ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας - ΑΕΛ 2-0: "Ανάσα" για τους Αρκάδες στο ντεμπούτο Παράσχου

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
Αστέρας EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας νίκησε 2-0 την ΑΕΛ στο "Θόδωρος Κολοκοτρώνης" για την 11η αγωνιστική της Super League και πήρε βαθμολογική "ανάσα". Οι Αρκάδες έφτασαν σε τρίποντο σχεδόν δύο μήνες μετά με σκόρερ Καλτσά - Μανιά.

Ύστερα από τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες, ο Αστέρας επέστρεψε στις νίκες. Για την 11η αγωνιστική της Super League επικράτησε 2-0 της ΑΕΛ στο "Θόδωρος Κολοκοτρώνης", με γκολ των Νίκου Καλτσά και Μιχάλη Μανιά. Δίκαιη επικράτηση για την ομάδα της Αρκαδίας, η οποία "καιγόταν" για τρίποντο, το οποίο πέτυχε στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στην τεχνική ηγεσία. Τελευταία φορά που είχε κατακτήσει τρίποντο ο Αστέρας, ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου, στο 2-0 σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης.

Πάμε να δούμε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς...

1. ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας ήθελε πάση θυσία τη νίκη στον αγώνα με την ΑΕΛ. Ποιος να το 'λεγε άλλωστε ότι η ομάδα της Αρκαδίας θα ήταν σε θέση υποβιβασμού ύστερα από δέκα αγωνιστικές! Ο Γιώργος Παράσχος αντικατέστησε τον Σάββα Παντελίδη στην τεχνική ηγεσία και στο ντεμπούτο του ήρθε το τρίποντο. Δίχως να εντυπωσιάσουν οι γηπεδούχοι, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα, έφτασαν σε δύο τέρματα, στο δεύτερο μέρος. Δεν έγιναν κλασικές ευκαιρίες, αν εξαιρεθούν 2-3 καλές στιγμές, αλλά σε αντίθεση με άλλα ματς, αυτή τη φορά η ομάδα της Τρίπολης και το δρόμο για τα δίχτυα βρήκε και το μηδέν κράτησε. Στο πρώτο μέρος οι "βυσσινί" έπαιξαν αμυντικά και αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Παπαδόπουλου. Την ίδια ώρα ο Αστέρας είχε την υπεροχή, προσπάθησε να απειλήσει από τα άκρα, αλλά και από τον άξονα, με πολύ καλό τον Κυριακόπουλο που προκάλεσε ρήγματα από αριστερά.

2. Ο ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΛΤΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ

Οι Αρκάδες ήταν υποχρεωμένοι να ανεβάσουν την απόδοσή τους στο δεύτερο μισό. Τη λύση έδωσε ο Νίκος Καλτσάς, ο οποίος στο 55' με διαγώνια καρφωτή κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1-0. Όλα τα λεφτά, βέβαια, η σέντρα του Κώτσιρα από δεξιά, ο οποίος εκτός από τα αμυντικά του καθήκοντα, βοήθησε και στην επίθεση. Ο Αστέρας έχει ανάγκη τον ανεβασμένο Καλτσά, ο οποίος είχε χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Όταν αυτός πιάνει ρυθμό, έχει την ποιότητα να δημιουργήσει και να "εκτελέσει", όπως έκανε κόντρα στην ΑΕΛ.

3. "ΚΑΘΑΡΙΣΕ" ΜΕ ΤΟ 26ο ΓΚΟΛ Ο ΜΑΝΙΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Τζανλούκα Φέστα, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του. Έριξε στο ματς επιθετικούς, στην προσπάθεια να έρθει το 1-1, αλλά η ομάδα του δεν έκανε καλό παιχνίδι. Ακόμη και μετά τις αλλαγές, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα και να παράξει τελικές σε ένα ήσυχο βράδυ για τον γκολκίπερ του Αστέρα, Νίκο Παπαδόπουλο.

Ο Ντέλετιτς που έχει την ικανότητα να κάνει τη "ζημιά" πέρασε απαρατήρητος. Οι γηπεδούχοι "καθάρισαν" το ματς στο 89', με εξαιρετικό πλασέ του Μανιά από κοντά και νέα ασίστ του Κώτσιρα από δεξιά, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης. Ο Μανιάς έπιασε τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ στην κορυφή των σκόρερ του Αστέρα σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, φτάνοντας τα 26. Θέλει ένα ακόμη, δηλαδή, και γίνεται ο Νο1 σκόρερ στην ιστορία των Αρκάδων στη Super League, κάτι θα μπορούσε να πετύχει στο 92', αν δεν τον νικούσε σε τετ α τετ ο Κρίστινσον.

Η αναμέτρηση, για να αντιληφθείτε την υπεροχή του Αστέρα, έληξε με 12 τελικές των γηπεδούχων αντί 5 των Θεσσαλών. Κατοχή μπάλας 59% υπέρ των νικητών, που είχαν και δοκάρι στο 70' σε σουτ του Τόνσο.

Αστέρας - ΑΕΛ 2-0: "Ανάσα" για τους Αρκάδες στο ντεμπούτο Παράσχου
Αστέρας - ΑΕΛ 2-0: "Ανάσα" για τους Αρκάδες στο ντεμπούτο Παράσχου

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος: Γιώργος Τάσης (Ηπείρου)


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος):
Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ματρικάρντι, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Καλτσάς (84' Άνχελ Μαρτίνεθ), Ρόλε (62' Τσιλιανίδης), Τόνσο, Μανιάς (93' Μαρκ Φερνάντεθ).

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Χοτζάλι (72' Μπαργκάν), Χούμπτσεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Πίτι (67' Σαχίτι), Ντέλετιτς, Νούνιτς (84' Κούνιτς).

Γκολ: 55' Καλτσάς, 89' Μανιάς

Κάρτες:50' Τριανταφυλλόπουλος, 73' Μουνάφο - 51' Φατιόν

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε εδώ αναλυτικά τη βαθμολογία της Super League από την ειδική ενότητα του Sport24.gr.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ