STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Ισόπαλη με 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναθηναϊκό με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι και να τους αδικεί το τελικό σκορ χάνοντας σωρεία ευκαιριών. Σωτήρας για τους πράσινους ο Στιλ.

Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 σε μια αναμέτρηση όπου οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι από το τριφύλλι και σίγουρα δικαιούνταν τη νίκη.

Οι πράσινοι βέβαια έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς είναι ευχαριστημένοι με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας αλλά έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην δεύτερη θέση και να μειώσουν και άλλο την βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε χάσει από την Ξάνθη.

Ο Αστέρας Τρίπολης δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, ιδίως στο πρώτο μέρος όπου πλην του γκολ είχε και δοκάρι στο 7' με τον Μάσα, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Ο Άγγλος γκολκίπερ έκανε κάποιες απίστευτες επεμβάσεις και αποτέλεσε τον σωτήρα του τριφυλλιού.

Οι δυο προπονητές επέλεξαν να κάνουν αλλαγές στην βασική τους ενδεκάδα σε σχέση με τα παιχνίδια που έδωσαν μεσοβδόμαδα και τις νίκες τους κόντρα σε Νίκη Βόλου και Παναιτωλικό εκτός έδρας.

Ο Στάικος Βεργέτης αρχικά χρησιμοποίησε τους Γιαννιώτα και Τσοκάνη αντί των Μπακασέτα και Τιε Μπι ενώ ο Γιάννης Αναστασίου πιστός στο ροτέισον των τελευταίων αγώνων προχώρησε σε πέντε αλλαγές.

Συγκεκριμένα οι Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Λαγός και Ατζαγκούν πήραν την θέση των Μπούρμπου, Μπούι, Δώνη, Μπαϊράμι και Καρέλη.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανώτερος του Παναθηναϊκού, έπαιζε πιο στρωτό ποδόσφαιρο και έψαχνε το γκολ με σωστή ανάπτυξη και εκμεταλλευόμενος την γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση χτυπώντας το τριφύλλι στην άμυνα με όπλο την ταχύτητα των επιθετικών του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λουκ Στιλ προέβη σε μια σειρά επεμβάσεων για να διατηρήσει αρχικά το μηδέν και εν συνεχεία το 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Από την πλευρά του το τριφύλλι ήταν κακό στο πρώτο μέρος και είχε πρόβλημα στον χώρο του κέντρου με τον Αστέρα να παίζει με ένα χαφ παραπάνω. Ούτε το γεγονός μάλιστα ότι οι πράσινοι σκόραραν πρώτοι με τον Λαγό στο 32' τους έδωσε επιπλέον ώθηση στο πρώτο ημίχρονο.

Με αποτέλεσμα η ισοφάριση από τον Αστέρα Τρίπολης τέσσερα λεπτά αργότερα να είναι φυσικό επακόλουθο της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο με τους γηπεδούχους και πάλι να έχουν την υπεροχή και τις περισσότερες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ αλλά και πάλι ο Στιλ κράτησε όταν έπρεπε το 1-1.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός είχε μόνο δυο καλές στιγμές στο ματς τις οποίες και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.

Οι δυο προπονητές προσπάθησαν με τις αλλαγές τους να αλλάξουν την ροή του αγώνα αλλά μπορούμε να πούμε ότι δεν βοήθησαν τόσο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης

Βοηθοί: Γιώργος Καλφόγλου, Αλέξανδρος Γρεβένης

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοιάν, Κουρμπέλης, Ζησόπουλος, Γιαννιώτας (64' Μπαντιμπαγκά), Νίκο (80' Παντελιάδης), Μάσα, Πάρα (70' Μπαράλες).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Νάνο, Λαγό, Μέντες (69' Μπούι), Ζέκα, Ατζαγκούν (55' Μπαϊράμι), Πέτριτς (75' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Γκολ: 36' Σανκαρέ/32' Λαγός

Κάρτες: 32' Σανκαρέ, 56' Γκοιάν/81' Σίλντενφελντ

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Καλύτερος ο Αστέρας, πρώτος γκολ ο Παναθηναϊκός

Η πρώτη καλή στιγμή του Αστέρα ήταν στο 7' με τον Μάσα να επιχειρεί το σουτ και την μπάλα να σταματάει στο στο δεξί δοκάρι του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 12' όταν μετά από ωραία ανάπτυξη από τα δεξιά ο Τριανταφυλλόπουλος γύρισε την μπάλα ο Πέτριτς έπιασε το σουτ το οποίο κατέληξε άουτ.

Στο 14' νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Γιαννιώτα να μπαίνει στην περιοχή να πλασάρει ανενόχλητος αλλά ο Στιλ έπεσε και έδιωξε. Ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Αστέρα στο 20' όταν ο Τσοκάνης βρήκε τον Πάρα αυτός πλάσαρε αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ έδιωξε σωτήρια με το πόδι.

Οι πράσινοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση αλλά στο 21' ο επόπτης της αναμέτρησης έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μπεργκ που έβγαινε τετ α τετ μετά από πάσα του Πέτριτς.

Μπροστά στο σκορ με τον Λαγό

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 32' όταν ο Τριανταφυλλόπουλος άλλαξε ωραία με τον Ζέκα με τον Πορτογάλο να μπαίνει στην περιοχή του Αστέρα από τα δεξιά και από την τελική γραμμή έκανε την σέντρα με τον Λαγό να έρχεται στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για τους πράσινους.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Το γκολ του τριφυλλιού δεν πτόησε την ομάδα του Στάικου Βεργέτη που συνέχισε να παίζει με το ίδιο στιλ και στο 35' ο Γιαννιώτας και πάλι μέσα στην περιοχή και στα δεξιά πέρασε τον Νάνο και έκανε το σουτ με την μπάλα όμως να φεύγει έξω.

Ισοφάριση με Σανκαρέ

Στο επόμενο λεπτό όμως είχαμε την ισοφάριση για τον Αστέρα. Σε σέντρα από τα δεξιά ο Σανκαρέ πήδηξε ψηλότερα από όλους πήρε την κεφαλιά ο Στιλ προσπάθησε να διώξει με γροθιές αλλά δεν μπόρεσε με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φέρουν τούμπα το ματς αλλά ο Στιλ είπε δυο φορές όχι. Στο 45' αρχικά ο Άγγλος πορτιέρο έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σουτ του Φερνάντες ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Τσοκάνης από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Στιλ και πάλι να διώχνει.

Πιο δυνατά και πάλι ο Αστέρας

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αστέρα να μπαίνει και πάλι πιο δυνατά στην αναμέτρηση και με τον Γιαννιώτα να αποτελεί τον "μοιραίο" για τους Αρκάδες. Στο 52' ο διεθνής άσος έφυγε από κανονική θέση αλλά έκανε ένα πολύ κακό πλασέ στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα και πάλι ο Γιαννιώτας έφυγε εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του και άφησε τρεις παίκτες του τριφυλλιού πίσω τους και επιχείρησε και πάλι να πλασάρει με το αριστερό στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Η πρώτη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 59' σε ωραίο ένα δυο των Μπεργκ με Πέτριτς με τον Κροάτη να βγαίνει τετ α τετ με τον Κοσίσκι. Ο Πέτριτς πλάσαρε υπό την πίεση του Σανκαρέ και ο Κοσίσκι έδιωξε.

Στην συνέχεια της φάσης ο Λούι γύρισε την μπάλα στον γκολκίπερ του Αστέρα και ο διαιτητής έδειξε το έμμεσο. Ο Πέτριτς το εκτέλεσε με πάσα προς τον Μπεργκ αλλά το σουτ του Σουηδού βρήκε στα σώματα.

Μια φάση για την κάθε ομάδα

Ο Αστέρας έφτασε κοντά στο γκολ και στο 71' όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Γκοιάν έκανε την προβολή από κοντά αλλά ο Στιλ που αρχικά έδειξε να κάνει λάθος υπολογισμό έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε και αυτός με την σειρά του. Ο Μπούι έγινε και άνοιξε ωραία δεξιά προς τον Κλωναρίδη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και γύρισε παράλληλα αλλά ο Κοσίσκι έπεσε και έκοψε την πορεία της μπάλας.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες που μέχρι την λήξη του ματς δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά.

Η φάση του αγώνα

Η διπλή επέμβαση του Στιλ στο 45'. Ο Λουκ Στιλ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκανε μια διπλή επέμβαση και κράτησε το 1-1 σε ένα καίριο σημείο. Αρχικά είπε όχι στο σουτ του Φερνάντες μέσα από την περιοχή και εν συνεχεία και πάλι όχι στο σουτ του Τσοκάνη.

Ο διαιτητής

Ο Γεώργιος Κομίνης. Χωρίς λάθη ο διαιτητής της αναμέτρησης αν και υπάρχει μια φάση στο 10' όπου ο Σανκαρέ τραβάει τον Μπεργκ μέσα στην περιοχή και θα μπορούσε να καταλογίσει πέναλτι. Από εκεί και πέρα όμως ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις. Οι επόπτες του έκαναν κάποια λάθη και ιδίως ο δεύτερος κόβοντας κάποιες φορές τους παίκτες των δυο ομάδων με ανύπαρκτα οφσάιντ.

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 1-1
INTIME SPORTS

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Λουκ Στιλ. Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μπορεί να φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε αλλά από εκεί και πέρα ο Άγγλος τερματοφύλακας είχε τουλάχιστον έξι-επτά σωτήριες επεμβάσεις στην διάρκεια της αναμέτρησης και βοήθησε τα μέγιστα το τριφύλλι να φύγει έστω και με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας από την Τρίπολη.

Μας άρεσε

Το γεγονός ότι σε ένα ματς τέτοιας σημασίας αποφεύχθηκαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι τσαμπουκάδες εκατέρωθεν. Οι παίκτες των δυο ομάδων ναι μεν τα έδωσαν όλα, έπαιξαν δυνατά αλλά σε κόσμια πλαίσια ενώ στην διάρκεια του αγώνα δεν έγινε το παραμικρό.

Δεν μας άρεσε

Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Σε ένα παιχνίδι όπου το τριφύλλι ήξερε ότι αν κερδίσει θα περάσει στην δεύτερη θέση και θα μειώσει την διαφορά από τον ΠΑΟΚ στους τρεις οι πράσινοι έκαναν μια πολύ κακή εμφάνιση. Ναι μεν ο αντίπαλος ήταν φυσικά ανώτερος από τις υπόλοιπες ομάδες που έχει παίξει το τριφύλλι αλλά και ο Παναθηναϊκός είχε πολύ κακή απόδοση.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ