στον Μπουσούλατζιτς, ο Βόσνιος έκανε το σουτ προ του Βούκοβιτς, ο Ζοζέ Σα απομάκρυνε αρχικά κι ο Κουλούρης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα. Την ίδια στιγμή, στον Ολυμπιακό διαμαρτύρονταν για τη φάση πριν από το γκολ που θεωρούν ότι έπρεπε να δοθεί έμμεσο σε γύρισμα του Σάκιτς στον Μέγιερι.

2. Ο ΚΑΜΑΡΑ... ΕΞΙΛΕΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ό,τι δεν κατάφερε ο Καμαρά για την χαμένη ευκαιρία στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, το κατάφερε στο τέταρτο λεπτό του β' 45λεπτου. Ο Φορτούνης, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή αντί του Νάτχο, εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Αφρικανός με κοντινό αριστερό πλασέ νίκησε τον Μέγιερι και ισοφάρισε 1-1.

Ονειρεμένη εξέλιξη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ευτύχησε πολύ νωρίς να ισοφαρίσει, ενώ δέκα λεπτά μετά απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Μπουσούλατζιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για παρατεταμένο κράτημα στον Φορτούνη και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Πλέον, οι Πειραιώτες είχαν το μομέντουμ, κυνηγώντας το δεύτερο γκολ, έχοντας και παίκτη παραπάνω στο χορτάρι.

3. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Ο Τρικαλινός δεν ξεκίνησε στο ματς, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, εντούτοις ήταν όλος ο Ολυμπιακός. Από τα δικά του πόδια περνούσαν όλες οι φάσεις. Από εκτέλεση φάουλ του ήρθε το 1-1 του Καμαρά και το 1-2 του Βούκοβιτς, πήρε την κόκκινη του Μπουσούλατζιτς, άπλωνε το παιχνίδι του των Πειραιωτών ιδανικά, έβγαλε μια ωραία πάσα στον Φετφατζίδη στο 82', αλλά εκείνος σούταρε άουτ, ενώ έξι λεπτά μετά τού έβγαλε υπέροχη κάθετη, αλλά ο Γιαννούλης τον γκρέμισε προτού πατήσει την περιοχή, ενώ έκανε και μπαλιά "πάρτο, βάλτο" στον Μάνο, αλλά εκείνος έχασε το κοντρόλ και κόπηκε από τον Ρισβάνη. Είχε επίσης και ένα σουτ που εξουδετέρωσε ο πολύ καλός Μέγιερι. Γενικά ήταν πολύ ορεξάτος και ίσως θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει στο παιχνίδι, αλλά εντούτοις προτιμήθηκε ο Νάτχο.

4. ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ... ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΛΥΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Αν ο Γιάγκος Βούκοβιτς ήταν ο μοιραίος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο με το αυτογκόλ που σημείωσε, στο Περιστέρι κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό με το γκολ που σημείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σέρβος σέντερ μπακ έπιασε την διαγώνια κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του εξαιρετικού Φορτούνη, νίκησε τον Μέγιερι και έκανε την ανατροπή για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που έμεινε όρθια στη μάχη τίτλου, παραμένοντας στο -6 από τον ΠΑΟΚ και υποχρεώνοντας τον Ατρόμητο στην πρώτη φετινή του ήττα.

5. ΤΡΙΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός νίκησε για τρίτη φορά φέτος με γκολ στις καθυστερήσεις. Πρώτα ήταν το 2-1 με τον Αστέρα Τρίπολης με το γκολ του Νάτχο, ακολούθησε το 0-1 με το τέρμα του Χασάν στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, για να έρθει το 1-2 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Μην ξεχνάμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και με τον Παναθηναϊκό στο αιώνιο ντέρμπι την προηγούμενη αγωνιστική, όταν ισοφάρισε ο Σισέ στο 95ο λεπτό με κοντινή προβολή. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο φινάλε και τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Φάληρο με υπέροχο γκολ του Μάνου, αλλά ήταν στο 89'.

6. ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Έπρεπε να φτάσουμε στην 11η αγωνιστική για να γνωρίσει την πρώτη του φετινή ήττα ο Ατρόμητος, ο οποίος είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων για τις φετινές του εμφανίσεις. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι βρέθηκε πολύ κοντά στο να διατηρήσει το αήττητό της, αλλά ο Βούκοβιτς είχε άλλη γνώμη. Πέρα από το γκολ που πέτυχε ο Κουλούρης στο 43', ο ίδιος είχε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει στο 62' και να κάνει το 2-1, όταν πλάσαρε άουτ έπειτα από ασταθή επέμβαση του Σα σε σουτ του Μάντσον.

Από 'κει και πέρα, ο Μέγιερι με τις αποκρούσεις του και ο Ρισβάνης με τα σωτήρια τάκλιν του κρατούσαν το σκορ στο 1-1, όμως το γκολ στις καθυστερήσεις στέρησε τον βαθμό στους Περιστεριώτες που έπαιζαν και από το 57' με δέκα παίκτες. Δεν αλλάζει πάντως κάτι στους στόχους της ομάδας, που θέλει να τερματίσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να βγει ξανά στην Ευρώπη.

7. ΠΟΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να πέφτουν πάνω στον διαιτητή Ευαγγέλου και να διαμαρτύρονται έντονα για τα σφυρίγματά του στο πρώτο ημίχρονο. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν πολλά παράπονα και τα εξέφρασαν στην ανάπαυλα, προτού πάει η διαιτητική τετράδα στα αποδυτήρια.

Πρώτα βέβαια διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 13' για ένα πέσιμο του Ενσικουλού μέσα στην περιοχή, σε φάση που ενεπλάκη και ο Γκιλιέρμε, με τον ρέφερι να είναι κοντά και να αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί. Τόσο ο Κάναντι όσο και ο ποδοσφαιριστή του ζήτησαν παράβαση, αλλά δεν δόθηκε κάτι.

Στο 35', ήταν η σειρά των ανθρώπων του Ολυμπιακού να διαμαρτυρηθούν, όταν ο Γιαννούλης εκτός φάσης έπεσε πάνω στον Ποντένσε και τον έριξε κάτω εντός περιοχής, αλλά η φάση ξέφυγε από τον Ευαγγέλου. Εκεί ίσως χρειαζόταν και η παρέμβαση του βοηθού για να βοηθήσει τον διαιτητή, εντούτοις δεν δόθηκε το παραμικρό και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Πριν από το γκολ του Κουλούρη, οι Πειραιώτες ζήτησαν έμμεσο σε γύρισμα του Σάκιτς στον Μέγιερι. Ο Ολυμπιακός ήταν στην επίθεση με τον Μάνο να κάνει την κάθετη πάσα προς τον Ποντένσε και ο Σάκιτς μπήκε στην πορεία της μπάλας κάνοντας το κοντρόλ και εν συνεχεία την κάλυψε μέχρι αυτή να πάει στα χέρια του Μέγιερι. Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι, με τους "ερυθρόλευκους" να διαμαρτύρονται έντονα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Φορτούνη (61'), όπου πράγματι υπήρχε πάτημα του Γιαννούλη στο πόδι του Τρικαλινού μεσοεπιθετικού, αλλά ήταν εκτός περιοχής. Αν έπρεπε να δοθεί κάτι, ήταν φάουλ από τον αμυντικό του Ατρομήτου. Όσο για την αποβολή του Μπουσούλατζιτς τέσσερα λεπτά πριν με δεύτερη κίτρινη κίτρινη κάρτα, ήταν σωστή, ενώ στο 73' ο Σισέ χτύπησε εκτός φάσης τον Κουλούρη και ενώ το παιχνίδι είχε σταματήσει για οφσάιντ, με τον διαιτητή να μην τιμωρεί τον Αφρικανό αμυντικό.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας, Μιχαήλ Καρσιώτης

Τέταρτος διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης (80' Νάτσος), Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Καρασαλίδης, Ενσικουλού (62' Ενσικουλού), Μπρούνο (71' Μανούσος), Κουλούρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Νάτχο (46' Φορτούνης), Ναουέλ (73' Φετφατζίδης), Ποντένσε (77' Γκερέρο), Μάνος.

Γκολ: 43' Κουλούρης / 49' Καμαρά, 93' Βούκοβιτς

Κάρτες: 45+2' Μπουσούλατζιτς, 45+2' Ναουέλ, 48' Μάντσον, 53' Γιαννούλης / Κόκκινη: 57' Μπουσούλατζιτς, 61' Φορτούνης, 88' Ούμπιδες, 93' Μανούσος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ