STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΟΦΗ 3-1: Με ανατροπή πήρε κεφάλι για την 5η θέση

SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ  / MEGAPRESS)
SUPERLEAGUE / ΑΡΗΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ / MEGAPRESS) EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης πήρε τη νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στον ΟΦΗ στο Κλ. Βικελίδης και κατάφερε να περάσει στην 5η θέση με 37 πόντους. Δύο γκολ πέτυχε ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος ήταν και πρωταγωνιστής.

Το τρίποντο πανηγύρισε ο Άρης, ο οποίος επικράτησε του ΟΦΗ στο "Κλ. Βικελίδης" με ανατροπή. Το σκορ άνοιξαν οι Κρητικοί με το Σακόρ στο 21', αλλά με δύο γκολ του Μπρούνο Γκάμα στο 42' και στο 73' η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε την ανατροπή. Ο Κόρχουτ ήταν εκείνος που διαμόρφωσε στο 80' το τελικό 3-1.

Κάπως έτσι ο Άρης προσπέρασε τους Κρητικούς στην βαθμολογία και βρίσκεται στην 5η θέση των playoffs με 37 βαθμούς, τρεις περισσότεροι από αυτούς που έχει συγκεντρώσει ο ΟΦΗ.

Οι σημαντικότερες στιγμές του παιχνιδιού:

1. ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΡΜΑ

Στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία στο παιχνίδι του. Οι Κρητικοί κυκλοφορούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις συνθήκες μπροστά από την εστία του Κουέστα.

Τελικά, ο ΟΦΗ κατάφερε στο 21ο λεπτό να ανοίξει και το σκορ. Ο Μάνος μέσα από την περιοχή γύρισε πιο πίσω στον Σακόρ, ο οποίος με πλασέ κέρδισε τον τερματοφύλακα του Άρη για το 1-0. Στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Σίμου συνέχισε την πίεση με τους Κρητικούς να σημειώνουν τελικές (Νέιρα 26' - Μάνος 29').

2. ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μέχρι και το 40ο λεπτό, ο Άρης δεν είχε βγάλει κάποια αντίδραση στο παιχνίδι του, με τις μάχες στη μεσαία γραμμή να κυριαρχούν και τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή κατά 60%.

Ωστόσο, πριν το ημίχρονο η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ είχε την απάντησή του. Ο Ροζ έκανε κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε μία κάθετη πάσα, ο Λάρσον άφησε την μπάλα και ο Μπρούνο Γκάμα πλάσαρε τον Γουάλι μέσα από την περιοχή.

3. Ο ΓΚΑΜΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Στο δεύτερο μέρος, οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή στο ξεκίνημα του ημιχρόνου με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να φτιάξει κάποιες ευκαιρίες. Ωστόσο, όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Άρης άρχισε να παίρνει μέτρα, το ματς ισορρόπησε, με τον Φετφατζίδη να γίνεται ιδιαίτερα κινητικός και απειλητικός.

Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν εκείνος που κέρδισε και το φάουλ, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του Ένινγκ για το 2-1. Ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε απευθείας, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και δεν δόθηκε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γουάλι στο 73'.

4. Ο ΚΟΡΧΟΥΤ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ

Μετά την επίτευξη του 2ου γκολ από τον Άρη, ο ΟΦΗ έμοιαζε να χάνει το πλάνο που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Στο 77' ο Ναμπί έπεσε στην περιοχή, ο διαιτητής είδε το VAR, αλλά δεν είδε κάποια παράβαση. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι "κλείδωσαν" μία και καλή το τρίποντο. Ο Φετφατζίδης, που ταλαιπώρησε την άμυνα των Κρητικών, είδε τον ελεύθερο Κόρχουτ στα αριστερά, ο οποίος έγραψε με σουτ το 3-1.

Το αποτέλεσμα δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το τέλος. Στο 86' ο Φιγκεϊρέδο απέτυχε να πλασάρει με επιτυχία τον Κουέστα, ενώ στο 90+5' ο διαιτητής αρνήθηκε ξανά πέναλτι στον ΟΦΗ πάνω στον Φιγκεϊρέδο, αφού συμβουλεύτηκε το VAR.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Άρης (Ένινγκ):Κουέστα, Ρόζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ούγκο Σόουζα (90' Μπαγκαλιάνης), Βέλεθ, Σάσα (90' Τόνσο), Φετφατζίδης (83' Μπα), Μπρούνο Γκάμα (83' Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (63' Μαντσίνι)

ΟΦΗ (Σίμος):Γουάλι, Μαρινάκης (85' Μπράουν), Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ (56' Στάικος), Μεγιάδο (85' Βίκτορ), Ναμπί (85' Νοικοκυράκης), Νέιρα, Σεμέντο, Μάνος (65' Φιγκεϊρέδο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Super League: Η βαθμολογία σε playoffs και playouts
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ