STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Πανιώνιος 0-2

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ MOTIONTEAM

Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν εντυπωσιακός στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Πανιωνίου, αφού με δύο γκολ μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" χάρισε τη νίκη με 2-0 στους "κυανέρυθρους" επί του Άρη, "σπάζοντας" παράδοση 50 ετών.

Ο διεθνής επιθετικός "άνοιξε" το σκορ στο 19ο λεπτό, μετά από τραγικό λάθος του Οριόλ, ενώ στο 90' "ζάλισε" τον Νέτο και με "κεραυνό" μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Πανιωνίου μετά από 6 αγωνιστικές και ταυτόχρονα πρώτη με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του, με την οποία "έπιασε" στη 13η θέση τον Αστέρα Τρίπολης με 19 βαθμούς.

Από την άλλη, αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Άρη, που έμεινε στην 7η θέση με 23 βαθμούς.

Διαιτητής: Σ. Μάνταλος

Βοηθοί: Δ. Μπιτσίδης, Χ. Μαγιάννης

Κίτρινες κάρτες: Φατί - Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σάμαρης, Αναστασόπουλος

Γκολ: 19', 90' Μήτρογλου

Άρης: Σηφάκης, Νέτο, Οριόλ, Τόχα (80' Πορτίγια), Τσέζαρεκ, Κατίδης (67' Αραβίδης), Φατί, Μίτσελ, Καζναφέρης (58' Τσεζνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης

Πανιώνιος: Μάχο, Γιόνσον, Κοντοές, Λάτκα, Σιόβας, Όμο, Τσότσαλιτς (80' Αναστασόπουλος), Κουμορτζί (57' Γουνδουλάκης), Ριέρα, Μήτρογλου, Μπάλαμπαν (64' Σάμαρης)

Ο αγώνας

Το πρώτο 15λεπτο του αγώνα δεν προσέφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις σε όσους τον παρακολουθούσαν, αφού εκτός από ένα σουτ του Μίτσελ στο 2ο λεπτό, που απέκρουσε ο Μάχο, οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 16', όταν ο Νέτο σέντραρε από δεξιά και ο Λαζαρίδης πήρε μία κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Μάχο ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, μόλις στην πρώτη καλά οργανωμένη επίθεσή του, ο Πανιώνιος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κώστα Μήτρογλου να σκοράρει στο παρθενικό του παιχνίδι με την κυανέρυθρη φανέλα. Ο Γιόνσον σέντραρε από δεξιά, ο Οριόλ έκανε τραγικό λάθος, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και στρώθηκε στον Μήτρογλου, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με ωραίο πλασέ να κάνει το 0-1.

Μετά το γκολ, ο Άρης άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. Αρχικά ο Χαβίτο στο 23' σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μάχο με διπλή προσπάθεια κατάφερε να μαζέψει την μπάλα. Ο έλεγχος ήταν για τους "κίτρινους", κάτι που φαινόταν και από τα κερδισμένα κόρνερ (8-0), αλλά δεν υπήρχε ουσία στο παιχνίδι τους. Μάλιστα, το 1ο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω φάσεις για τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με φάση για τον Άρη, αφού στο 51' ο Νέτο βρήκε με ωραία σέντρα τον Τσέζαρεκ, αλλά η κεφαλιά του Κροάτη επιθετικού πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, από σέντρα του Μίτσελ, ο Καζναφέρης μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν τη βρήκε καλά, με συνέπεια ο Μάχο να μπλοκάρει.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη για την ισοφάριση χάθηκε στο 64', όταν ο Τόχα έκανε ένα ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο πολύ καλός Μάχο έπεσε σωστά και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η επόμενη καλή φάση για τους γηπεδούχους σημειώθηκε 20 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 84', όταν ο Λαζαρίδης πήρε μία κεφαλιά μέσα από την περιοχή από την εκτέλεση φάουλ του Νέτο, αλλά είδε την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Στο 89' ο Μάχο είπε και πάλι "όχι", αυτή τη φορά στο μακρινό σουτ του Νέτο.

Στην αντεπίθεση, από ωραία μπαλιά του Γουνδουλάκη με το αριστερό, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου, που από δεξιά απέφυγε με υπέροχη ντρίμπλα τον Νέτο και με φοβερό σουτ νίκησε τον Σηφάκη για το 0-2.

Το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Άρη για την εικόνα της ομάδας τους.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ