STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΟΦΗ 2-1: Με buzzer beater του Γιακουμάκη νίκη για τους Περιστεριώτες

SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÖÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O Ατρόμητος χάρη σε γκολ του Πέτρου Γιακουμάκη στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές. Ο Μανούσος έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει με εξαιρετικό γκολ του Ναμπί. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες. (VIDEOS)

Ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τον ΟΦΗ στο Περιστέρι για την 11η αγωνιστική της Super League 1, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από δύο σερί ήττες και να θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή, με τον Γιώργο Κορακάκη να αντικαθιστά τον Γιάννη Αναστασίου.

Το παιχνίδι είχε πολλές και καλές στιγμές, με τον Ατρόμητο να είναι καλύτερος πρώτο μέρος, να έχει δύο δοκάρια και τον ΟΦΗ να παίρνει τα ηνία στο δεύτερο, να έχει κι εκείνος ένα δοκάρι σε ευκαιρία του Λισάντρο Σεμέδο, αλλά στην τελευταία φάση του ματς, ο Πέτρος Γιακουμάκης με εξαιρετική προβολή σκόραρε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

1. ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη ευκαιρία του στον αγώνα μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Γιώργος Μανούσος εκμεταλλεύτηκε το διπλό λάθος του Γιώργου Κουτρουμπή, τον απέφυγε υπέροχα μέσα στη μεγάλη περιοχή και έστειλε με όμορφο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Δημήτρη Σωτηρίου. Γενικότερα, η απόφαση του Γιώργου Κορακάκη να παίξει με τον βραχύσωμο επιθετικό στην κορυφή και τους Κλαρκ Ενσικουλού - Φάρλεϊ Ρόσα στα "φτερά", ήταν απόλυτα σωστή και του βγήκε μέσα στο γήπεδο.

Ειδικά ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα και προβλήματα απ' τα δεξιά, με τον Κώστα Γιαννούλη να δυσκολεύεται απίστευτα να τον αντιμετωπίσει στο "1 vs 1". Οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έψαξαν για ένα δεύτερο γκολ, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Αντίλ Ναμπί ισοφάρισε σε 1-1 με τρομερό σουτ ύστερα από υπέροχη συνεργασία με τον Λισάντρο Σεμέδο. Ουσιαστικά και οι δύο ομάδες μετέτρεψαν σε γκολ την πρώτη καλή στιγμή τους στο ματς.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ

Παρά την ψυχρολουσία του εις βάρος τους γκολ, οι Περιστεριώτες διατήρησαν τα ηνία του παιχνιδιού και έφτασαν μία "ανάσα" από το 2-1 στο 27ο λεπτό, αλλά το οριζόντιο δοκάρι δεν τους έκανε το χατίρι. Αρχικά, το σουτ στην κίνηση του Ενσικουλού, μετά από λανθασμένη έξοδο του Σωτηρίου, τράνταξε την οριζόντια δοκό, ενώ στη συνέχεια της φάσης, το πλασέ του Ρόσα είχε την ίδια τύχη.

Οι παίκτες του Κορακάκη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 33' είχαν άλλη μία καλή στιγμή, αλλά ο Νέιρα πρόλαβε τον Ανδρούτσο και παραχώρησε κόρνερ, με τον Σωτηρίου να είναι εξουδετερωμένος. Ο μέσος του Ατρομήτου ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμα μία φάση πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση μέσα απ' τη μεγάλη περιοχή πέρασε πάνω από την εστία του Σωτηρίου. Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα ματς, ο ΟΦΗ αδυνατούσε να παίξει το παιχνίδι του.

3. ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΟΦΗ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΣΕΜΕΔΟ

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου ανέβασαν την απόδοσή τους και έχασαν μία καλή ευκαιρία να κάνουν την ανατροπή στο 51', αλλά ο Δημήτρης Γούτας πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή σε σουτ του Σεμέδο, ύστερα από ωραία πάσα του Νέιρα. Οι δύο παίκτες ήταν που συνεργάστηκαν ξανά στη μεγαλύτερη φάση των Κρητικών στο 72ο λεπτό, αλλά το σουτ του Πορτογάλου εξτρέμ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Μέγερι.

Την ίδια ώρα, ο Κορακάκης, βλέποντας πως ο ΟΦΗ έχει πάρει τον έλεγχο του αγώνα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Πέτρο Γιακουμάκη και Απόστολο Βέλλιο για να δώσει εκ νέου επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ωστόσο, πέρα από ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Γιακουμάκη και μία γυριστή κεφαλιά του Βελλιού, οι Περιστεριώτες δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνοι και επιθετικοί όσο στο πρώτο μέρος.

4. ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΜΕΓΕΡΙ, ΤΟΝ ΛΥΤΡΩΣΕ Ο ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Ο ΟΦΗ έκανε μεγάλη προσπάθεια στα τελευταία λεπτά για να πάρει τη νίκη, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπάλας Μέγερι με εξαιρετική επέμβαση αρνήθηκε το γκολ σε δυνατό σουτ του νεοεισελθόντα Πασχάλη Στάικου μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάρουν από ένα βαθμό, ο Γιακουμάκης στην τελευταία φάση του αγώνα με υπέροχη προβολή μετά από εξαιρετικό κατέβασμα του Βέλλιου και γύρισμα του Ενσικουλού έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ