STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Ξάνθη: Μάχη απογοητευμένων στο Περιστέρι

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αλλιώς θα περίμεναν τη στιγμή του αγώνα τους ο Ατρόμητος και η Ξάνθη πριν από λίγες εβδομάδες. Σαν ένα κρίσιμο παιχνίδι για την εξάδα, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον.

Αλλιώς θα περίμεναν τη στιγμή του αγώνα τους ο Ατρόμητος και η Ξάνθη πριν από λίγες εβδομάδες. Σαν ένα κρίσιμο παιχνίδι για την εξάδα, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον. Ο Ατρόμητος των πέντε συνεχόμενων ηττών είναι πολύ πίσω και η Ξάνθη πρέπει να πάρει διπλό για να ελπίζει.

Ο Ατρόμητος

Υπήρξαν στιγμές στη σεζόν, που η ομάδα του Περιστερίου έδειξε ότι μπορεί να σκαρφαλώσει ψηλά. Τελευταία η αρχή του χρόνου με τις δύο νίκες, αλλά δεν ήταν αρκετό. Δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει πάνω από την έβδομη θέση. Εκεί σταμάτησε η καλή πορεία και τώρα ο Ατρόμητος δεν έχει νίκη σε έξι παιχνίδια, ενώ έχει χάσει και τα πέντε τελευταία.

Και τα τέσσερα τελευταία τα έχασε με 1-0, με γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό αποκλείστηκε από τον Άρη στο Κύπελλο με ισοπαλία και ήττα. Αισίως έχει φτάσει τα εννέα παιχνίδια χωρίς γκολ, τα έξι από αυτά για το πρωτάθλημα.

Έχει να σκοράρει από τις 11 Ιανουαρίου, όταν νίκησε στο Αγρίνιο με την κεφαλιά του Γιακουμάκη στην εκπνοή.
Οι έξι αγώνες πρωταθλήματος χωρίς γκολ αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του. Κατέρριψε το προηγούμενο των πέντε αγώνων, αφού το ισοφάρισε. Το προηγούμενο ρεκόρ των πέντε αγώνων το είχε κάνει το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1972.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ δεν έχει γκολ στα έξι τελευταία παιχνίδια, είχε σκοράρει σε 15 από τα 18 πρώτα! Δεν έχει βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα 10 τελευταία, ενώ είχε σκοράρει στα 10 από τα 14 πρώτα. Έχει μια ισοπαλία στα εννέα τελευταία. Έχει 12 ήττες, μόνο ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός έχουν περισσότερες.

Τι μένει…

23.02.2020: Ατρόμητος - Ξάνθη

01.03.2020: Άρης - Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος εντός έδρας

Έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια του από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό με 1-0. Αμέσως πριν είχε παραχωρήσει 0-0 στο Βόλο. Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία, ενώ το αρνητικό ρεκόρ της ιστορίας του στην κατηγορία είναι τέσσερα χωρίς γκολ εντός έδρας από το 2013. Είναι εντυπωσιακό ότι πριν από τα τρία αυτά χωρίς γκολ είχε σκοράρει σε οκτώ από τα εννέα παιχνίδια του!

Πάντως πριν χάσει από ΑΕΚ και Ολυμπιακό ήταν έξι παιχνίδια αήττητος με τρεις ισοπαλίες και τρεις νίκες. Υπολογίζοντας και τα παιχνίδια Κυπέλλου, ο Ατρόμητος είναι πέντε αγώνες χωρίς γκολ στο Περιστέρι! Δεν έχει σκοράρει από τις 4 Ιανουαρίου!

Η Ξάνθη

Μετά το 0-0 στη Νέα Σμύρνη, ήλθε και το 0-0 με τη Λαμία εντός έδρας και οι ελπίδες της Ξάνθης για είσοδο στα πλέι οφ περιορίστηκαν πολύ.

Έμεινε για έκτο παιχνίδι χωρίς νίκη, μετά από τις δύο που έκανε με την είσοδο του 2020. Έχει τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες στα έξι αυτά τελευταία.

Έχει τρεις νίκες στα 18 τελευταία, ενώ είχε πέντε νίκες στα έξι πρώτα της σεζόν! Στα έξι πρώτα μάζεψε 15 βαθμούς και από τότε σε 18 παιχνίδια έχει πάρει μόλις άλλους 14! Έκανε τρεις ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία, ενώ είχε μόλις δύο στα 20 πρώτα.

Δεν σκόραρε στα δύο τελευταία παιχνίδια της, αν και έχει βελτιωθεί κάπως από τις γιορτές και μετά. Έχει βάλει οκτώ γκολ στα οκτώ τελευταία, ενώ είχε βάλει μόλις δύο γκολ στα 10 προηγούμενα.

Δεν έχει σκοράρει σε περισσότερα από τα μισά, δηλαδή στα 13 από τα 24 του πρωταθλήματος! Έχει βάλει μόνο τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όσα και ο Πανιώνιος, τα λιγότερα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Έχουν μπει μόλις 10 γκολ στα 24 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τρία και έχει δεχτεί επτά! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 40! Τα 17 η Ξάνθη και τα 23 οι αντίπαλοι. Τα 16 από τα 24 ημίχρονά της είναι 0-0!

Μόνο ο Άρης την έχει νικήσει ως τώρα και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι και η μόνη ομάδα που δεν νίκησε τον Πανιώνιο σε ένα τουλάχιστον παιχνίδι της στη σεζόν.

Τι μένει…

23.02.2020: Ατρόμητος – Ξάνθη

01.03.2020: Ξάνθη - ΠΑΟΚ

Η Ξάνθη εκτός έδρας

Πήρε 0-0 από τον Πανιώνιο, αφού είχε χάσει από Άρη και Ολυμπιακό. Ήταν η πρώτη της ισοπαλία στη σεζόν εκτός έδρας. Έχει κάνει μια νίκη εκτός έδρας στα οκτώ τελευταία της, έχοντας χάσει τα έξι από αυτά. Η νίκη ήταν στο Βόλο με 3-1. Αντίθετα στα πρώτα τέσσερα εκτός είχε τρεις νίκες!

Σκόραρε σε δύο από τα οκτώ, στο Βόλο και με τον Ολυμπιακό, που σκόραρε με πέναλτι. Έχει πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο Βόλο συγκεκριμένα, και οκτώ στο δεύτερο. Έχει δεχτεί πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και 15 στο δεύτερο.

Μεταξύ τους

Η Ξάνθη νίκησε στα δύο τελευταία παιχνίδια τους μέσα στο 2019, και τα δύο στην Ξάνθη. Το τελευταίο τον περασμένο Δεκέμβρη, αυτό του πρώτου γύρου, είχαν υπηρεσιακούς στον πάγκο τους, τον Γιώργο Κόλτση και τον Γιώργο Κορακάκη αντίστοιχα.

Ή Ξάνθη είναι αήττητη για τρία παιχνίδια μεταξύ τους, με την ισοπαλία στο τελευταίο του Περιστερίου. Αμέσως πριν ο Ατρόμητος είχε νικήσει τρία στη σειρά. Πριν από τις δύο νίκες της Ξάνθης, ο Ατρόμητος ήταν έξι αγώνες χωρίς ήττα.

Μεταξύ τους με τον Ατρόμητο γηπεδούχο

Η Ξάνθη απέσπασε ισοπαλία 0-0 τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού είχε χάσει τα δύο προηγούμενα στο Περιστέρι. Αμέσως πριν από αυτά τα τρία είχε νικήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 και αυτή η νίκη της είναι η μοναδική στις δέκα τελευταίες επισκέψεις της. Αντίθετα στις τρεις πρώτες είχε νικήσει δύο φορές (2005 και 2008).

Η ιστορία

Νίκες Ατρομήτου: 10

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Ξάνθης: 11

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο

Νίκες Ατρομήτου: 7

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Ξάνθης: 3

Στον πρώτο γύρο

01.12.2019: Ξάνθη – Ατρόμητος 1-0

(59’ πέναλτι Εντουάρντο)

Πέρυσι

01.09.2018: Ατρόμητος – Ξάνθη 0-0

Πηγή: slgr.gr

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ