STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αρνητικός ο Σπανός για την προεδρία της Super League

Αρνητικός ο Σπανός για την προεδρία της Super League
INTIME SPORTS

Αρνητικός στο ενδεχόμενο ανάληψης της θέσης του προέδρου στην Super League παρουσιάστηκε με δηλώσεις του ο Γιώργος Σπανός.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ""Εξέδρα", ο πρόεδρος του Ατρόμητου τόνισε ότι δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση.

Αναφορικά με την ομάδα του Περιστερίου, είπε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου και μία θέση τουλάχιστον στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Σε ερώτηση για την προεδρία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και αν επιθυμεί να ασχοληθεί, απάντησε:

"Οχι, γιατί δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο. Δεν μπορώ να εμπλακώ με μια θέση η οποία απαιτεί να έχεις αρκετό χρόνο, ειδικά τώρα που υπάρχουν πολλά προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει ένας άνθρωπος που να ασχολείται καθημερινά πολλές ώρες με την Super League.

Στη συγκεκριμένη φάση, οι επαγγελματικές μου ασχολίες είναι σε εξέλιξη και δεν μπορώ να αποδεχθώ την θέση του προέδρου, παρόλο που αρκετοί συνάδελφοι μου έχουν κάνει την ιδιαίτερη τιμητική πρόταση να ηγηθώ του συνεταιρισμού".

Όσο για το αν νιώθει δικαιωμένος από αυτή την αποδοχή, είπε:" Πιστεύω πως αυτό που έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, είναι να καθιερώσουμε στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, ότι ο Ατρόμητος είναι μια υγιείς ομάδα με αρχές και αξίες. Αυτό είναι πιο σημαντικό και από το να κερδίσεις τον οποιονδήποτε τίτλο. Πιστεύω ότι είμαι ένας άνθρωπος ειλικρινείς και αυτό φαίνεται στις προτάσεις που έχω για το ποδόσφαιρο. Στόχος είναι το κοινό καλό. Να προχωρήσει μπροστά το άθλημα".

Όσο για την απόψιη του για το ότι ο Ατρόμητος ουσιαστικά χτίζει μια καινούργια ομάδα που πρέπει να δεθεί, τόνισε:

"Πραγματικά είναι μια καινούργια ομάδα. Εχουν έρθει δέκα καινούργιοι ποδοσφαιριστές και αναμένεται να γίνουν μια δυο κινήσεις στον επιθετικό τομέα, σχετικά με έναν επιθετικό και έναν πλάγιο επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα. Φυσικά χρειάζεται πίστωση χρόνου, αλλά πιστεύω ότι η ανανέωση ήταν επιβεβλημένη.

Το 95% του ρόστερ είναι έτοιμο, οπότε δουλεύει ο προπονητής από πολύ νωρίς και πιστεύω ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική και δυνατή, η οποία θα αφήσει το στίγμα της στο πρωτάθλημα της Super League".

Ακόμη για το τι μπορεί να περιμένει κάποιος από τον Ατρόμητο της νέας σεζόν, δήλωσε:" Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Από την ενημέρωση που είχα από τους συνεργάτες μου και από όσα είδαμε στα φιλικά, πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλοί ως ομάδα στο μεσοαμυντικό κομμάτι, όπου πέρυσι είχαμε προβλήματα. Με την προσθήκη του Ζουέλα, του Τόμας, του Φυτανίδη και του Γιαννούλη από αριστερά, θεωρώ ότι είμαστε πιο συμπαγής ως ομάδα πίσω φέτος".

Για τους στόχους του Ατρόμητου, επεσήμανε:" Οι στόχοι του Ατρομήτου είναι πάντοτε γνωστοί. Σε αυτή την πενταετία έχει φτάσει ένα τελικό Κυπέλλου, ενώ έχει βγει μια φορά στην Ευρώπη. Οι στόχοι είναι πάντα να πηγαίνουμε όσο μπορούμε ψηλότερα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή, ανταγωνιστική ομάδα και να είμαστε τουλάχιστον στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα. Από κει και πέρα, βλέποντας τις δυνατότητές μας, θα δούμε τι παραπάνω μπορούμε να πετύχουμε".

Ακόμη για το ότι η διαφθορά στο ποδόσφαιρο μονοπωλεί τα ΜΜΕ και την Δικαιοσύνη και ποιά είναι η τοποθέτησή του, υπογράμμισε:

"Σίγουρα το ποδόσφαιρο βιώνει μια άσχημη περίοδο. Από τη στιγμή όμως που βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της Δικαιοσύνης, θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί και να σεβαστούμε την όποια ετυμηγορία της. Δεν πρέπει να υπάρχει διαμονοποίηση του ποδοσφαίρου, δηλαδή να βάζουμε μαζί τα χλωρά και τα ξερά. Είναι πολύ άδικο και επικίνδυνο γιατί οι σωστοί και οι σοβαροί που έχουν μείνει στον χώρο, πιστεύω ότι έχουν προβληματιστεί πάρα πολύ και θα θέλουν να φύγουν. Λέμε ναι στην κριτική από τα ΜΜΕ, αλλά όχι στην υπερβολή. Σαφώς και πρέπει να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα, αλλά πρέπει να αναδεικνύουμε και την καλή πλευρά του ποδοσφαίρου".

Για το αν υπάρχει ελπίδα δηλαδή για το μέλλον του αθλήματος, ανέφερε:" Μέσα από τα προβλήματα αυτά προκύπτει η αυτοάμυνα. Η υπερβολή είναι επικίνδυνη και το να απαξιώνουμε το ποδόσφαιρο μόνο κακό κάνει. Είναι μια βιομηχανία. Πέρα από τη σκληρή κριτική, τα ΜΜΕ θα πρέπει να αναδεικνύουν και την καλή πλευρά του ποδοσφαίρου. Είναι το κορυφαίο κοινωνικό γεγονός. Όλοι θέλουμε ένα καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι όλος αυτός ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί είναι προς το καλό, για να αποκτήσει ο χώρος γερές βάσεις και να μπορέσει να αποτρέπει κάποιους επιτήδειους που τον προσβάλουν με τις πράξεις τους".

Τέλος για το σε ποιό βαθμό επηρεάζονται οι ομάδες από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, δήλωσε:"Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε προϋπολογισμό εσόδων διότι δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά και με τον ΟΠΑΠ. Ουσιαστικά, αυτά τα δύο είναι περίπου το 80% των εισπράξεων, των κύριων εισόδων των ομάδων της Super League".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ