STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας - Ατρόμητος 1-1: Της αμύνης τα παιδιά

SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / PLAY OUT / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αστέρας και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 - και τα δυο γκολ από κεντρικούς αμυντικούς (Ρισβάνης και Πασαλίδης) - και συνεχίζουν τη μάχη γοήτρου για την κατάκτηση της 7ης θέσης.

Ο Αστέρας υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης της Τρίπολης για την 3η αγωνιστική των playouts της Super League, παίρνοντας από ένα βαθμό. Σκόρερ δυο κεντρικοί αμυντικοί - Σπύρος Ρισβάνης και Τριαντάφυλλος Πασαλίδης - και η μάχη γοήτρου (και μόνο) για την έβδομη θέση συνεχίζεται. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση.

1. ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟ, ΚΑΤΟΧΗ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να κρατήσει την κατοχή της μπάλας. Στο 3ο λεπτό μάλιστα σημείωσε και την καλύτερη στιγμή του όταν ο Μουνάφο είδε την κίνηση του Ντέλετιτς, ο οποίος σούταρε μέσα στην περιοχή, για να προλάβει να διώξει σε κόρνερ ο Κατράνης.

Ο Ατρόμητος βλέποντας την διάθεση της ομάδας του Ράσταβατς ανέβασε τις γραμμές του πιέζοντας ψηλά, προσπαθώντας να χαλάσει την ανάπτυξη των γηπεδούχων. Αυτό το κατάφερε καθώς ο Αστέρας με τον Μουνάφο να είναι απενεργοποιημένος έψαχνε τον Ντέλετιτς με βαθιές μπαλιές. Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Ατρόμητος σημείωσε επίσης ευκαιρίες. Στο 28' μία κεφαλιά του Γούτα κατέληξε άουτ, ενώ στο 29' ένα λάθος γύρισμα του Ματρικάρντι τον Παπαδόπουλο λίγο έλειψε να κοστίσει.

2. ΓΚΟΛ Ο ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΡΙΣΒΑΝΗ

Στο 34ο λεπτό είχαμε και το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση με στημένη μπαλιά. Ο Φερνάντεθ έχοντας κερδίσει προηγουμένως ένα φάουλ, έκανε μία καλή εκτέλεση με τον Πασαλίδη να κάνει την κίνηση και με πλασέ να γράφει το 1-0.

Από εκείνο το σημείο, ο Ατρόμητος βελτιώθηκε και απείλησε την εστία του Παπαδόπουλου. Στο 36' ο Μανούσο ξέφυγε από τον Πασαλίδη βρέθηκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, αλλά αστόχησε. Τελικά λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ήρθε ισοφάριση ξανά από στόπερ. Ο Γκάλο εκτέλεσε ένα φάουλ με σέντρα, ο τερματοφύλακας του Αστέρα έκανε μία κακή έξοδο και ο Γκάλο έφερε το ματς στα ίσα.

3. Η ΟΥΣΙΑ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Αν κάποια ομάδα εδικαιούτο να φθάσει στη νίκη, αυτή πέραν πάσης αμφιβολίας ήταν ο Αστέρας. Η ομάδα της Τρίπολης, ωστόσο, στερήθηκε ουσίας στο παιχνίδι. Οι περισσότερες προσπάθειες είτε έμειναν ημιτελείς, είτε ήταν άστοχες.

Στο 66ο λεπτό ο Τασουλής έκανε τη σέντρα, ο Μανδάς εκτίμησε λανθασμένα τη φάση, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του και ο γκολκίπερ του Ατρόμητο έπειτα την μπλόκαρε. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα - στο επόμενο λεπτό (67') - ο Λουίς Φερνάντεθ βγήκε μόνος του στην επίθεση, αλλά ο Γούτας τον έκοψε και του πήρε την μπάλα τελευταία στιγμή.

Στο 76' ο Ντέλετιτς γλίστρησε, έκανε όμως το σουτ, ο Μανδάς έπεσε κι απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση ο Πασαλίδης αν και έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά αστόχησε. Στο 87' ο Μαρκ Φερνάντεθ στην πρώτη του επαφή με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο μπήκε από δεξιά, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας του Ατρομήτου - νίκησε τον Κιβρακίδη στην εναέρια μονομαχία - η μπάλα όμως πέρασε έξω.

4. ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Ατρόμητος είχε δομικά προβλήματα σε αυτή την αναμέτρηση. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ασύνδετος, χωρίς έμπνευση και δημιουργική διάθεση. Εν μέρει και χωρίς πλάνο. Το σημάδι στον Βέλλιο έγινε εύκολα αντιληπτό από τους αμυντικούς του Αστέρα, ο Ενσικουλού προσπάθησε ν' αναστατώσει την άμυνα των γηπεδούχων. Δίχως όμως αποτέλεσμα. Αντικειμενικά δεν έχουν κάποιο στόχο οι δυο ομάδες. Αλλά ο Ατρόμητος ήταν... αλλού.

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

ΑΣΤΕΡΑΣ (Μίλαν Ράσταβατς):Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Πασαλίδης, Τασουλής, Μπελόκ (90+2' Αντζουλάς), Μουνάφο (46' Φερνάντεθ), Σίτο (46' Ριέρα), Ντέλετιτς (79' Τζίμας), Λουίς Φερνάντεθ (87' Μαρκ Φερνάντεθ), Μπαράλες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης):Μανδάς, Γούτας, Ρισβάνης, Μπουζούλατζιτς, Κατράνης, Γκάλο (86' Ούμπιδες), Χαρίσης (27' Μπαένα), Κιβρακίδης, Βέλλιος (86' Γιακουμάκης), Μανούσος (70' Ενσικουλού), Ανδρούτσος (70' Ραμπέγιο).


Σκόρερ: 34' Πασαλίδης / 45' Ρισβάνης

Κίτρινες: 38' Μπελόκ, 84' Πασαλίδης / 7' Γούτας, 30' Κιβρακίδης, 56' Μπαένα, 65' Κατράνης, 72' Βέλλιος

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Σταύρος Σίπκας (Σάμου), Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Εύβοιας)

4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Διαιτητής VAR: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Διαιτητής AVAR: Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ