STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Αστέρας 0-2: Με "υπογραφή" Φερνάντεθ οι Αρκάδες

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Φερνάντεθ να σκοράρει δυο φορές (19' και 58'), ο Αστέρας πήρε εύκολο διπλό στη Ριζούπολη απέναντι στον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης και έφτασε τους 21 βαθμούς. Ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό η "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Η αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός για τον φετινό Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ φαίνεται πως τα έχει παρατήσει, καθώς ηττήθηκε εύκολα από τον σαφώς ανώτερο Αστέρα Τρίπολης με 0-2 στη Ριζούπολη και έμεινε τελευταία με έξι βαθμούς, την ώρα που οι Αρκάδες πήραν σπουδαίο τρίποντο, φτάνοντας τους 21 βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν χωρίς αμφιβολία ο Φερνάντεθ, ο οποίος σκόραρε και τα δυο τέρματα για τον Αστέρα, στο 19' με κεφαλιά και στο 58' με δεξί πλασέ, βάζοντας τέλος σε ένα σερί τεσσάρων ηττών. Αποχώρησαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο οι Μουνάφο και Κυριακόπουλος για την ομάδα της Τρίπολης και ο Γκίνο για την "Ελαφρά Ταξιαρχία".

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από το Απόλλων - Αστέρας:

1. Ο ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Ο Αστέρας έφτασε δίκαια στους τρεις βαθμούς, χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα. Με εξαίρεση ένα δοκάρι του Οριουέλο στο 77' με μακρινό αριστερό σουτ, οι γηπεδούχοι έκαναν ελάχιστα πράγματα μπροστα. Δεν είναι ότι δεν ήθελαν απλά, δεν μπορούσαν. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 15' με το σουτ του Βαλιέντε που απέκρουσε ο Χουάντερσον, όμως τέσσερα λεπτά μετά δεν μπορούσε να πιάσει την υπέροχη κεφαλιά του Φερνάντεθ στην σέντρα του Καλτσά από τα δεξιά, με τη φάση να έχει ξεκινήσει από κλέψιμο του Κώτσιρα. Το 0-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, με τις τελικές να είναι 1-7 και τους Αρκάδες να ελέγχουν απόλυτα τον αγώνα. Η μόνη άτυχη στιγμή ήταν ο τραυματισμός του Μουνάφο σε μια ανύποπτη φάση στο 9ο λεπτό.

Στο β' μέρος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά δεν απειλούσαν. Στο 58', ο Αστέρας "κλείδωσε" ουσιαστικά το τρίποντο, όταν ο Φερνάντεθ έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή, την έφερε στο δεξί του και με ψύχραιμο πλασέ κάτω από τα πόδια του Κοντοέ, νίκησε τον Χουάντερσον για το 0-2. Πλέον, ο Απόλλων είχε να ανέβει "βουνό", αν ήθελε να μπει και πάλι στο ματς. Η καλύτερη στιγμή ήταν το δοκάρι του 77' και πέραν τούτου ουδέν. Οι φιλοξενούμενοι είδαν και τον Κυριακόπουλο να αποχωρεί τραυματίας στο 65' και τον Ρόλε να παίρνει τη θέση του και ένα λεπτό μετά παραλίγο να χριστεί σκόρερ, αλλά το πλασέ του κατέληξε πάνω στον Χουάντερσον μετά την ωραία συνεργασία των Μανιά και Καλτσά. Το τελικό σφύριγμα του Τζοβάρα βρήκε τους Αρκάδες να φτάνουν στο εύκολο τρίποντο.

2. ΝΙΚΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΕΡΙ ΗΤΤΕΣ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ

Για τον Αστέρα, η νίκη αυτή ήταν βάλσαμο στην προσπάθεια να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και να μην κινδυνέψει. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου προερχόταν από τέσσερις σερί ήττες, όπου μάλιστα δεν είχε πετύχει ούτε γκολ και οι εμφανίσεις της δεν ήταν καλές. Στον πρώτο γύρο, είχε νικήσει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα τον Απόλλωνα στην Τρίπολη και τώρα έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί. Την είχαν ανάγκη αυτή τη νίκη οι Αρκάδες, οι οποίοι την επόμενη αγωνιστική φιλοξενούν τον Άρη στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

3. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΩΣΕΙΣ

Όσο για τον Απόλλωνα, με έξι βαθμούς συγκομιδή και με τέτοιες εμφανίσεις, η τελευταία θέση είναι δίκαιη. Δεν παίζει καλά, δεν παρουσιάζεται ανταγωνιστικός, δεν έχει ποιότητα στο ρόστερ του με εξαίρεση λίγους παίκτες και δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα. Ο υποβιβασμός θα έρθει νομοτελειακά και αυτό φανίνεται πως το έχουν αντιληφθεί στην ομάδα, γι' αυτό και καταστρώνουν ήδη τα πλάνα για τη νέα σεζόν. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έχει μόλις μια νίκη σε 19 αγωνιστικές, παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων και δεν είναι ομάδα για να παίζει στα μεγάλα σαλόνια. Τα λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό αποτυπώνονται στον αγωνιστικό χώρο.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Ριζούπολη

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Νικόλαος Δημόπουλος (Φλώρινας), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Τέταρτος: Άγγελος Μπακογιάννης (Αθηνών)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές): Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κύργιας, Κοντοές, Γκίνο (51' Γαρουφαλιάς), Ντ' Ούρσο (73' Ρώσση), Ακόστα (55' Ριβέρο), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε

ΑΣΤΕΡΑΣ (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κυριακόπουλος (65' Ρόλε), Πασαλίδης, Άνχελ, Βλάχος, Βαλιέντε, Μουνάφο (12' Ιγκλέσιας), Κώτσιρας, Φερνάντεθ, Καλτσάς (83' Ματρικάρντι), Μανιάς

Γκολ: 19', 58' Φερνάντεθ

Κάρτες: 64' Στάθης, 86' Άνχελ

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ