STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Άρης: Ντεμπούτο Παντελίδη κόντρα στην ομάδα που τον απομάκρυνε

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Παντελίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Παντελίδης επιστρέφει στους πάγκους ως προπονητής του Ατρομήτου και κοντράρεται απέναντι στην ομάδα που τον απομάκρυνε, τον Άρη (19:30). Η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δυο ομάδες.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το σενάριο στο ποδόσφαιρο. Ο Σάββας Παντελίδης, που την 1η Σεπτέμβρη παραιτήθηκε από τον Άρη μετά από δύο μόλις παιχνίδια, επιστρέφει στους πάγκους με τον Ατρόμητο και αντιμετωπίζει την ομάδα που προετοίμασε και έβγαλε στην Ευρώπη το καλοκαίρι!

Για τον Σάββα Παντελίδη, ο Ατρόμητος είναι η έβδομη ομάδα που αναλαμβάνει στη Super League τα τελευταία επτά χρόνια.

Από τις έξι προηγούμενες ομάδες του μόνο η πρώτη, ο Πανθρακικός έχασε στο πρώτο παιχνίδι που τον είχε στον πάγκο της. Με τις επόμενες πέντε είναι αήττητος. Μάλιστα και με τις έξι δεν έχει χάσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, ο Παντελίδης έχει αντιμετωπίσει μόνο δύο φορές τον Άρη ως προπονητής, καμία στη Super League. Το 2005-06 για την Β’ Εθνική Θρασύβουλος – Άρης 0-1 και το 2011-12 για το Κύπελλο Πανθρακικός – Άρης 1-2. Ηττήθηκε δηλαδή και τις δύο φορές.

Ο Ατρόμητος έχασε στην Ξάνθη στο τελευταίο του παιχνίδι, κάνοντας τρεις σερί ήττες εκτός έδρας, αλλά έχει κερδίσει τα τελευταία δύο στην έδρα του, με Πανιώνιο και ΟΦΗ.

Είναι η πιο θεαματική ομάδα, καθώς στα παιχνίδια του έχουν επιτευχθεί 37 γκολ, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας. Μόνο οι τρεις πρώτοι έχουν καλύτερη επίθεση, ενώ ο Ατρόμητος έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα!

Ο Άρης θα μπει στον αγώνα του Περιστερίου με τον αέρα της ομάδας που είναι αήττητη εδώ και έξι αγωνιστικές, από τότε που ανέλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ.

Μάζεψε 12 βαθμούς με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ είχε πέντε βαθμούς στα πρώτα έξι παιχνίδια. Βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού από την εξάδα της βαθμολογίας.

Εκτός έδρας είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία, μετά την ήττα στο Βόλο, το τελευταίο παιχνίδι του Παντελίδη στον πάγκο του.

Έχει τρεις ισοπαλίες, με ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και ΑΕΚ, ενώ νίκησε στην Ξάνθη. Μάλιστα μετά την ήττα στο Βόλο με 1-0, έχει σκοράρει και στα 10 επόμενα παιχνίδια του.

Ο Ατρόμητος νίκησε πέρσι δύο φορές τον Άρη. Με 4-2 στο Περιστέρι και με 2-0 στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει χάσει τα τέσσερα τελευταία, μετά το «διπλό» του Άρη στις 6 Απριλίου 2013 (82’ σουτ Τάτος). Ένα παιχνίδι που από το 19’ ο Άρης έπαιζε με 10 παίκτες!

Αυτή είναι και η μοναδική νίκη του Άρη στα 10 τελευταία παιχνίδια μεταξύ τους για όλες τις διοργανώσεις, με τον Ατρόμητο να έχει πέντε νίκες.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έχει κερδίσει τα δύο τελευταία με τον Άρη, μετά την ήττα του 2013. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Άρης μέχρι τις δύο τελευταίες ήττες στο Περιστέρι ήταν αήττητος σε οκτώ επισκέψεις του στον Ατρόμητο, ενώ είχε χάσει μόνο μια φορά σε 11!

Δηλαδή ο Ατρόμητος στα δύο τελευταία παιχνίδια έκανε περισσότερες νίκες από όσες είχε κάνει στα 11 πρώτα που υποδέχτηκε τον Άρη!

Η ιστορία

Νίκες Ατρομήτου: 6

Ισοπαλίες: 9

Νίκες Άρη: 11

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο

Νίκες Ατρομήτου: 3

Ισοπαλίες: 6

Νίκες Άρη: 4

Πέρυσι

09.12.2018: Ατρόμητος – Άρης 4-2

(16’ σουτ Σάκιτς, 59’ σουτ Κουλούρης, 88’ σουτ Κουλούρης, 90’ σουτ Ενσικουλού – 87’ σουτ Κωνσταντινίδης, 89’ σουτ Διαμαντόπουλος. Ο Μέγκιερι απέκρουσε πέναλτι του Γιουνές)

Πηγή: slgr.gr

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ