STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απορρίφθηκε η καταγγελία του Ολυμπιακού που ζητούσε την αποβολή ΠΑΟΚ - Ξάνθης

ΔΣ ΚΑΙ ΓΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΔΣ ΚΑΙ ΓΣ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν πέρασε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, που είχαν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια μετά την απόφαση της ΕΕΑ.

Στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League που διεξήχθη την Τετάρτη (25/2), επρόκειτο να συζητηθεί η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, που είχαν κάνει προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια, για ακύρωση του πορίσματος της ΕΕΑ.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την αποβολή των ομάδων από το πρωτάθλημα, μέχρι να αποσύρουν οι δύο ΠΑΕ τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Η καταγγελία είχε βασιστεί στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα προβλέπει εκτός από πρόστιμο και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.

Το αίτημα αυτό των "ερυθρόλευκων" απορρίφθηκε στο Δ.Σ. της Λίγκας. ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ πρότειναν να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ υπέρ της απόρριψης τάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός. Ο Αστέρας απείχε από την ψηφοφορία, η Λαμία απουσίαζε, ενώ λευκό ψήφισε η ΕΠΟ. Υπέρ, εκτός από τον Ολυμπιακό, τάχθηκαν οι Πανιώνιος, ΑΕΛ και Άρης.

Η ανακοίνωση της Super League:

" Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία οι δύο καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ξάνθη περί προσφυγής στα διοικητικά δικαστήρια.

2/ Επί των αιτημάτων της ΠΑΕ ΑΕΛ και ΠΑΕ Πανιώνιος αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης των θεμάτων μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων.

3/ Συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την κλήρωση των Play Off και Play Out, τους αγωνιστικούς χώρους και το VAR.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Γ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2018/19 και απαλλάχθηκαν ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. για την ίδια χρήση".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ