STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΠΑΟΚ 0-2: Σβηστά και από το πρώτο ημίχρονο ο Δικέφαλος

SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY-OFF / ÁÑÇÓ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης χάρη στα γκολ των Βαρέλα, Σβιντέρσκι από το πρώτο ημίχρονο και συνεχίζει με αβαντάζ τη μάχη για τη δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε από τον Άρη την Κυριακή (28/6) το απόγευμα στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 4η αγωνιστική των playoffs της Super League κι έφυγε με τη νίκη (0-2) χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Βαρέλα και Σβιντέρσκι στο πρώτο ημίχρονο (36', 45+1' αντίστοιχα).

Ο Δικέφαλος συνεχίζει τη μάχη του για τη δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League με αβαντάζ, καθώς ακόμη κι αν η ΑΕΚ νικήσει τον Ολυμπιακό υπερτερεί στην ισοβαθμία. Δείτε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με πιο εκρηκτικό τρόπο. Δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του Τσβάιερ - πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στην αναμέτρηση - ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Η μπάλα μετά τη σέντρα του Μπίσεσβαρ για τον Στοχ χτύπησε στο χέρι του Μπα, το οποίο ήταν απλωμένο και με τον Γάλλο σχεδόν να μην έχει επαφή με την εξέλιξη της φάσης.

Ο Πολωνός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά αυτή ήταν τόσο κακή. Τόσο που ο Κουέστα δεν είχε πρόβλημα να αποκρούσει και ν' αποτρέψει εύκολα την παραβίαση της εστίας του.

2. ΤΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΟΥΕΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ

Ο Αμπού Μπα έδειξε από την αρχή ότι δεν πατούσε καλά. Άλλωστε κεντρικός αμυντικός έχει παίξει ελάχιστες φορές στην καριέρα του. Έπαιξε στα πρώτα λεπτά αυτού του ματς γιατί ο Φραν Βέλεθ έχει τεθεί εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ την εβδομάδα αυτή θα βρίσκεται στην Αθήνα ώστε να συνεχίσει την αποθεραπεία με τη νέα του ομάδα, τον Παναθηναϊκό.

Δεν έδειξε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να έχει χημεία με τον Δεληζήση. Μάλιστα εάν ήταν πιο προσεκτικός ο Σβιντέρσκι μετά από απευθείας βολέ του Πασχαλάκη θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Ο Ένινγκ αποφάσισε να του αλλάξει θέση.

Τον πέρασε στο δεξί αμυντικό άκρο και έφερε τον Ροζ στο κέντρο της άμυνας. Ούτε όμως δεξιά ο Μπα απέδωσε. Ο Στοχ το αντιλήφθηκε κι άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες από την αριστερή επιθετική πλευρά του Δικεφάλου.

Εάν δεν υπήρχε ο Κουέστα, το σκορ θα είχε ανοίξει νωρίτερα. Ο Ισπανός απέκρουσε το πέναλτι, ενώ είχε σωτήριες μέχρι εκείνο το σημείο για την ομάδα του επεμβάσεις πάνω στους Σβιντέρσκι και Γιαννούλη. Στην τρίτη είχε άστοχη έξοδο, διόρθωσε όμως το λάθος του.

3. ΣΑΝ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΒΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΣΒΙΝΤΕΡΣΚΙ

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 36ο λεπτό. Ο Στοχ εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος με το δεξί από αριστερά, ο Βαρέλα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη και με κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα. Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ο Αφρικανός, ο Μάτος είχε κάνει κίνηση για προβολή πίσω του.

Αυτό καταδεικνύει και πόσο γυμνή ήταν η άμυνα του Άρη, η οποία πιάστηκε στον ύπνο. Υπενθυμίζεται ότι ίδιοι ήταν οι πρωταγωνιστές στη μεγάλη φάση του ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης κατά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τότε ο Στοχ είχε εκτελέσει το φάουλ με το δεξί από αριστερά, ο Βαρέλα είχε πιάσει την κεφαλιά, αλλά ο Σα απέκρουσε. Και το δεύτερο γκολ ήταν σαν σε... προπόνηση. Ο Μαουρίσιο εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ που κέρδισε από τον συμπατριώτη του, Σάσα, έδωσε στον Μπίσεσβαρ.

Ο Ολλανδός έτρεξε το γήπεδο με την μπάλα, έβγαλε γλυκιά πάσα στην πλάτη της άμυνας του Άρη και ο Σβιντέρσκι εκτέλεσε.

4. ΛΕΙΠΕΙ ΗΔΗ Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ

Ο Άρης δεν παρουσίασε μόνον αμυντικά προβλήματα, αλλά και επιθετικά. Ό,τι καλό ξεκινούσε ήταν από τα πόδια των Μαντσίνι και Γκάμα, πλην όμως έμενε ημιτελές. Έλειπε ο Φετφατζίδης κι αυτό ήταν οφθαλμοφανές.

Ακόμη και ο Ιντέγε και Γκάμα έμοιαζαν γυμνοί με την απουσία του Έλληνα μέσου. Η κίνηση του Ένινγκ είχε λογική, καθώς ο "Φέτφα" θα συνεχίσει την καριέρα του στα ΗΑΕ και την Αλ Αΐν με την οποία έχουν συμφωνήσει τόσο ο παίκτης, όσο και ο Άρης.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν μπορούσαν να βγάλουν μια επίθεση της προκοπής, παρά μόνον μερικές εμπνεύσεις από τον Αργεντινό και τον Πορτογάλο.

5. Η (ΚΑΜΙΑ) ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΝΓΚ ΚΑΙ Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΛΗ

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερο διαχειρίστηκε το προβάδισμα που απέκτησε από το πρώτο. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, δεν απείλησε και ιδιαίτερα. Δεύτερο διαδοχικό ματς που ο Χρήστος Τζόλης ξεκίνησε βασικός - μετά από τη ρεβάνς του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό - τρίτο σε μία εβδομάδα που ο 18χρονος είχε τα βλέμματα πάνω του.

Μπορεί αυτή τη φορά να μη σκόραρε, μπορεί να μην είχε τόσο λαμπερή παρουσία όσο την Τετάρτη στο διάστημα που αγωνίστηκε, αλλά είναι σαφές ότι μέσα από τέτοια ματς - και ειδικά ντέρμπι - ωριμάζει. Ήδη πλέον λογίζεται ως παίκτης της πρώτης ομάδας που διεκδικεί τον δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι ο Μίχαελ Ένινγκ τελείωσε το ματς με τους ίδιους που ξεκίνησε (πλην Ζεληζήση που αποβλήθηκε στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου). Σήκωσε τον Σούντγκεν, αλλά δεν τον έριξε στη μάχη.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Μπα, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι, Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (90+2' Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (86' Τσιγγάρας), Τζόλης (81' Ροντρίγκο), Στοχ (86' Λημνιός), Σβιντέρσκι (81' Άκπομ).

Σκόρερ: 36' Βαρέλα, 45+3' Σβιντέρσκι

Κίτρινες Κάρτες: 33' Ματίγια, 35' Τόνσο, 40' Σάσα, 57' Μπα / 4' Μαουρίσιο, 15' Μάτος, 65' Τζόλης, 87' Πασχαλάκης

Κόκκινη κάρτα: Δεληζήσης 90+2'

Διαιτητής: Φέλιξ Τβάιερ (Γερμανία)

Βοηθοί: Τόρτστεν Σίφνερ (Γερμανία) Μάρκο Ακμίλερ (Γερμανία).

4ος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Διαιτητής VAR: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)

Διαιτητής AVAR: Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ