STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ Καλλονής 1-3

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ Καλλονής 1-3
Μανούσος INTIME SPORTS

Η Καλλονή παίζοντας πανέξυπνα στην κόντρα νίκησε εύκολα με 3-1 τον Απόλλωνα που παρουσιάστηκε χωρίς πλάνο και συνοχή στο γήπεδο της Ριζούπολης

Τι κι αν ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Superleague; Η Καλλονή παίζει και συμπεριφέρεται ως "ψημένη" ομάδα στα μεγάλα σαλόνια.

Πέτυχε την τρίτη της νίκη σε τέσσερα παιχνίδια και έφτασε τους εννέα βαθμούς, ενώ ο Απόλλωνας από την άλλη πλευρά σε ένα παιχνίδι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα του.

Πρέπει να σημειώσουμε πως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σωτήρη Αλημίση, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Μη χάσετε την 4η εκπομπή Super BALL αυτή την Κυριακή (15/09) στις 22:30. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές της 4ης αγωνιστικής καθώς και αποκλειστική συνέντευξη του Μίροσλαβ Στοχ. Καλεσμένος στο studio ο Αντώνης Νικοπολίδης. Παρουσιάζουν οι Π. Βλαχόπουλος και Θ. Καίσαρης.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Ριζούπολης

Καιρός: Ηλιοφάνεια

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοι: Νικόλαος Δημόπουλος (Μακεδονίας), Νεκτάριος Παστρωμάς (Δυτικής Αττικής)

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Δεληζήσης, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Κόρμπος (Φαρινόλα 55'), Άλβαρες, Γκουέλα, Μπλάζεκ (Μίνγκας 39'), Έγκον (Τσιλιγκίρης 78'), Πετρόπουλος.

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Μαρσέλο (Σιλιγαρδάκης 78'), Φαρία, Λεοζίνιο (Περόνε 81'), Γκόμες, Καζάκης (Γκάσιτς 71'), Μανούσος.

Γκολ:Πετρόπουλος (πέναλτι 91') - Μανούσος (σουτ 53'), Λεάντρο (σουτ 66'), Μαρσέλο (σουτ 77')

Κάρτες: Παντελιάδης (κίτρινη 22'), Μανούσος (κίτρινη 23'), Αργυρόπουλος (κίτρινη 65'), Αναστασιάδης (κίτρινη 73'), Σιδιγαρδάκης (κίτρινη 89')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ Καλλονής

Η ανασκόπηση του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Στο 8ο λεπτό ο Γκουέλα επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με τον Σιδεράκη να μαζεύει με διπλή προσπάθεια.

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Πετρόπουλου να χάσει μία σημαντική φάση. Μετά από μπέρδεμα μέσα στη μεγάλη περιοχή ο 28άχρονος φορ πήρε την κεφαλιά με τον Σιδεράκη, ωστόσο, να είναι και πάλι εκεί.

Η Καλλονή πάντως έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον αρχηγό Μανούσο. Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Δεληζήσης γλίστρησε και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα ο Μανούσος εξ επαφής να σουτάρει πάνω στον Τζόρβα.

Πάνω-κάτω και... γκολ

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ Καλλονής 1-3
Ωραίες παρουσίες INTIME SPORTS

Οι ωραίες παρουσίες δεν έλειψαν ούτε από την Ριζούπολη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με απίστευτο ρυθμό και τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Ως αποτέλεσμα είχαμε δυο γρήγορες φάσεις. Ένα καλό σουτ του Καζάκη για την Καλλονή και ένα για τον Απόλλωνα από τον Έγκον.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ νωρίς στην "επανάληψη". Ο Χουάνλου έβγαλε ωραία μπαλιά από τα άκρα, η άμυνα του Απόλλωνα "κοιμήθηκε" και ο Μανούσος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 στο 53'. Δέκα επτά αργότερα ο Λεοζίνιο έκανε ένα εκπληκτικό σουτ, ο Τζόρβας όμως έδιωξε σε κόρνερ.

Σαν σε προπόνηση

Η Καλλονή μέσα σε έντεκα λεπτά πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Λεάντρο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να μπερδέψει τον Τζόρβα (που δεν έχει ευθύνη) και να καταλήξει στα δίχτυα. Στη συνέχεια της φάσεις ο Έγκον πήρε μία κεφαλιά με την άμυνα της Καλλονής να διώχνει πάνω στη γραμμή σε κόρνερ.

Το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 77ο λεπτό. Ο Λεοζίνιο "έσκαψε" τη μπάλα και ο Μαρσέλο με νέο "σκάψιμο" νίκησε τον Τζόρβα.

Ο Απόλλωνας μείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα σε 3-1 μετά από χέρι του Σιδιγαρδάκη μέσα τη μεγάλη περιοχή με τον Πετρόπουλο.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο τίτλος θα μπορούσε να πάει σε κάποιον από τους Λεοζίνιο, Μανούσο ή ακόμα και τον Φαρία. Εμείς θα τον δώσουμε όμως στον Ματζουράκη που έχει κατορθώσει και έχει φτιάξει μία εκπληκτική ομάδα. Έξυπνη τακτική, ξέρει τι θέλει στις αντεπιθέσεις και παίρνει το καλύτερο δυνατό από τους ποδοσφαιριστές του.

Η απογοήτευση

Ο αρχηγός Δεληζήσης δεν ήταν σε καλή μέρα. Φυσικά και δεν φταίει μόνον αυτός για την ήττα, όμως έκανε πολλά λάθη στην άμυνα. Δεν μπόρεσε να κατευθύνει τους συμπαίκτες του σωστά, ενώ στα περισσότερα γκολ θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 3

0 Ασίστ 2

14 Τελικές Προσπάθειες 12

3 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 4

6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 8

5 Κεφαλιές 0

4 Αποκρούσεις 8

11 Επεμβάσεις 12

17 Κλεψίματα 17

18 Φάουλ 20

2 Οφσάιντ 2

8 Κόρνερ 5

48 Λάθη 44

11/26 Γεμίσματα 7/19

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ