STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος και στα Πηγάδια, 2-0 την Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για 7ο σερί παιχνίδι ο Ατρόμητος κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν, πέτυχε δύο τέρματα στα Πηγάδια (41' Ουάρντα, 83' Ντιγκινί) και συνεχίζει πρώτος στη βαθμολογία μετά το 2-0 επί της Ξάνθης!

Παιχνίδι με ξεχωριστό ενδιαφέρον στην Ξάνθη Arena, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ατρόμητο για την 9η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Με την Ξάνθη να έχει σταματήσει στα Πηγάδια τους Ολυμπιακό (1-1) και ΑΕΚ (1-1) αλλά να έρχεται και από την εκτός έδρας ήττα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους όχι μόνο έμπαιναν ως πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα στο ματς αλλά και με ψυχολογία στα ύψη, αφού μετά το "διπλό" τους νωρίτερα στη σεζόν επί του Ολυμπιακού, έκαναν το ίδιο την προηγούμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ και απέναντι στην ΑΕΚ!

Χωρίς τον Καμαρά στη διάθεση του ο Ράσταβατς, δίχως να αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα ο Κάναντι, οι δύο προπονητές δεν είχαν εκπλήξεις στους παίκτες που επέλεξαν για το ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας (ΕΠΣ Λάρισας), Αϊχάν Χούσκογλου (ΕΠΣ Θράκης)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Λισγάρας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας (58' Ορφανίδης), Λουσέρο, Μπρίτο, Κίκε (65' Ρότσε), Γέντρισεκ (58' Τριάδης).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον (86' Ούμπιδες), Βασιλακάκης, Ουάρντα (72' Καρασαλίδης), Ντιγκινί, Ντάουντα (78' Μανούσος).

Γκολ: - / 41' Ουάρντα, 83' Ντιγκινί

Κάρτες: 28' Μπαξεβανίδης, 64' Κίκε, 76' Μπρίτο / 20' Γιαννούλης, 55' Μάντσον, 76' Γιαννιώτης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Ξάνθη μπήκε με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πλάτος του γηπέδου αλλά ο Ατρόμητος ήταν και υποψιασμένος και προετοιμασμένος για την ορμητικότητα των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά.

Οι Περιστεριώτες σταδιακά και αναίμακτα απορρόφησαν την πίεση των αντιπάλων τους, ισορρόπησαν στη μεσαία γραμμή αλλά και την κατοχή της μπάλας (54% - 46% στο 25'), περιόρισαν την δραστηριότητα των γηπεδούχων και άρχισαν να απειλούν συστηματικά την εστία του Ζίβκοβιτς.

Η κεφαλιά του Ντάουντα στο 27', αυτή του Χατζηισαΐα στο 29' και το σουτ του Ουάρντα τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν οι προειδοποιητικές βολές των φιλοξενούμενων, που κατάφεραν το σωστό χτύπημα στο 41' με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση του Αιγύπτιου που κατέληξε στα δίχτυα, παρά την προσπάθεια του Ζίβκοβιτς.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ένα πρώτο ημίχρονο με δύναμη, σκληρές μάχες στη μεσαία γραμμή, τον Γιαννούλη να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και την ομάδα του Κάναντι να έχει το μίνιμουμ προβάδισμα στο ματς, χωρίς να έχει δεχθεί τελική από την αντίπαλο της.

Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου μέρους στη Πηγάδια:

Ατρόμητος και στα Πηγάδια, 2-0 την Ξάνθη

Με το "καλημέρα" του δεύτερου ημιχρόνου ήταν ο Γιαννιώτης που έδειξε γιατί αποτελεί τον φύλακα - άγγελο της εστίας του Ατρομήτου, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του για έξι σερί 90λεπτα.

Ο Γέντρισεκ βρέθηκε απέναντι στον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, έγειρε το σώμα του και πλάσαρε αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιαννιώτη που κράτησε το μηδέν! Πρώτη τελική -και μάλιστα κλασική ευκαιρία- στο ματς για την Ξάνθη, που πάλι είχε ενθουσιασμό στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο Ράσταβατς ήθελε να αλλάξει πράγματα στην προβλέψιμη ανάπτυξη της ομάδας του και στο 58' προχώρησε σε διπλή αλλαγή (και εσωτερικές μεταθέσεις), ρίχνοντας ταυτόχρονα στο ματς τους Τριάδη (Γέντρισεκ) και Ορφανίδη (Ντε Λούκας). Ο Σέρβος έκλεισε τις αλλαγές του από το 65' με τον Ρότσε στη θέση του Κίκε.

Ο Ατρόμητος ήταν καλά οργανωμένος πίσω από την μπάλα, όμως ο Μπαξεβανίδης στο 70' με δεξί σουτ από το όριο της περιοχής λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στους Περιστεριώτες.

Αλλαγή προσώπων αλλά και σχηματισμού από τον Κάναντι, που πήγε την ομάδα του σε ένα 3-5-2 από το 72' περνώντας στο παιχνίδι τον Καρασαλίδη αντί του Ουάρντα. Ο Αυστριακός τεχνικός έδωσε ηρεμία στα μετόπισθεν της ομάδας του και ήρθε ο Ντιγκινί να ολοκληρώσει τη δουλειά στα Πηγάδια, σκοράροντας στο 82' με εξαιρετικό γυριστό σουτ από κόρνερ του Γιαννούλη.

Μετά και το πέρας της 9ης αγωνιστικής ο Ατρόμητος συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα, όπου δεν έχει δεχθεί γκολ για 7 σερί 90λεπτα και φιγουράρει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας!

Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου στα Πηγάδια:

Ατρόμητος και στα Πηγάδια, 2-0 την Ξάνθη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 47' ο Γέντρισεκ βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη και είχε την ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει για την Ξάνθη, στην πρώτη τελική των γηπεδούχων στο ματς! Όπως αποδείχθηκε, αυτή ήταν η πλέον κρίσιμη φάση που μπορούσε να αλλάξει την ιστορία της αναμέτρησης, αλλά ο γκολκίπερ του Ατρομήτου είχε διαφορετική άποψη, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του για 7ο σερί ματς!

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Έβγαλε με άνεση το παιχνίδι ο Τζήλος, έκανε σωστή χρήσης της κάρτας και του πλεονεκτήματος, σφύριξε στις φάσεις με την ίδια λογική για τις δύο ομάδες. Καλοί και οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Αψεγάδιαστο παιχνίδι από τον Γιαννούλη, που έκανε κτήμα του την πλευρά του, αμύνθηκε άριστα και βγήκε με σύνεση στην επίθεση. Ο νεαρός μπακ ήταν εξαιρετικός σε όλο το 90λεπτο και έδειξε ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ουάρντα νίκησε τον Ζίβκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 41', ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον γκολκίπερ της Ξάνθης να συγχαρεί τον Αιγύπτιο με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και τη στιγμή που οι παίκτες κατευθύνονταν στα αποδυτήρια. Ιπποτική η κίνηση του Ζίβκοβιτς, σε μια πολύ όμορφη ποδοσφαιρική στιγμή στα Πηγάδια.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μπρίτο είναι κομβικός παίκτης για την ανάπτυξη και τη δημιουργία της Ξάνθης, όμως κόντρα στον Ατρόμητο κινήθηκε σε ρηχά νερά και δεν ανησύχησε καθόλου τους αντιπάλους του, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να υστερήσουν σημαντικά στο παραγωγικό κομμάτι. Καλός παίκτης ο Μπρίτο αλλά δεν το έδειξε σήμερα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ