STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Νίκη πεντάδας ξανά με "υπογραφή" Γκαρσία

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης πήρε δεύτερο σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και είναι στην 5η θέση με 29 βαθμούς. Σκόρερ ξανά ο Γκαρσία για τους κίτρινους, φωνάζουν για πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι.

Μετά τη νίκη στα Πηγάδια, ο Άρης ήθελε να συνεχίσει σε νικηφόρα τροχιά, εκμεταλλευόμενος και την απώλεια βαθμών του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά. Όπερ και εγένετο, αφού η ομάδα του Σάββα Παντελίδη επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο "Κλ. Βικελίδης" και ανέβηκε στην 5η θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι κίτρινοι έφτασαν τους 29 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ έμεινε στους 17 και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Σκόρερ ξανά για τον Άρη ήταν ο Ματέο Γκαρσία με πλασέ στο 76ο λεπτό και έφτασε τα επτά τέρματα στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός είχε βάλει το γκολ στην Ξάνθη, έκανε το ίδιο και με τους Γιαννιώτες, λυτρώνοντας τους "κίτρινους".

Ο ΠΑΣ διαμαρτύρεται για πέναλτι σε χέρι του Κόρχουτ στο 20ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σεργκελασβίλι, αλλά ο διαιτητής Κουμπαράκης δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αφήνοντας τη φάση να εξελιχθεί.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα:

1. ΓΚΑΡΣΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ

Ο Ματέο Γκαρσία είναι ο παίκτης που έχει βάλει ξανά τον Αρη σε ευρωπαϊκή τροχιά. Στην Ξάνθη σκόραρε με μονοκόμματο σουτ και απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε την απόκρουση του Βελλίδη στο σουτ του Μαρτίνες, πλάσαρε ιδανικά με το δεξί, κυνηγώντας τη φάση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 τους κίτρινους, που ανέβηκαν στην 5η θέση που δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Δεύτερο σερί τρίποντο για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, με τον Αργεντινό να βάζει την "σφραγίδα" του, μετρώντας φέτος επτά γκολ στο πρωτάθλημα και δίνει βαθμούς στην ομάδα του. Αν μη τι άλλο, είναι από τα βασικά "όπλα" του Άρη στον δρόμο για την επιστροφή στην Ευρώπη την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

2. ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ Ο ΠΑΣ, ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού με 17 βαθμούς, όσους έχει και ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Ηπείρου είχε ορισμένες καλές στιγμές στο ματς, όπως η κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 35ο λεπτό μετά την σέντρα του Σεργκελασβίλι, ενώ στο β' μέρος είχε δυο καλές στιγμές στο 74' και στο 76' με τους Μάνο και Τζημόπουλο. Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν για πέναλτι σε χέρι του Κόρχουτ στο 20ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σεργκελασβίλι, το οποίο δεν έδωσε ο διαιτητής Κουμπαράκης. Το ριπλέι έδειξε πως όντως η μπάλα βρήκε το χέρι του Αργεντινού και πιθανότατα να έπρεπε να δοθεί η εσχάτη των ποινών για τον "Άγιαξ της Ηπείρου". Ο ρέφερι θεώρησε πως ήταν ακούσιο. Πάντως, σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ στάθηκε καλά, είχε τον Βελλίδη σε καλή βραδιά, καθώς πραγματοποίησε αρκετές επεμβάσεις, όμως μια στιγμή αμυντικής αδράνειας έφερε την ήττα.

3. Η ΑΜΥΝΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΑΡΗ

Να τονιστεί πως στα πέντε τελευταία ματς, ο Άρης έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, αυτό στη Λιβαδειά με την κεφαλιά του Μαρκόβσκι. Από εκεί και πέρα, οι κίτρινοι έχουν νικήσει 1-0 τη Λαμία, την Ξάνθη και τον ΠΑΣ, ενώ έφεραν λευκή ισοπαλία στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Μπροστά σκοράρουν με δυσκολία, αφού έχουν μόλις τρία γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, αλλά έχουν κρατήσει το μηδέν στα τέσσερα απ' αυτά και αναμφίβολα η καλή αμυντική επίδοση αποτελεί όπλο για τον Άρη στην βαθμολογική του άνοδο στο πρωτάθλημα, γι' αυτό άλλωστε και φιγουράρει πλέον στην 5η θέση του πίνακα. Παράλληλα, μετράει τρεις σερί νίκες στην έδρα του.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών), Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Κάτοικος (Αθηνών)

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κούεστα, Δεληζήσης, Ρόουζ, Κόρχουτ, Τζανακάκης, Μπάσα (64' Ματίγια), Σιώπης, Ντιγκινί, Λάρσον (75' Μαρτίνες), Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (88' Βέλεθ)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Λίλα (82' Παμλίδης), Σκόνδρας, Κάστρο, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (82' Βιντάλ), Αθανασιάδης, Μάνος (87' Λεό)

Γκολ: 76' Γκαρσία

Κάρτες: 22' Κάστρο, 25' Τζημόπουλος, 35' Βελλίδης, 44' Λάρσον, 47' Τζανακάκης, 70' Αθανασιάδης, 72' Διαμαντόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ