STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος με σπασμένα φρένα, 3-1 την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
Ατρόμητος, Ουάρντα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος νίκησε 3-1 την Κέρκυρα στο νησί του Ιονίου και κατέκτησε το πέμπτο εκτός έδρας "διπλό". Δύο γκολ και μία ασίστ ο Ουάρντα, γκολάρα και ο Βασιλακάκης. Μείωσε ο Σιόντης, σε θέση υποβιβασμού οι Φαίακες.

Δεν... χαμπαριάζει πουθενά ο Ατρόμητος. Για την 15η αγωνιστική της Super League Σουρωτή επικράτησε 3-1 της Κέρκυρας στο νησί των Φαιάκων και συνεχίζει να είναι η καλύτερη ομάδα εφέτος στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα με τέτοια συγκομιδή μακριά από το γήπεδό της.

Αυτό ήταν το πέμπτο "διπλό" για το σύνολο των δυτικών προαστίων που έκλεισε θριαμβευτικά τον πρώτο γύρο, με 30 βαθμούς και έναν σεληνιασμένο Ουάρντα, που έβαλε δύο γκολ, είχε μία ασίστ και βλέπει το Μουντιάλ όλο και πιο... κοντά του.

Ένα φανταστικό γκολ από τον Βασιλακάκη, στον οποίο υποκλίθηκε ο προπονητής του. Από την άλλη μια Κέρκυρα η οποία παραμένει σε θέση υποβιβασμού, στους 11 βαθμούς. Οι νησιώτες μείωσαν σε 2-1, βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση, αλλά την... πάτησαν.

Έμειναν χωρίς νίκη για έβδομο διαδοχικό παιχνίδι, με απολογισμό πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες. Αυτή για τον Ατρόμητο ήταν η τρίτη διαδοχική επικράτηση. Έστω με παιχνίδι περισσότερο, οι Περιστεριώτες άφησαν πίσω τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενώ έπιασαν την ΑΕΚ που παίζει τώρα με τον Απόλλωνα.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Ευρωπαίο "αστέρι"

Ελλείψει των βασικών της επιθετικών η Κέρκυρα (Παμλίδη - Τουράμ) έπαιξε στην κορυφή με τον Αργεντινό Μπάουμαν. Ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε τον Κουταζαβασίλη για τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Σερραίος έκανε μάλιστα ντεμπούτο. Από την άλλη οι Περιστεριώτες με Κυριακίδη για πρώτη φορά βασικό, ώστε να αντικαταστήσει τον Μάντσον.

Ατρόμητος με σπασμένα φρένα, 3-1 την Κέρκυρα
Ατρόμητος με σπασμένα φρένα, 3-1 την Κέρκυρα

Με το 4-2-3-1 αλλά και με την απουσία του Ντιγκινί ο Ατρόμητος είδε την Κέρκυρα να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Η πρώτη στο 6' με το σουτ του Γκομές που "έβγαλε" ο Γιαννιώτης, η δεύτερη στο 16' με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να διώχνει το σουτ του Μπάουμαν. Ο Νταμίρ Κάναντι έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα, ενώ στο 21' έχασε και τον Ντάουντα, που είχε πρόβλημα στον αστράγαλο. Στο 25' η Κέρκυρα είχε 57% ποσοστό κατοχής μπάλας.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτ/νίας)

4ος: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Α. Βοσνιάδης):Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Ζορμπάς (46' Κόντος), Αρτυματάς, Επστάιν (73' Αναστασίου), Νούνες (64' Γεωργίου), Μπάουμαν.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι):Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Κυριακίδης (46' Καρασαλίδης), Μπουσούλατζιτς, Ουμπίδες (87' Ουμπίδες), Βασιλακάκης, Ουάρντα, Ντάουντα (29' λ. τρ. Μενσά).

Γκολ: 77' Σιόντης - 59', 62' Ουάρντα, 90'+3' Βασιλακάκης

Κάρτες: 33' Νούνες, 36' Γκομές, 76' Σιόντης - 53' Χατζηϊσαΐας, 60' Ουάρντα, 90' Κιβρακίδης

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Ο Αυστριακός τεχνικός αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη αλλαγή στο 29'. Εκτός ο τραυματίας Ντάουντα, μέσα ο Μενσά. Αυτό έφερε αλλαγές σε θέσεις, καθώς ο Μενσά πήγε στο αριστερό "φτερό" και ο Ουάρντα πέρασε στην κορυφή. Πέρα από κάποια μακρινά σουτ του Ουάρντα, ο Κουτζαβασίλης ανησύχησε περισσότερο στο πρώτο μέρος στο 37', όταν η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γιαννούλη από δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο. Οι Φαίακες έχασαν άλλες δύο ευκαιρίες μέχρι το 45', στο 39' με κεφαλιά του Μπάουμαν και στο 45' με σουτ του Νούνες. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 6 τελικές για τους γηπεδούχους και 3 για τους φιλοξενούμενους, που είχαν 46% ποσοστό κατοχής.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με αλλαγή και αλλαγή στη διάταξη. Ο Κυριακίδης πέρασε εκτός αγώνα και στη θέση του μπήκε ο Καρασαλίδης. Με τρεις στόπερ οι "κυανόλευκοι" (Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Καρασαλίδης) και δίπλα στον Μπουσούλατζιτς ο Ουμπίδες. Αυτό λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του Περιστερίου, η οποία ήταν περισσότερο επιθετική και πολύ επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση.

Ο Ουάρντα στο 50' είδε τον Κουτζαβασίλη να αποκρούει την καρφωτή κεφαλιά του, αλλά στο 59' τον "εκτέλεσε" και "έγραψε" το 0-1. Ο Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ιωάννου απομάκρυνε με το κεφάλι, η μπάλα έφτασε στον Βασιλακάκη, ο οποίος έδωσε στον Μπουσούλατζιτς, αυτός βρήκε τον Ουάρντα, ο οποίος με άπιαστο σουτ σκόραρε. Προτού καλά, καλά συνέλθουν οι Επτανήσιοι, βρέθηκαν με δύο γκολ πίσω στο σκορ. Σκόρερ και πάλι ο Αιγύπτιος, αυτή τη φορά με σουτ έξω από την περιοχή τρία λεπτά μετά.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
Ουάρντα EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέκος Βοσνιάδης αναγκάστηκε να προχωρήσει άμεσα σε δύο αλλαγές. Μέσα Κόντος και Γεωργίου, δύο μεσοεπιθετικοί που θα έδιναν φρεσκάδα. Η Κέρκυρα ήθελε πάση θυσία έστω την ισοπαλία, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 78', χάρη σε τρομερό σουτ του Σιόντη έξω από την περιοχή. Με εντολή του Μακεδόνα προπονητή όλη η Κέρκυρα βγήκε μπροστά για να πιέσει. Ο Ατρόμητος κλείστηκε στο μισό γήπεδο, ο Κάναντι επιστράτευσε και τον ξεχασμένο αμυντικό Ζησόπουλο και σε κόντρα επίθεση στις καθυστερήσεις έβαλε και τρίτο γκολ!

Γκολάρα! Ο Ουάρντα από αριστερά έσπασε στον Βασιλακάκη, αυτός είδε εκτός εστίας τον Κουτζαβασίλη και με λόμπα έξω από την περιοχή τον "κρέμασε" για το 1-3, στο 93'!

Ατρόμητος με σπασμένα φρένα, 3-1 την Κέρκυρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης μόλις έχει σημειώσει το τρίτο γκολ του Ατρόμητου και ο προπονητής του, Νταμίρ Κάναντι, υποκλίθηκε στον μεσοεπιθετικό του. Ενώ του ζητούσε να μην σουτάρει, ώστε να τελειώσει ο χρόνος με τη μπάλα στα πόδια του, αυτός με υπέροχη λόμπα "κρέμασε" τον Κουτζαβασίλη και σημείωσε το 3-1.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
Κέρκυρα, Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κομίνη. Σκόρπια παράπονα από τις δύο πλευρές, αλλά καμία απόφαση που να διαμόρφωσε αποτέλεσμα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Αμρ Ουάρντα. Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Με δύο δικά του γκολ έβαλε σε θέση οδηγού τον Ατρόμητο, είχε και την ασίστ στο τρίτο τέρμα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Αιγύπτιο, που έφτασε τα πέντε γκολ σε 12 εμφανίσεις, ενώ μετρά και δύο ασίστ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αλλαγή σχηματισμού από τον Κάναντι στο δεύτερο μέρος επέδρασε καταλυτικά στο "διπλό". Το 4-2-3-1 έγινε 3-5-2 και όλα έγιναν καλύτερα για την ομάδα του Περιστερίου.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

"Πέταξε" το πρώτο 45λεπτο η Κέρκυρα, που ήταν καλύτερη. Σε αρκετά από τα παιχνίδια της δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες που κάνει, με αποτέλεσμα στο τέλος να το... πληρώνει. Έτσι έγινε και με τον Ατρόμητο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ