STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Ολυμπιακός 2-4: Τεσσάρα με Χασάν - Μασούρα

Άρης - Ολυμπιακός 2-4: Τεσσάρα με Χασάν - Μασούρα

Ο Ολυμπιακός των πολλών αλλαγών νίκησε 4-2 τον Άρη στο "Κλ. Βικελίδης" με δύο γκολ του Χασάν και δύο του Μασούρα, κερδίζοντας για τέταρτη φορά φέτος τους "κίτρινους".

Για την 7η αγωνιστική των playoffs της Super League ο Ολυμπιακός νίκησε 4-2 τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και έφτασε τις έξι νίκες στα playoffs. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ανώτεροι απέναντι στην λειψή ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ, που στάθηκε αξιοπρεπέστατα.

Πάμε να δούμε τα τέσσερα στοιχεία που μάθαμε από τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

1. ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥ ΦΕΤΦΑ, ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Ο Ολυμπιακός χωρίς Σα, Τσιμίκα, Μπα, Γκιλιέρμε και Αραμπί, κατέβηκε με αριστερό μπακ τον Τοροσίδη, δεξιά τον Γκασπάρ, αριστερό εξτρέμ τον Λοβέρα, δεξιά τον Μασούρα και Χασάν στην κορυφή. Για τον Άρη των 14 παικτών, ο Φεφατζίδης ξεκίνησε στο δεξί φτερό και ο Μαρτίνες στο αριστερό, με Μπακούτση δεξιό μπακ και Ροζ αριστερό. Η μεταγραφή του Φέτφα στην Αλ Αΐν μπορεί να χάλασε, αλλά ο εξτρέμ του Άρη είχε κέφια και όχι μόνο περνούσε εξαιρετικές κάθετες πάσες, εκτελούσε κιόλας. Στο 12' έβγαλε τον Μαντσίνι απέναντι στον Αλέν, στο 20' έφτασε αστόχησε για λίγο στο σουτ εντός περιοχής ενώ στο 41' είχε δοκάρι από γύρισμα του Μαντσίνι.

Αυτός όμως που έχασε πρώτος τη μεγάλη ευκαιρία του ματς ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τις 4 Φεβρουαρίου. Το φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά, με το δεξί, κατέληξε στο οριζόντιο και άουτ. Και οι δύο ομάδες έβγαιναν με ευκολία στην επίθεση και με ευκολία έφταναν σε τελικές.

2. ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΛΑΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός παρότι κατέβηκε με αλλαγές, έχει τους παίκτες να κυριαρχήσει. Και να κάνει τη διαφορά. Στο 34' ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη κάθετη πάσα του Καμαρά και με σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-1. Ο Γκάμα στο 38' απείλησε τον Αλέν, ακολούθησε το δοκάρι του Φετφατζίδη, αλλά στο 45'+2' ο Χασάν εκμεταλλεύτηκε δύο... πάσες των παικτών του Άρη. Ο Σάσα έδωσε τη μπάλα προς τα πίσω, ο Δεληζήσης έκανε τάκλινγκ για να διώξει, αλλά επί της ουσίας έστρωσε στον Χασάν. Ο Αιγύπτιος έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα με ένα καταπληκτικό πλασέ.

Θα μπορούσε να γίνει και το 0-3 στο πρώτο 45λεπτο, αλλά την κεφαλιά του Μασούρα από σέντρα του Λοβέρα έδιωξε δύσκολα ο Κουέστα, στέλνοντας τη μπάλα και στο δοκάρι. Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο με 15 τελικές από τις δύο ομάδες (οκτώ ο Άρης), αλλά η διαφορά ήταν η κλάση των παικτών του Ολυμπιακού.

3. Η ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ "ΤΟΡΟ" ΚΑΙ ΤΟ 4ο ΤΟΥ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και αφού έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Λοβέρα, στο 49' έγινε το 0-3. Ο Τοροσίδης με βαθιά μπαλιά από αριστερά στο 49' βρήκε τον Μασούρα κι αυτός με πλασέ στην κίνηση βρήκε δίχτυα (0-3). Δεύτερο γκολ για τον "ερυθρόλευκο" εξτρέμ. Ό,τι δεν πέτυχε στο πρώτο μισό ο Φετφατζίδης, το σημείωσε στο δεύτερο. Το σουτ που έκανε στο 56' έξω από την περιοχή κόντραρε στον Σισέ και κατέληξε στα δίχτυα (1-3).

Ήταν μόλις το τέταρτο γκολ του στη σεζόν, στο πρωτάθλημα. Ο Μαρτίνς στο 57' έβαλε Μπρούνο και Ραντζέλοβιτς αντί Γκασπάρ - Καμαρά. Ο Μπρούνο πέρασε δεξιός εξτρέμ, ο Μασούρας αριστερός και ο Ραντζέλοβιτς δεξιός μπακ.

4. ΜΕ ΞΕΝΙΤΙΔΗ - ΤΖΟΛΑΚΗ, ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΠΥΡΟΣ ΜΠΑΓΚΑΛΙΑΝΗ

Ο Ολυμπιακός βρήκε και τέταρτο γκολ, με πέναλτι που κέρδισε (από τον Δεληζήση) και αξιοποίησε ο Χασάν στο 66' (1-4). Η έκταση του σκορ και η εικόνα που είχε το ματς επέτρεψε στον Μαρτίνς να κάνει και αλλαγή γκολκίπερ. Ο Τζολάκης αντικατέστησε τον Αλέν στο 77' και έκανε ντεμπούτο στη Super League.

Ο Ένινγκ έκανε τη μοναδική του αλλαγή στο 80', όταν πέρασε τον Διαμαντόπουλο αντί του Σάσα. Ακολούθησαν εσωτερικές αλλαγές. Ο Γκάμα πέρασε δίπλα στον Ματίγια ως αμυντικός μέσος και ο Μαντσίνι ως επιτελικός, σχεδόν δίπλα στον Διαμαντόπουλο, στη διάταξη 4-4-2.

Το μόνο που κατάφερε ο Άρης ήταν να μειώσει στο 87' με τον Μπαγκαλιάνη, το πρώτο του γκολ με τον Άρη σε επίπεδο Super League. Ο νεαρός στόπερ με δυνατή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Τζολάκη. Το 2-4 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

ΑΡΗΣ (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Μπακούτσης, Μπακαλιάνης, Δεληζήσης, Ροζ, Σάσα (80' Διαμαντόπουλος), Ματίγια, Μαρτίνες, Γκάμα, Φετφατζίδης, Διαμαντόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Άλεν (78' Τζολάκης), Τοροσίδης, Γκασπάρ (57' Μπρούνο), Σεμέδο, Σισέ, Καμαρά (57' Ραντζέλοβιτς), Μπουχαλάκης, Καφού - Μασούρας (69' Βαλμπουενά), Λοβέρα (69' Ξενιτίδης), Χασάν.

Σκόρερ: 56' Φετφατζίδης, 87' Μπαγκαλιάνης - 34', 49' Μασούρας, 45'+2', 66' Χασάν

Κίτρινες: 94' Ματίγια - 89' Μπρούνο, 42' Καφού

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου), Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Διαιτητής VAR: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Διαιτητής AVAR: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)

Πατήστε εδώ και δείτε πώς έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία στη Super League

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ