STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Παναθηναϊκός 1-1: Δεν άντεξε με 10 το τριφύλλι

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στην Τρίπολη αλλά το σφάλμα του Ζαχίντ που έφερε την αποβολή του έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να ισοφαρίσει και να πάρει ένα πόντο που όμως ίσως δεν σταθεί αρκετός για να τον βάλει στα play off.

Το... σφάλμα του Ζαχίντ που είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65' για διαμαρτυρία πλήρωσε στην Τρίπολη ο Παναθηναϊκός ο οποίος παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Μακέντα στο 50', ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, τελικά δέχτηκε την ισοφάριση στο 85' και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Ο πόντος αυτός όμως ίσως δεν είναι αρκετός για τους Αρκάδες, στη μάχη που δίνουν για τα play off, καθώς πλέον δεν εξαρτώνται όλα μόνο απ' αυτούς αλλά και απ' όσους προπορεύονται στη βαθμολογία.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μας έμειναν από το παιχνίδι στην Τρίπολη:

1. ΚΑΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Αστέρας και Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν με σημαντικές απουσίες στον αγώνα της Τρίπολης σε ένα ματς με ιδιαιτερότητες και για τις δύο ομάδες. Οι μεν Αρκάδες ήθελαν τη νίκη για να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για είσοδο στα play off ενώ το τριφύλλι προερχόταν από μια εβδομάδα με αναταράξεις ελέω όσων έγιναν με τον Γιώργο Δώνη.

Αυτά τα δύο γεγονότα ίσως έπαιξαν το ρόλο τους ώστε το πρώτο μέρος να είναι κάκιστο, τουλάχιστον στην πρώτη μισή ώρα όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία της άλλης, γινόντουσαν αρκετά λάθη και το παιχνίδι δεν έβρισκε ρυθμό με τίποτα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με μια καλή στιγμή για τις δύο ομάδες και τίποτα παραπάνω.

2. ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε στο σκορ μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ναγκί από μαρκάρισμα του Τασουλή. Πέναλτι που υπέδειξε ο Μανούχος αφού εξέτασε το VAR και είδε το πάτημα του μπακ του αστέρα στον Ούγγρο εξτρέμ. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Ο Μανούχος άκουσε από το VAR όμως πως ο γκολκίπερ του Αστέρα την ώρα της εκτέλεσης είχε και τα δυο του πόδια εκτός εστίας. Οπότε σωστά υπέδειξε την επανάληψη της εσχάτης των ποινών.

Ο Μακέντα ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση του και αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Παπαδόπουλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει ενώ και πάλι είχε βγει από την εστία του την ώρα που ο Ιταλός φορ αλλά από τη στιγμή που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα ο Μανούχος έδειξε σέντρα και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ.

3. ΕΓΛΗΜΑ ΖΑΧΙΝΤ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Όλα ήρθαν τούμπα μέσα σε έξι λεπτά για τον Παναθηναϊκό. Ο Χατζηθεοδωρίδης χτύπησε στο 59' δεν μπορούσε να συνεχίσει και έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο απευθείας για τα αποδυτήρια. Ο Δώνης πέρασε τον Κουρμπέλη ως στόπερ αφού δεν είχε άλλο αριστερό μπακ και έπαιξε με το Ναγκί ως αριστερό μπακ χαφ. Στο 65' ο Ζαχίντ για... διαμαρτυρία είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς είχε δεχτεί άλλη μια στο 57' που θα μπορούσε να είναι και απευθείας κόκκινη, με αποτέλεσμα να αφήσει τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες.

Το τριφύλλι έπαιξε για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να πάρει μπάλα στα πόδια του, να ανεβάσει τις γραμμές του και να απειλήσει την εστία του Διούδη. Οι πράσινοι άντεξαν μέχρι το 85' όταν ήρθε το γκολ της ισοφάρισης από τους Αρκάδες από τον Χαουρέγκι το οποίο και αναπτέρωσε τις ελπίδες των Αρκάδων για είσοδο στα play off.

4. ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΤΑΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ

Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός πάλεψε για να πάρει το τρίποντο. Και μάλιστα από το 88' έως και το 90+5' που έληξε η αναμέτρηση το τριφύλλι έκανε τρεις κλασικές ευκαιρίες για να βάλει γκολ και να πάρει τη νίκη. Δύο με τον Περέα και μια με τον Νάγκι.

Ιδίως ο Κολομβιανός που πέρασε ως αλλαγή αντί του Μακέντα θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν ο μοιραίος για το τριφύλλι καθώς στο 90+2' ο Περέα έφυγε τετ α τετ από τα δεξιά και το πλασέ που επιχείρησε έφυγε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι του Παπαδόπολου.

Στο 90+5' ο Ανουάρ έκανε ιδανική παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά με την προβολή του Περέα να μην είναι καλή, δεν βρήκε τη μπάλα και έχασε ακόμη μια ευκαιρία να σκοράρει για το τριφύλλι και να του δώσει τη νίκη.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ