STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Ολυμπιακός 0-5: Υπερηχητικός

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο καλύτερος φετινός Ολυμπιακός στη Super League συνέτριψε 5-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη. Δύο γκολ ο Αραμπί, δύο ο Μασούρας και ένα ο Ποντένσε. Αγωνία με τον τραυματισμό του Γκιλιέρμε, αποβλήθηκε στο 16' ο Πασαλίδης.

Ο Ολυμπιακός "έπνιξε" τον Αστέρα στην Τρίπολη. Επικράτησε 5-0 για τη 14η αγωνιστική της Super League στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Δύο γκολ σημείωσε ο Αραμπί (έφτασε τα 13 σε όλες τις διοργανώσεις), δύο ο Μασούρας και ένα ο Ποντένσε (έγινε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων).

Η καταπληκτική εμφάνιση των "ερυθρόλευκων" μετριάστηκε από τον τραυματισμό του Γκιλιέρμε, μετά το σκληρό τάκλιν του Πασαλίδη που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 16' (αφού πρώτα ο διαιτητής Παπαπέτρου έκανε χρήση του VAR). Τρεις ασίστ είχε ο Χιλάλ Σουντανί.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία της αναμέτρησης.

1. ΟΝΕΙΡΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Δεν είχε ξανακάνει τέτοιο πρώτο ημίχρονο φέτος ο Ολυμπιακός. Καταιγιστικός. Για ποια κόπωση μιλάμε; Και ήταν το τρίτο παιχνίδι μέσα σε οκτώ βράδια. Με Αβραάμ βασικό στόπερ, Καμαρά δίπλα στον Γκιλιέρμε και Σουντανί δίπλα στον Ελ Αραμπί, στο 4-4-2. Ο Αστέρας από τη μεριά του με 4-1-4-1. Ήταν "φωτιά" στην επίθεση η ομάδα του Μαρτίνς.

Ο Μασούρας φρόντισε να διώξει το άγχος μετά από πέντε λεπτά αγώνα. Ένα φανταστικό πλασέ στην κίνηση από εξαιρετικό γύρισμα του Σουντανί. Έγινε το 0-1 στο 5' και τέσσερα λεπτά μετά το 0-2 από τον δεύτερο ακραίο επιθετικό, τον Ποντένσε. Αυτός εκμεταλλεύτηκε τη φοβερή πάσα του Ελ Αραμπί νικώντας τον Παπαδόπουλο με πλασέ μέσα από την περιοχή. Προτού συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν 0-2 μπροστά στο σκορ. Μια ονειρική εκκίνηση που θα είχε και συνέχεια, αλλά στο μεσοδιάστημα θα έρχονταν και δυσάρεστα νέα.

2. ΑΠΟΒΟΛΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ, ΥΠΕΦΕΡΕ Ο ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ

Όσο εξαιρετικά κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, άλλο τόσο... εφιαλτικό ήταν το δεύτερο. Στο 11' ο Ποντένσε ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό και στο 37' έγινε αλλαγή με τον Ραντζέλοβις. Αυτό δεν ήταν τόσο σοβαρό όσο αυτό που θα προέκτυπτε στο 13', όταν ο Πασαλίδης πήγε με υπερβολική δύναμη και με τα πόδια χτύπησε τον Γκιλιέρμε στον δεξιό αστράγαλο. Ο Παπαπέτρου έδειξε αρχικά κίτρινη στον στόπερ του Αστέρα, αλλά μετά μέσω VAR έδειξε απευθείας κόκκινη. Οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες από το 16'.

Ο Βραζιλιάνος χαφ του Ολυμπιακού που υπέφερε από τον πόνο πέρασε εκτός αγώνα και στη θέση του μπήκε ο Μπουχαλάκης στο 17'. Ο Μίλαν Ράσταβατς υποχρεώθηκε κι αυτός σε αλλαγή μετά την αποβολή του ποδοσφαιριστή του. Θυσιάστηκε ο Μαρκ Φερνάντεθ για να μπει στη θέση του ο Βαλιέντε.

3. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 45'

Με αριθμητικό πλεονέκτημα και με τρομερή διάθεση οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν να... πυροβολούν τον Αστέρα. Έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα, την έκλεβαν και έφευγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση. Στο 34' ήρθε το 0-3. Ο Αραμπί γύρισε πίσω, έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Σουντανί, αυτός του την πέρασε ξανά. Ακολούθησε ένα φανταστικό σκάψιμο του Μαροκινού. Κρέμασε τον Παπαδόπουλο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δεύτερη ασίστ του Σουντανί, αλλά όλα τα λεφτά η προσπάθεια του 32χρονου φορ.

Ο Ραντζέλοβιτς που είχε μπει στη θέση του Ποντένσε, μπήκε κατευθείαν στο κλίμα του αγώνα. Καλοτραβηγμένο σουτ στο 42' που πέρασε άουτ και ασίστ στο 44'! Τη σέντρα του από δεξιά αξιοποίησε ο killer Ελ Αραμπί, που με κεφαλιά έγραψε το 0-4. Ο Σέρβος πρόλαβε να κάνει και δεύτερη τελική μέχρι το φινάλε το πρώτου μισού, αλλά το πλασέ του στο 45'+1' πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

4. ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΒΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΧΑ ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

Ο Αστέρας ξεκίνησε το δεύτερο μισό χωρίς τον Μπαράλες, που είχε ενοχλήσεις από το τέλος του πρώτου 45λέπτου (μπήκε στη θέση του ο Μπόρχα Φερνάντεθ). Με τέσσερα γκολ στην πλάτη, βέβαια, καθώς και με παίκτη λιγότερο, τι θα μπορούσαν να κάνουν οι γηπεδούχοι; Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε. "Σφυροκοπούσε" από δεξιά, από αριστερά και από τον άξονα. Σε κέφια Μασούρας και Ραντζέλοβιτς, το ίδιο και ο Σουντανί.

Στο 55' ο Μασούρας σκόραρε αλλά καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 65' ο Μαρτίνς αποφάσισε να περάσει εκτός αγώνα τον Ελ Αραμπί, που είχε κάνει τη δουλειά του θαυμάσια. Στη θέση του ο Γκερέρο, που κυνήγησε και αυτός το γκολ με... μανία. Προτού μπει η αναμέτρηση στο τελευταίο 20λεπτο, η... οβίδα του Μπουχαλάκη στο 67' πήγε στη συμβολή των δοκών και άουτ.

5. ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

Ο Μασούρας ήταν ξεκάθαρα εκ των πρωταγωνιστών και ήταν αυτός που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Τρίτη ασίστ του Σουντανί (έβγαλε σέντρα πέφτοντας από αριστερά), πλασέ στην κίνηση του διεθνούς εξτρέμ στο πρώτο δοκάρι, 0-5 στο 73'. Θα μπορούσε κάλλιστα να σημειωθεί και έκτο γκολ, αλλά ο Παπαδόπουλος στο 91' είπε "όχι" στον Σουντανί, ο οποίος σε απίθανο στιγμιότυπο είπε στον γκολκίπερ του Αστέρα: "Άσε με να το βάλω...".

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Πέδρο Μαρτίνς, φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Κώστα Τσιμίκα. Ένα βράδυ εξαιρετικό, που μειώνει τη χαρά λόγω του τραυματισμού του Γκιλιέρμε. Ο Αστέρας έμεινε από νωρίς με 0-2 πίσω στο σκορ, λίγο μετά έμεινε και με παίκτη λιγότερο, ήταν αδύνατο να αντιδράσει. Έφτασε να καταγρλαψει οκτώ τελικές, αλλά η εστία του Ζοζέ Σα διατηρήθηκε απαραβίαστη.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ