STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1: Νικά και με τους μικρούς

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÁÑÇÓ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και έφτασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών (0-1) με το πρώτο φετινό τέρμα του Κολοβού. Πρωταγωνιστής ο Ξενόπουλος που απέκρουσε πέναλτι του Φετφατζίδη στο πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στα playoffs, με αντίπαλο και πάλι τον Άρη, αλλά αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη με ένα σκορ (0-1) το οποίο δεν φανερώνει την εικόνα του αγώνα καθώς κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο αλλά και στο πρώτο μέρος οι πράσινοι έχασαν σωρεία ευκαιριών για κάποιο τέρμα ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους. Ιδίως στο πρώτο μέρος όπου θα μπορούσαν να σκοράρουν με πέναλτι του Φετφατζίδη στο 39' αλλά ο 20χρονος Βασίλης Ξενόπουλος, στη δεύτερη εμφάνιση του με το τριφύλλι στο στήθος κάτω από τα γκολποστ, το απέκρουσε και κράτησε όρθιους τους πράσινους.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο διαιτητής, Γεώργιος Βρέσκας, ο οποίος κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα με τις αποφάσεις του. Τα δύο πέναλτι που έδωσε υπέρ του Άρη, στο δεύτερο άλλαξε την απόφαση του μετά τη χρήση του VAR αλλά και με την κόκκινη που έδωσε στον Ροζ.

1. ΠΕΝΤΕ 19ΧΡΟΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Τόσο ο Άρης όσο και ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με αρκετά προβλήματα και πολλά νέα πρόσωπα στις δύο ενδεκάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως βασικοί σε κίτρινους και πράσινους βρέθηκαν πέντε 19χρονοι ποδοσφαιριστές. Για τους μεν γηπεδούχους ήταν οι Μπακούτσης και Μπαγκαλιάνης και για τους δε φιλοξενούμενους οι Ζαγαρίτης, Αθανασακόπουλος και Αλεξανδρόπουλος. Οι τέσσερις πρώτοι μάλιστα στο αντίστοιχο παιχνίδι που είχαν δώσει οι ομάδες νέων των δύο συλλόγων τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν βρεθεί και πάλι αντιμέτωποι. Μάλιστα στο δεύτερο μέρος για το τριφύλλι μπήκε ένας ακόμη 19χρονος στο ματς, ο Δημήτρης Σερπέζης.

2. ΕΚΑΝΕ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΤΟΝ ΔΩΝΗ Ο ΒΡΕΣΚΑΣ

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Βρέσκας από την Πιερία, κατάφερε να βγάλει έξω από τα ρούχα του τον Γιώργο Δώνη ο οποίος του τα έχωσε για την υπόδειξη δύο πέναλτι υπέρ του Άρη τα οποία θεώρησε πως δεν ήταν και όπως φάνηκε και από το ριπλέι μόνο ο ρέφερι της αναμέτρησης ξέρει γιατί τα σφύριξε. Ιδίως το πρώτο στο 39' σε μια επαφή του Αλεξανδρόπουλου με τον Μπρούνο Γκάμα έκανε τον 50χρονο τεχνικό να τρελαθεί. Σε μια φάση όπου δεν μπορεί κανείς να ξέρει με σιγουριά αν ήταν πέναλτι η όχι όταν ο Βρέσκας πήγε στο VAR άκουσε τον Δώνη να του τα σούρει. Ο διαιτητής της αναμέτρησης παρά το γεγονός ότι είδε και το VAR δεν άλλαξε απόφαση και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φετφατζίδης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Ξενόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα και κράτησε το μηδέν.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων τώρα ο Βρέκας υπέδειξε και άλλο πέναλτι, του Ξενόπουλο πάνω στο Ροζ αυτή τη φορά με το νεαρό γκολκίπερ να μην κάνει το παραμικρό. Πέναλτι το οποίο με τη χρήση του VAR πήρε πίσω αυτή τη φορά όπως και την κάρτα που είχε δείξει στο νεαρό κίπερ και αντίθετα έδωσε κάρτα στον Ροζ για θέατρο.

3. ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Ο ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως με τον Καμπετσή, αλλά φυσικά την κλασικότερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο την είχε ο Άρης. Αυτή ήταν το πέναλτι του 39λεπτου. Ο Φετφατζίδης πήρε φόρα, εκτέλεσε στην αριστερή γωνία αλλά ο Βασίλης Ξενόπουλος έπεσε σωστά και έπιασε το πέναλτι και εν συνεχεία μάζεψε τη μπάλα προ της προβολής του Ροζ.

Μόλις στη δεύτερη εμφάνιση του στη Super League, ο 20χρονος κίπερ που τα είχε πάει εξαιρετικά και στο ντεμπούτο του με τον Βόλο, έδειξε τις αρετές του. Εν συνεχεία μάλιστα και παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και πάλι ο Ξενόπουλος ήταν εκεί στη μοναδική μεγάλη στιγμή που είχε Άρης στο 64' με τον Μπρούνο Γκάμα αλλά η γρήγορη αντίδραση του νεαρού τερματοφύλακα ήταν σωτήρια για το τριφύλλι.

4. ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΟΥ

Οι πράσινοι ανέβασαν αρκετά την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη με πρωταγωνιστές τους Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη που έκαναν ότι ήθελαν στο δεύτερο μέρος. Με τη συμπλήρωση 60' λεπτών ο Δώνης έριξε στο ματς τους Κολοβό, Μακέντα και Σερπέζη και ο πρώτος ήταν αυτός που τελικά μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα κιαι να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Αρχικά βέβαια στο 62' είδε την τύχη να του γυρνά την πλάτη. Σε σουτ από τα αριστερά η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα και απομακρύνθηκε. Στο 75' όμως μετά την πανέμορφη σέντρα του Ανουάρ ο Κολοβός με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Ισπανό κίπερ, πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και το πανηγύρισε αφιερώνοντας το στην κόρη του που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOFFS

1. Ολυμπιακός 88

2. ΠΑΟΚ 71

3. ΑΕΚ 68

4. Παναθηναϊκός 55

5. Άρης 41

6. ΟΦΗ 36

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπακούτσης, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Γκάμα, Μαρτίνες (71' Σόουζα), Μαντσίνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης):Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (84' Θεοχάρης), Ζαγαρίτης, Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (59' Σερπέζης), Αθανασακόπουλος (59' Κολοβός), Μπουζούκης (84' Μπεκ), Καμπετσής (59' Μακέντα)

Σκόρερ: 75' Κολοβός

Κίτρινες: 44' Ροζ, 86' Δεληζήσης,90+1' Μπαγκαλιάνης/18' Χατζηγιοβάνης, 64' Ανουάρ

Κόκκινες: 86' Ροζ

Διαιτητής: Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας)

4ος: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Διαιτητής AVAR: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ