STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1: Έριξε τη... βόμβα στο 91' ο Χασάν

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1: Έριξε τη... βόμβα στο 91' ο Χασάν

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ομάρ (73'), αλλά βρήκε τρόπο να επικρατήσει 0-1 του Ατρόμητου στο Περιστέρι. Ασίστ του Βαλμπουενά, κεφαλιά του Χασάν στο 91', στα δίχτυα η μπάλα.

Τη 17η νίκη του σε 23 παιχνίδια κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Με μπόλικη δόση άγχους, με εμφάνιση που σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιζαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ομάρ (73'), αλλά βρήκαν τρόπο να "αποδράσουν" με τρίποντο από το Περιστέρι.

Η ομάδα του Μαρτίνς παρέμεινε αήττητη στη Super League ύστερα από 23 παιχνίδια. Ο Ατρόμητος παρέμεινε χωρίς νίκη από τη 18η αγωνιστική. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα.

1. Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥ "ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ"

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο Περιστέρι με διάταξη 4-4-2, με την ίδια ενδεκάδα που έπαιξε την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στη Ξάνθη. Με τον Σουντανί δίπλα στον Ελ Αραμπί και στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής τους Βαλμπουενά και Μασούρα. Ο Παντελίδης χρησιμοποίησε το 4-2-3-1, το οποίο θα ακολουθούσε λίγο αργότερα και ο Μαρτίνς, εξαιτίας του τραυματισμού του Σουντανί. Ο πιο δραστήριος μέχρι εκείνο το σημείο παίκτης των "ερυθρόλευκων", ο Αλγερινός, χτύπησε στο 15' σε μονομαχία με τον Ενσικουλού.

Τρία λεπτά μετά έγινε αλλαγή, με τον Φορτούνη να τον αντικαθιστά. Αυτός σε θέση "10", δεξιά ο Βαλμπουενά και ο Μασούρας αριστερά.

Ο Σουντανί λοιπόν είχε προλάβει να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των "κυανόλευκων", είτε με δικά του σουτ, είτε με συνεργασίες. Η ομάδα του αποσυντονίστηκε μετά τον τραυματισμό και χρειάστηκε να περάσουν μερικά λεπτά για να ξαναπατήσει καλά στο γήπεδο η ομάδα του Μαρτίνς. Ο Ομάρ στο 23', ο Ελ Αραμπί στο 26', ο Μπουχαλάκης στο 29' απείλησαν τον Μέγιερι, η εστία του οποίου έμεινε ωστόσο απαραβίαστη.

2. ΤΟ ΔΙΠΛΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΜΑΣΟΥΡΑ

Ο Ελαμπντελαουί ανέβαινε αρκετά από δεξιά και είχε διαρκώς ρόλο στο επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Η φάση του 23' ήταν χαρακτηριστική. Βέβαια, η σπουδαιότερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο προήλθε από αριστερά. Ο Μέγιερι εκτινάχθηκε και απομάκρυνε με το ένα χέρι μετά την κεφαλιά του Μασούρα από τη σέντρα του Τσιμίκα.

Highlight του 45λέπτου το φοβερό γύρισμα του Ελ Αραμπί με τακουνάκι με αποδέκτη και πάλι τον Μασούρα, τον οποίο αυτή τη φορά σταμάτησε ο Γούτας (έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, μετά τη νέα κεφαλιά του "ερυθρόλευκου" εξτρέμ). Στο πρώτο μισό ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, επί της ουσίας δεν απείλησε σχεδόν ποτέ την εστία του Σα, αλλά βρήκε τρόπο να κρατήσει το μηδέν.

3. ΚΑΙ ΧΑΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΜΠΙ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο μισό χωρίς αλλαγές. Με τον Ολυμπιακό να μην είναι σε θέση να παράξει τελική και τον Ατρόμητο να κρατά χωρίς δυσκολία το 0-0, ο Μαρτίνς αποφάσισε να φορτώσει τη γραμμή κρούσης. Πέρασε στον αγώνα τον Χασάν αντί του Μασούρα και η διάταξη έγινε ξανά 4-4-2. Ο Φορτούνης πέρασε αριστερά και ο Αιγύπτιος θα έπαιζε στην κορυφή πλάι στον Ελ Αραμπί. Στο 66' ο Ομάρ έφτασε για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ.

Ο Φορτούνης πέρασε φοβερή μπαλιά, αλλά το σουτ του Νορβηγού μέσα από την περιοχή και δεξιά πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Ολυμπιακός κρατούσε τη μπάλα, την κυκλοφορούσε, αλλά έφτανε με μεγάλη δυσκολία στα καρέ του Ούγγρου. Στο 70' ο Παντελίδης έβαλε τον Μπαένα αντί του Ενσικουλού και εφάρμοσε για την ομάδα του το 4-5-1, στην προσπάθεια να διατηρήσει το 0-0 μέχρι τέλους.

4. ΛΥΤΡΩΣΗ ΜΕ ΧΑΣΑΝ ΣΤΟ 90'+1'

Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 73'. Ο Ελαμπντελαουί, που είχε δεχτεί κίτρινη στο 40', δέχτηκε μια ακόμη για μαρκάρισμα στον Νταβιώτη. Οι "ερυθρόλευκοι" έπρεπε πλέον να βάλουν γκολ και να παίξουν για το υπόλοιπο της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο. Ο Μαρτίνς "θυσίασε" τον Ελ Αραμπί για να "μπαλώσει" το κενό του Νορβηγού. Ο Κώστας Τσιμίκας άρχισε να παίρνει ολοένα και περισσότερες προσπάθειες από αριστερά. Μπόλικες κούρσες από αριστερά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα ολοκληρωθεί χωρίς γκολ, ήρθε στο 91' ο Χασάν να λυτρώσει τον Ολυμπιακό. Ο Βαλμπουενά πήρε τη μπάλα από τον Μπουχαλάκη, έκανε το γέμισμα στην περιοχή και ο Αιγύπτιος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μέγιερι.

Αυτή τη φορά ο Γούτας, που είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση, κατέστη ανέφικτο να αντιμετωπίσει τον φορ των φιλοξενούμενων, που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ