ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης - Παναιτωλικός 1-2: Παναιτωλικός για Ευρώπη, νίκησε τους 10 "κίτρινους"

Άρης - Παναιτωλικός 1-2: Παναιτωλικός για Ευρώπη, νίκησε τους 10 "κίτρινους"
MOTIONTEAM

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Κουέστα (28'), πανηγύρισε εκτός έδρας σπουδαία νίκη (1-2) επί του Άρη κι αναρριχήθηκε στην 5η θέση. Από εκτέλεση κόρνερ και μπέρδεμα Σιώπη - Αναγνωστόπουλου το νικητήριο γκολ. Φόβοι για σοβαρό τραυματισμό Καμαρά.

Ο Άρης υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και γνώρισε την ήττα (1-2) στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Οι "κίτρινοι" έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 28ο λεπτό, καθώς αποβλήθηκε ο Χουλιάν Κουέστα για την ανατροπή του Βλαντ Μοράρ. Ο Φράνκο Μασουρέκ όμως αστόχησε. Ευστόχησε στο 63ο λεπτό με προβολή ο Αλέξανδρος Μαλής, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Παναιτωλικό κι άνοιξε το σκορ.

Άμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων, καθώς ο Ντιγκινί ισοφάρισε στο 71ο. Ωστόσο η τελευταία λέξη ανήκε στους φιλοξενούμενους που πήραν τη νίκη με την εκτέλεση κόρνερ του Λουσέρο - από μπέρδεμα Σιώπη - Αναγνωστόπουλου κι έφυγαν με τη νίκη.

Η ομάδα του Αγρινίου προσπέρασε βαθμολογικά την αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης, αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση κι έχει ευρωπαϊκές βλέψεις. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΧΑΣΑΝ ΚΑΜΑΡΑ

Προτεραιότητα, ανάμεσα στ' αγωνιστικά σημεία που ενδέχεται να παρατηρηθούν σε μία αναμέτρηση, αποτελεί η υγεία των ποδοσφαιριστών. Ο Αλχασάν Καμαρά έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς στη Σουηδία, πριν έλθει στο Αγρίνιο για να φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού.

Εννιά λεπτά μετά την έναρξη του ματς της Θεσσαλονίκης, στάθηκε ξανά άτυχος. Σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Γιώργο Δεληζήση, μάλλον περισσότερο γλίστρησε παρά επιχείρησε κάτι θεαματικό. Ο φορ από τη Σιέρα Λεόνε έπεσε στο έδαφος, σφαδάζοντας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν ότι του βγήκε η επιγονατίδα. Αν έβλεπε κάποιος το βλέμμα πόνου κι αγωνίας του Αφρικανού δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό, θα καταλάβαινε τι ένιωθε εκείνη την ώρα. Νεότερες εκτιμήσεις την Κυριακή (16/12) μετά τ' αποτελέσματα της μαγνητικής.

2. ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΝΕΡ Ο ΛΟΥΣΕΡΟ

Ο Αντριάν Λουσέρο πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναιτωλικού, στον οποίον μετακινήθηκε κατά την παρελθούσα (θερινή) μεταγραφική περίοδο. Σίγουρα, όχι με τον τρόπο που φανταζόταν. Από απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Σίγουρα όχι με τη σημασία που θα φανταζόταν. Ήταν το νικητήριο (1-2) για την ομάδα του Αγρινίου.

Βέβαια, δεν ήταν τόσο αριστοτεχνική η εκτέλεση του Αργεντινού. Ο Μανώλης Σιώπης φέρει ευθύνη γιατί άφησε την μπάλα, αντί ν' απομακρύνει, όπως κι ο Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος που αιφνιδιάστηκε.

3. Η ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΕΣΤΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΙ ΑΣ ΑΣΤΟΧΗΣΕ Ο ΜΑΣΟΥΡΕΚ

Στο 28ο λεπτό άλλαξε η αριθμητική ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Δεληζήσης γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς τα πίσω, ο Μοράρ την πήρε, πέρασε τον Κουέστα, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ των "κίτρινων" τον τράβηξε από το σορτς και τον εμπόδισε να σκοράρει (η μπάλα κατέληξε δοκάρι κι άουτ).

Ο Ίβηρας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα - ο Αναγνωστόπουλος πέρασε στη θέση του Γιουνές - και την εκτέλεση ανέλαβε ο Φράνκο Μασουρέκ. Ο Αργεντινός αστόχησε, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ κι έχασε την ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Αγρινίου.

Μπορεί άμεσα να μη φάνηκε η διαφορά απουσίας ενός παίκτη, αλλά μακροπρόθεσμα φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους ν' αμυνθούν και να επιτεθούν καλύτερα, πιο συγκροτημένα.

4. ΤΟ "ΤΡΕΛΟ" 12ΛΕΠΤΟ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ "ΑΙΜΑ" ΤΟΥ ΜΑΛΗ, Η "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΝΤΙΓΚΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΑΓΡΙΝΙΟ

Όλα τα γκολ μπήκαν μέσα σε δώδεκα λεπτά. Αρχικά ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Αλέξανδρου Μαλή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Βλαντ Μοράρ. Ο 21χρονος κάνει την πρώτη του ουσιαστικά σεζόν σε επίπεδο Super League και πέτυχε και το πρώτο του γκολ.

Εξαιρετική η εκτέλεση του Ρουμάνου, ευφυής η κίνηση του Μαλή, ωραία η εκτέλεση με προβολή. Ο Άρης παρά το αριθμητικό μειονέκτημα βρήκε άμεση "απάντηση". Με τον Νικολά Ντιγκινί να είναι ο άνθρωπος που βρέθηκε στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή.

Αλλά, στο τέλος... Αγρίνιο. Το γκολ του Λουσέρο, η αδράνεια των Σιώπη και Αναγνωστόπουλου έφερε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Άρης στην πραγματικότητα δεν είχε άλλη ευκαιρία στο ματς. Μόνο μια κεφαλιά του Φραν Βέλεθ, που εξουδετέρωσε ο Δημήτρης Κυριακίδης.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου, Ιορδάνης Δημητριάδης


ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης):
Κουέστα, Κωνσταντινίδης, Δεληζήσης, Βέλεθ, Βαλεριάνος (55' Μενέντεθ), Ματίγια, Σιώπης, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία (82' Ναζλίδης), Ντιγκινί, Γιουνές (30' Αναγνωστόπουλος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Λιάβας, Μαλής, Άργκους, Τσοκάνης, Λουσέρο, Ντίας (88' Χαντάκιας), Μασουρέκ (83' Τσιγγάρας), Καμαρά (13' λ.τρ. Μανά), Ουίλιαν, Μοράρ.

Γκολ: 71' Ντιγκινί / 63' Μαλής, 75' Λουσέρο

Κάρτες: 56' Κωνσταντινίδης, 79' Ντιγκινί / 11' Καμαρά, 58' Μαλής, 59' Λιάβας, 78' Ουίλιαν, 90'+3' Κυριακίδης, 90'+4' Τσιγγάρας

Κόκκινη κάρτα: 28' απευθείας Κουέστα

Θυμηθείτε εδώ τοliveτου αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ