STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας ο Παπαδόπουλος 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Αστέρας ο Παπαδόπουλος 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 90ο λεπτό, ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε με τη νίκη 1-0 στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο πιο... λαμπερός Αστέρας πάνω από τον ουρανό του ΟΑΚΑ, αποδείχθηκε τελικά ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο επιθετικός του Αστέρας Τρίπολης μ' ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του ματς, "έγραψε" την ιστορία του παιχνιδιού με την ΑΕΚ.

Οι Αρκάδες έφυγαν με σπουδαία νίκη 1-0 και μάλιστα έγιναν η πρώτη ομάδα που φέτος παίρνει "τρίποντο" από το ΟΑΚΑ απέναντι στην Ένωση. Και όλα αυτά, στο εντός έδρας ντεμπούτο του Γκας Πογέτ στον πάγκο της ΑΕΚ.

Μια ΑΕΚ που εν πολλοί πλήρωσε την απερίσκεπτη ενέργεια του Βάργκας να κτυπήσει εκτός φάσης αντίπαλο και να αποβληθεί στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Εκεί άλλαξαν όλες οι ισορροπίες και αυτό επέτρεψε στο δεύτερο ημίχρονο να "κτίσει" με αργά και προσεκτικά βήματα, την "απόδραση" από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Βλάσσης (Λασιθίου)

Γκολ: 89’ Παπαδόπουλος

ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες , Μάνταλος (84' Κορδέρο), Βάργκας, Μπαρμπόσα (70' Μπουοανότε), Αραβίδης (71' Κρισάντους)

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος,Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (64' Δημούτσος), Κουρμπέλης, Μάσα (85' Φούντας), Μπερτόλιο, Λανθαρότε (68' Φερνάντεζ), Παπαδόπουλος

Κίτρινες: 36' Κουρμπέλης, 45' Λανθαρότε, 58'' Ιγκλέσιας,60' Μπαρμπόσα, 64' Μπερτόλιο, 75' Γκάλο, Μάνταλος.

Κόκκινες: 45' Βάργκας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Αστέρα

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Μόνο... στημένα

Παρόλο πάντως που τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Αστέρας Τρίπολης είναι ομάδες με πολλές επιθετικές αρετές, το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά κλειστό. Από την μια οι "κιτρινόμαυροι" έδειχναν να δυσκολεύονται πολύ να βρουν ρυθμό στην επίθεση αλλά και κενούς χώρους.

Το "πείραμα" του Πογέτ με τον Μπαρμπόσα ως δεξί εξτρέμ δεν λειτούργησε καθώς ο Πορτογάλος δυσκολευόταν πολύ από την πλευρά που δεν έχει συνηθίσει να παίζει. Όπως επίσης και δεν λειτούργησε το πείραμα με τον Μάνταλο να ξεκινά ουσιαστικά τις προσπάθειες του από το αριστερό άκρο. Ο διεθνής μέσος δεν έβρισκε χώρους για να κάνει το παιχνίδι του, ενώ ο Βάργκας που θεωρητικά είχε τον ρόλο του οργανωτή δυσκολευόταν να ανταποκριθεί. Κάτι που έκανε εύκολο το αμυντικό έργο του Αστέρα.

Πάντως από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι περίμεναν να "κτυπήσουν" στην κόντρα. Αλλά όσες φορές επιχείρησαν να βγάλουν αντεπίθεση, τα χάλασαν στις τελικές πάσες. Το αποτέλεσμα ήταν, οι απειλές για τις δυο εστίες (και ειδικά γι αυτή του Αστέρα) να προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από στημένες φάσεις.

Σε ροή αγώνα, η ΑΕΚ είχε ένα χαμένο τετ α τετ του Αραβίδη που απέκρουσε ο Μπαντής και ο Αστέρας μια κεφαλιά εξ επαφής του Παπαδόπουλου που πέρασε άουτ. Ωστόσο το σημείο αναφοράς του πρώτου ημιχρόνου, ήταν κυρίως η κόκκινη στον Βάργκας που άλλαξε τις ισορροπίες.

"Μίλησε" ο "Παπ"

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δεδομένο πως η εικόνα του ματς θα ήταν πολύ διαφορετική. Η ΑΕΚ με παίκτη λιγότερο προσπάθησε να διαμορφώσει διαφορετικά τον σχηματισμό της, χωρίς όμως να χάσει την δυνατότητα της να βγαίνει στην επίθεση με πολλούς ποδοσφαιριστές. Κάτι που έστελνε τον Γιόχανσον στο δεξί άκρο. Ο Αστέρας από την άλλη επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή φορτώνοντας τις δυο πτέρυγες.

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως εκείνη που ήταν πιο επικίνδυνη, μέχρι και το 60ο λεπτό, ήταν η ΑΕΚ, που έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μπαντή να ξαναλέει "όχι" στον Αραβίδη. Ο Βεργέτης από τον πάγκο έκανε τις κινήσεις του με τον Δημούτσο και τον Φερνάντεζ και αυτό βοήθησε την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Από την άλλη μεριά ο Πογέτ δεν πήρε αυτά που ήθελε από τις αλλαγές του Κρισάντους και του Μπουονανότε. Οι υπόλοιποι κιτρινόμαυροι άρχισαν να κουράζονται, οι παίκτες του Αστέρα έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και ο Μπαρόχα που έπαιζε με πρόβλημα στο πόδι από το 70', έχασε την μπάλα σε σουτ του Φούντα στο 90'.

Τότε ο Παπαδόπουλος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Προφανώς η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Η φάση του αγώνα

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, μια στιγμή εκνευρισμού του Ρόναλντ Βάργκας, άλλαξε όλες τις ισορροπίες στο ματς. Ο Βενεζουελάνος χαφ κτύπησε εκτός φάσης τον Λανθαρότε και φυσικά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Ο διαιτητής

Ο Κουκουλάκης το παιχνίδι το πήγε καλά. Σωστά έδωσε την αποβολή στον Βάργκας. Σωστά ακύρωσε το γκολ του Παπαδόπουλου καθώς ο Μπερτόλιο σπρώχνει τον Γκάλο. Επίσης σωστά διαχειρίστηκε γενικώς και τις κίτρινες κάρτες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κερδίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη καθώς βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να πετύχει το νικητήριο γκολ.

Μας άρεσε

Ο αρχοντικός τρόπος με τον οποίο ο Σανκαρέ ήταν παντού στην άμυνα της ομάδας. Ο αρχηγός του Αστέρα έκανε τα πάντα και έδειχνε να καθαρίζει με ευκολία όλες τις φάσεις.

Δεν μας άρεσε

Η επιλογή του Πογιέτ να ξεκινήσει από την αρχή του παιχνιδιού τον Μάνταλο, που φαινόταν επηρεασμένος από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε όλη την εβδομάδα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ