ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας-Παναθηναϊκός 1-1: Αήττητος στο 91' με εύστοχο πέναλτι του Μακέντα

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 47' της αναμέτρησης με τον Αστέρα, δεν απείλησε για 40 λεπτά, αλλά μέσα σε δυο λεπτά είχε δοκάρι και το γκολ της ισοφάρισης που τον κράτησε αήττητο στη φετινή Super League μετά από έξι παιχνίδια. (VIDEOS)

Ο Παναθηναϊκός έφυγε αήττητος από την Τρίπολη με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μακέντα στο 91', με τους πράσινους να ανεβαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, να δικαιώνονται και να ισοφαρίζουν το γκολ που είχαν δεχτεί από το 47' με τον Μανιά.

Οι πράσινοι διατήρησαν έτσι το αήττητο που έχουν στη φετινή Super League μετά από έξι παιχνίδια, πρόσθεσαν ένα ακόμα πόντο στη συγκομιδή τους, και έδειξαν για ακόμη μια φορά χαρακτήρα μεγάλης ομάδας με την έννοια ότι στην κακή τους μέρα μπόρεσαν να παραμείνουν αήττητοι και να πάρουν αποτέλεσμα. Όλα αυτά μάλιστα μπροστά σε 3.000 οπαδούς τους που χειροκρότησαν και στήριξαν τους παίκτες του Δώνη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Από την άλλη ο Αστέρας ο οποίος μπήκε εκπληκτικά και στα δυο ημίχρονα κάλλιστα μπορεί να είναι απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα αφού είχε αρκετές ευκαιρίες τόσο στο πρώτο μέρος όσο και μετά το 1-0 να βάλει και δεύτερο γκολ και να "κλειδώσει" το ματς. Δεν τα κατάφερε όμως και εν τέλει με πέναλτι στο 91', το τέταρτο εις βάρος του, είδε τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει.

Οι δυο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Από τη μια πλευρά ο Σάββας Παντελίδης σε σχήμα 4-2-3-1 είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Αθανασιάδη αντί του Παπαδόπουλου και η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Βλαχο, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Κυριακόπουλο. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Ιγκλέσιας, Μουνάφο ενώ η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τον Καλτσά δεξιά, τον Τσιλιανίδη αριστερά και τον Τόνσο πίσω από τον προωθημένο Μανιά.

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης στο αρχικό σχήμα είχε και πάλι μια έκπληξη σε σύστημα και ενδεκάδα. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με 3-5-2 με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ. Οι τρεις της άμυνας ήταν οι Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης.

Τα δυο μπακ χαφ ήταν οι Κουλιμπαλί, Ινσούα και τα τρία χαφ οι Δώνης, Κουρμπέλης και Στάικος ενώ το δίδυμο της επίθεσης αποτελούσαν οι Χατζηγιοβάνης, Μακέντα. Ο 49χρονος τεχνικός βέβαια γρήγορα άλλαξε τα πλάνα του καθώς στο 24' έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Στάικος με τον Μπουζούκη να περνάει στο ματς και να αλλάζει το σύστημα σε 3-4-3.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μας έμειναν από το ματς στην Τρίπολη:

1. ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Κόντρα σε μια νέα ομάδα, με παίκτες νεαρούς σε ηλικία, πρέπει να μπεις με το καλημέρα και να δείξεις ότι εσύ θα έχεις τον έλεγχο του αγώνα. Αυτό έκανε ο Αστέρας τόσο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης όσο και στο δεύτερο. Και αν στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είδε τον Διούδη να βγάζει ότι πήγαινε προς τα μέσα ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του στις φάσεις των δυο πρώτων λεπτών με τους Καλτσά και Μανιά να νικούνται από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού δεν συνέβη το ίδιο στο δεύτερο ημίχρονο.

Όταν και πάλι ο Αστέρας μπήκε και πάλι δυνατά και σε διάστημα δυο λεπτών απείλησε μια φορά με τον Μανιά και σκόραρε ένα γκολ στην δεύτερη φορά που ο Έλληνας φορ βρέθηκε σε θέση βολής ύστερα από νέα σωτήρια επέμβαση του Διούδη στο σουτ του Κυριακόπουλου.

2. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΠΛΑΝΑ

Τόσο ο Γιώργος Δώνης όσο και ο Σάββας Παντελίδης αναγκάστηκαν να διαμορφώσουν τα αγωνιστικά τους πλάνα από το πρώτο μέρος. Κυρίως ο Παναθηναϊκός. Αυτό γιατί υπήρξαν δυο αναγκαστικές αλλαγές, μια για κάθε ομάδα, πριν φύγει το πρώτο 45λεπτο.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός από το 24' είδε τον Στάικο να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Μπουζούκη να περνάει στη θέση του με το τριφύλλι να αλλάζει το σύστημα με το οποίο ξεκίνησε την αναμέτρηση και με το οποίο είχε σχεδιάσει το ματς ο 49χρονος τεχνικός.

Αλλαγή έκανε και ο Παντελίδης όμως με τον Ιγκλέσιας να αποχωρεί στο 39' και τον Βαλιέντε να παίρνει τη θέση του. Από τους Αρκάδες βγήκε ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής αλλά από εκεί και πέρα μπήκε ένας παίκτης που έχει τα χαρακτηριστικά του Ιγκλέσιας και δεν άλλαξε το σύστημα των Αρκάδων.

3. ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος παρά τις αλλαγές στα συστήματα από τον Δώνη και τις αλλαγές σε πρόσωπα που έκανε για να μπορέσει να φτάσει στην ισοφάριση δεν μπόρεσε να απειλήσει παρά μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εκεί που έκανε την πρώτη τελική του στο 84' και είχε δοκάρι στο 89' με τον Καμπετσή.

Το γκολ της ισοφάρισης για τον Παναθηναϊκό που δικαιώθηκε για την επιμονή του ήρθε στο 91' από τον Μακέντα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης. Ο Ιταλός ανέλαβε την εκτέλεση του, δεν αστόχησε και πέτυχε το τρίτο του γκολ σε τρία σερί παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό για το Κύπελλο και Αστέρα.

4. Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Στην Τρίπολη βρέθηκαν περισσότεροι από 3.000 φίλοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι μετέτρεψαν το "Θ. Κολοκοτρώνης" σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας θέλοντας να δείξουν τη στήριξη στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Μάλιστα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης η παρουσία τους ήταν φανταστική. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν σταμάτησαν να τραγουδούν υπέρ της ομάδας τους. Ακόμα μάλιστα και μετά το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στο 47' από τον Μανιά οι φίλοι του τριφυλλιού συνέχισαν να τραγουδούν και να προσπαθούν να παροτρύνουν τους παίκτες των πράσινων ώστε να μπουν ξανά στο ματς. Κάτι που έγινε στο 90' με το πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης και εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

4ος: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Βλάχος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας (39' Βαλιέντε), Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (77' Μπελόκ), Τσιλιανίδης (86' Μαρτίνεθ), Μανιάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (58' Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος (24' Μπουζούκης), Δώνης (77' Καμπετσης), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

Γκολ: 47' Μανιάς/91' Μακέντα

Κίτρινες:15' Κυριακόπουλος, 49΄Βαλιέντε, 81' Τόνσο, 90' Αθανασιάδης/43' Ινσούα, 82' Τζανδάρης

Κόκκινες:90' Κυριακόπουλος

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ