STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Παναθηναϊκός 4-0: Κίτρινη τεσσάρα στο πράσινο ναυάγιο

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ένας καταπληκτικός Άρης υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στη μεγαλύτερη ήττα του στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων μετά το βαρύ 4-0. Εκτός τόπου και χρόνου οι "πράσινοι".

Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του στο πρωτάθλημα επί του Παναθηναϊκού πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Άρης με τους "κιτρινόμαυρους" να επικρατούν με 4-0 και να βυθίζουν και άλλο το "πράσινο ναυάγιο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιξε πανέμορφα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του "τριφυλλιού" τα οποία ήταν τραγικά σε ένα ακόμη ματς και εξέθεσε σε κάθε φάση την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Με την τριάδα των Φετφατζίδη, Ιντέγε και Ντιγκινί να κάνει ότι θέλει και να συνεργάζεται άψογα και στα τέσσερα γκολ ανάγκασε τον Γιώργο Δώνη με τη λήξη του ματς να δηλώσει πως όλα είναι ανοιχτά για παραμονή του ίδιου στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Αυτά είναι τα πέντε πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση του "Κλεάνθης Βικελίδης":

Θυμηθείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης:

1. ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ

Στο ματς με τη Λαμία ήταν οι Γιόχανσον, Διούδης, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ οι Μπουζούκης και Νούνες ήρθε στο ματς με τον Άρη και ο Ζαχίντ για να κάνει ένα γκολ... δώρο στους παίκτες της ομάδας της Θεσσαλονίκης με το οποίο οι κιτρινόμαυροι πήραν το προβάδισμα.

Ουσιαστικά αυτό που έκανε ο Ζαχίντ δεν γίνεται ούτε στο τοπικό καθώς ο μέσος του Παναθηναϊκού μέσα στην περιοχή των πράσινων, υπό πίεση γύρισε τη μπάλα παράλληλα προς τα μέσα και όχι προς το πλάγιο άουτ με αποτέλεσμα να παρέμβει ο Φετφατζίδης, να κλέψει τη μπάλα και με κεφαλιά να νικήσει τον Διούδη για το 1-0 του Άρη.

Τα δώρα συνεχίστηκαν από την άμυνα του Παναθηναϊκού για τρίτο σερί παιχνίδι και οι αντίπαλοι του καλά κάνουν και τα εκμεταλλεύονται στο μέγιστο.

Από λάθη τις πράσινης άμυνας προήλθαν και τα άλλα δυο γκολ του Άρη, όχι σε πρώτο χρόνο αλλά στη συνέχεια των φάσεων με τους παίκτες του τριφυλλιού να δείχνουν ότι δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν για τρίτη σερί αγωνιστική.

2. ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ

Ο Φετφατζίδης ήταν στην κατάλληλη θέση στο 1-0 εκμεταλλευόμενος το λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκό ήταν εκεί όμως και για να ξεδιπλώσει τέλεια την αντεπίθεση του Άρη στο δεύτερο γκολ των κιτρινόμαυρων στο 44' με τον Βέλεθ.

Οι γηπεδούχοι που ήταν καλύτεροι και είχαν χάσει αρκετές ευκαιρίες νωρίτερα κυρίως με τους Ιντέγε, Φετφατζίδη και Ντιγκινί για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ δεν τα είχαν καταφέρει και χρειάστηκε ένα... κόρνερ του Παναθηναϊκού για να σκοράρουν ξανά.

Μετά το κόρνερ ο Γιόχανσον σούταρε ο Κουέστα έδιωξε και ο Σουηδός με τον Ινσούα μπερδεύτηκαν με τον Φετφατζίδη να κάνει την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή να βγάζει στον Βέλεθ με τον κεντρικό αμυντικό του Άρη να ακολουθεί τη φάση από την άμυνα να σουτάρει δυνατά και να νικάει τον Διούδη βάζοντας φωτιά στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Ο Άρης έκλεισε το πρώτο 45λεπτο έχοντας εννιά τελικές προσπάθειες ενώ την ίδια ώρα το τριφύλλι είχε μόλις τρεις χάνοντας την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία στο 40' με τον Μακέντα.

3. ΤΟΝ ΕΞΕΘΕΣΕ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ ΤΟΥ ΑΡΗ

Η επιθετική τριάδα του Άρη, των Ιντέγε, Φετφατζίδη και Ντιγκινί εξέθεσε την άμυνα του Παναθηναϊκού. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο που το τριφύλλι έπαιζε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς όσο και στο δεύτερο μέρος που οι πράσινοι έπαιξαν με τέσσερις στα μετόπισθεν.

Ναι μεν η άμυνα του τριφυλλιού μπορεί να έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο αλλά η επιθετική τριάδα του Άρη έβγαινε αρκετά γρήγορα στο τρανζίσιον χτυπώντας στην ταχύτητα την αργή άμυνα του Παναθηναϊκού στο ματς της Θεσσαλονίκης και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους πράσινους.

Κινητήριος μοχλός ήταν του Άρη ήταν ο Φετφατζίδης που πήρε πάνω του αρκετές προσπάθειες, μοίρασε σωστά το παιχνίδι και βρήκε όλους τους κενούς χώρους στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Στο 54' η τριάδα συνεργάστηκε άψογα με τον Έλληνα διεθνή μέσο να βγάζει την τελική πάσα προς τον Ντιγκινί ο οποίος έβαλε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του πλασάρωντας σε κενή εστία.

4. ΑΝΟΙΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Ο ΙΝΤΕΓΙΕ

Ο Άρης το φετινό καλοκαίρι δαπάνησε αρκετά χρήματα για να επαναφέρει στη Super League 1 τον Μπράουν Ιντέγιε και μέχρι τώρα ο Νιγηριανός φορ ήταν αρκετά δραστήριος στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει ο Άρης, τέσσερα στην Ευρώπη και τρία στην Ελλάδα, αλλά δεν είχε καταφέρει να σκοράρει.

Κάτι που έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό όταν ολοκλήρωσε πανέμορφα μια ωραία αντεπίθεση του Άρη στο 64' που ξεκίνησε εκ νέου από κλέψιμο στα αριστερά και πάσα του Ντιγκινί προς τον Ιντέγιε ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τέταρτο γκολ του Άρη.

Ένα σημαντικό τέρμα για τον φορ του Άρη καθώς ήταν το πρώτο μετά από ένα χρόνο έξι μήνες και 29 μέρες και από την ημέρα που είχε σκοράρει με τη φανέλα της Μάλαγα κόντρα στη Βαλένθια.

5. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για τρίτο σερί παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός. Θα μπορούσαμε να πούμε πως μετά τα ματς με τη Λαμία και τον ΟΦΗ το τριφύλλι δεν βλεπόταν. Ο Άρης απειλούσε όποτε ήθελε, έφτιαχνε ευκαιρίες και εξέθεσε αρκετές φορές την άμυνα των πράσινων που αν δεν βελτιωθούν άμεσα τότε κινδυνεύουν να μείνουν πίσω στη μάχη και της εξάδας. Και όλα αυτά ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ναι μεν η επιστροφή του Κουρμπέλη και η παρουσία του Σένκεφελντ είναι κάτι που έχει να περιμένει ο Δώνης αλλά μέχρι τώρα το πρόσωπο που παρουσιάζει το τριφύλλι είναι τραγικό.

Οι πράσινοι βρήκαν γκολ με τον Περέα που και πάλι μπήκε και έδωσε πνοή στο τριφύλλι αλλά ακυρώθηκε, σωστά, καθώς νωρίτερα εκτός φάσης ο Μακέντα είχε χτυπήσει τον Σάσα εκτός φάσης με τον Ιταλό να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

Μετά από τρία ενενηντάλεπτα στη Super League o Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε ρυθμό αγώνα και μετράει δυο γκολ όλα και όλα με πέναλτι.

Την ίδια ώρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρουσιάζονται αρκετά νευρικοί, ιδίως οι Μακέντα και Ινσούα, που δείχνουν μακριά από το καλό τους πρόσωπο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ