STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Άρης 1-1: Ισοπαλία και η πόρτα της εξάδας παραμένει ανοιχτή

Αστέρας Τρίπολης - Άρης 1-1: Ισοπαλία και η πόρτα της εξάδας παραμένει ανοιχτή

Στην ισοπαλία και το 1-1 έμειναν στο "Θ. Κολοκοτρώνης" Αστέρας Τρίπολης και Άρης χάρη στα γκολ των Βέλεθ και Μαρκ Φερνάντεθ. Οι Αρκάδες απέτυχαν να κάνουν άλμα για την εξάδα, ενώ οι "κίτρινοι" δεν κατάφεραν να κλειδώσουν την παρουσία τους στα play-off.

Ο Αστέρας Τρίπολης και ο Άρης αναμετρήθηκαν στο "Θ. Κολοκοτρώνης" σε ένα παιχνίδι με έντονο άρωμα από τα play off. To ισόπαλο 1-1 δεν ευνόησε κανέναν, αφού καμία ομάδα δεν πέτυχε τον στόχο που είχε ορίσει πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Οι Αρκάδες με την ισοπαλία ανέβηκαν στους 26 βαθμούς και την 9η θέση πιάνοντας την Ξάνθη, τη Λάρισα και προσωρινά τον Ατρόμητο, όμως απέτυχαν να αγγίξουν την εξάδα. Από την άλλη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τους 33 βαθμούς και έχει πέντε πόντους διαφορά από τον 6ο ΟΦΗ και την 7η Ξάνθη, με τη θέση της στα play-off να μην είναι δεδομένη.

1. Ο ΒΕΛΕΘ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΝΩΡΙΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και τις δύο ομάδες να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Άρης άρχισε να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να απειλεί τον Αστέρα από στημένα. Σε διάστημα 13 λεπτών οι "κίτρινοι" κέρδισαν τρία κόρνερ, δύο από τα αριστερά και ένα από τα δεξιά.

Το τρίτο έφερε και το γκολ του Άρη στο 13ο λεπτό. Ο Φετφατζίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρόουζ έκανε την πρώτη επαφή μέσα στην περιοχή, με τον Βέλεθ να στέλνει από κοντά με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Από εκεί και ύστερα, η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ φρόντιζε να έχει την κατοχή της μπάλας, να μην αφήνει τον Αστέρα Τρίπολης να αναπτυχθεί φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα του.

2. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΡΟΗ

Φαινομενικά ο Άρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Οι Αρκάδες έκαναν πολλές λάθος μεταβιβάσεις στη μεσαία γραμμή, ενώ έψαχναν από αέρος τον Μπαράλες, ο οποίος ήταν κλεισμένος.

Η ισοφάριση του Αστέρα Τρίπολης ήρθε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 26ο λεπτό. Ο Ιγκλέσιας επιχείρησε μία σέντρα εντός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Μπαράλες και στρώθηκε στον Μαρκ Φερνάντεθ, ο οποίος πλάσαρε για το 1-1. Μάλιστα επρόκειτο για την πρώτη φορά που ο Αστέρας Τρίπολης πάτησε περιοχή σε κανονική ροή αγώνα.

Οι Αρκάδες είχαν το μομέντουμ στη συνέχεια, όμως μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ξανά ο Άρης πήρε τον έλεγχο με τον Φετφατζίδη να προσπαθεί με τρεξίματα από τον άξονα να δημιουργήσει κινδύνους. Πάντως, οι "κίτρινοι" δεν απείλησαν ουσιαστικά και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 1-1.

3. ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό. Ο Αστέρας τα πρώτα δευτερόλεπτα μπήκε πιο δυνατά, όμως στη συνέχεια ο Άρης βελτιώθηκε και κράτησε μπάλα.

Αυτό που χαρακτήριζε το παιχνίδι ήταν τα διαδοχικά λάθη. Οι δύο ομάδες έκαναν αρκετές λάθος επιλογές στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα ούτε ο Άρης, ούτε ο Αστέρας Τρίπολης να πάρει το απόλυτο προβάδισμα.

Οι δύο ομάδες όταν τους παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες εμφάνισαν, επίσης, αδυναμία στις τελικές ενέργειες. Πότε οι άμυνες λειτουργούσαν σωστά με αποτέλεσμα ο κάθε κίνδυνος να απομακρύνεται και πότε τα τελειώματα δεν ήταν ικανά να δώσουν το νικητήριο γκολ σε κάποια ομάδα.

4. ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ

Ήταν ένα παιχνίδι, που ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, απασχόλησε κυρίως στη μεσαία γραμμή. Οι Ιγκλέσιας και Φετφατζίδης έριξαν αρκετή δουλειά για κάθε ομάδα αντίστοιχα.

Ο Αργεντινός χαφ των Αρκάδων έτρεξε αρκετά και βοήθησε την ομάδα του στον ανασταλτικό, αλλά και στον επιθετικό τομέα, ενώ είχε ανάμειξη σχεδόν σε κάθε φάση.

Από την άλλη, ο Φετφατζίδης αποτέλεσε τον κύριο πυλώνα για την επιθετική λειτουργία του Άρη. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής φρόντιζε να κουβαλάει την μπάλα στον άξονα, να συγκεντρώνει παίκτες των αντιπάλων πάνω του και να τροφοδοτεί τον Λάρσον. Ωστόσο, καμία ενέργεια των δύο παικτών δεν ήταν ικανή να φέρει το γκολ στην ομάδα τους.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ