STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Από την άσπρη βούλα ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον Αστέρα με Πρίγιοβιτς

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Με αμφισβητούμενο πέναλτι του Πρίγιοβιτς (58'), για το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Αστέρας, ο ΠΑΟΚ νίκησε στη γεμάτη Τούμπα με 1-0 και έκανε ποδαρικό με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.

Τα χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ, αλλά πήρε αυτό που ήθελε στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος απέναντι σε μια από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες της Super League, τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που κουβαλάει το -2 από πέρυσι, επικράτησε 1-0 των Αρκάδων στο γήπεδο της Τούμπαε και μπήκε με το... δεξί στον φετινό μαραθώνιο.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έφτασε στους τρεις βαθμούς με πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Κουτσιαύτης, το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι. Ο Πρίγιοβιτς το κέρδισε από τον Παπαδόπουλο (υπήρχε επαφή, αφού άρχισε να πέφτει ο Σέρβος φορ) και ο ίδιος από την άσπρη βούλα (58') έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και όρισε τη μοίρα του αγώνα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Οι Αρκάδες πάλεψαν στα ίσια, είχαν φάσεις μετά το τέρμα που δέχτηκαν, αλλά είτε ο Πασχαλάκης είτε η αστοχία τους, δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στο γκολ. Όσο για τους εμφανώς αγχωμένους "ασπρόμαυρους" είχαν ορισμένες πολύ καλές στιγμές κυρίως στο πρώτο μέρος, αλλά ο Παπαδόπουλος έδωσε ρεσιτάλ επεμβάσεων, κρατώντας το μηδέν, μέχρι να νικηθεί από τα 11 βήματα.

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Την επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ενώ ο Αστέρας υποδέχεται στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" τον έτερο "Δικέφαλο", την πρωταθλήτρια ΑΕΚ, την οποία είχε νικήσει πέρυσι με 2-0.

Τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ΠΑΟΚ - Αστέρας στο γήπεδο της Τούμπας.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ 11Η ΣΕΡΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ"

Έστω και αν ζορίστηκε για τα καλά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στους τρεις βαθμούς στην γεμάτη Τούμπα απέναντι σε έναν πολύ καλά διαβασμένο και στημένο από τον Σάββα Παντελίδη, Αστέρα. Για έντεκα διαδοχικές χρονιές, ο "Δικέφαλος του Βορρά" διατηρεί το αήττητο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League. Ο απολογισμός για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η τελευταία ήττα του ήταν το 2007-08 από την Ξάνθη με 1-0 εκτός έδρας.

Αυτή, δε, ήταν η πρώτη φορά που θα βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Αστέρα σε πρεμιέρα και έτσι οι ομάδες με τις οποίες έχει κάνει "ποδαρικό" στην Α’ Εθνική, γίνονται 31. Παράλληλα, τέσσερις διαδοχικές νίκες επί του Αστέρα Τρίπολης έχει ο ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος και πέντε στις έξι τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας. Θυμίζουμε πως ο Αστέρας είναι η τελευταία ομάδα που νίκησε τον ΠΑΟΚ πέρυσι με 3-2 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και ουσιαστικά τον έβγαλε νοκ άουτ από την υπόθεση τίτλος.

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ... HIGHLIGHTS ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Αν η λευκή ισοπαλία έμεινε στο πρώτο ημίχρονο, αυτό εν πολλοίς οφείλεται στις εντυπωσιακές επεμβάσεις του Νίκου Παπαδόπουλου. Ο νεοαποκτηθείς γκολκίπερ του Αστέρα, ο οποίος άφησε τη Λαμία για να συνεχίσει την καριέρα του στους Αρκάδες, πραγματοποίησε δυο αποκρούσεις για highlights στο πρώτο 45λεπτο. Η πρώτη ήταν σε σουτ του Λέο Ζαμπά στο 8' και η δεύτερη σε κοντινή κεφαλιά του Σάχοβ μετά τη σέντρα του Ελ Καντουρί. Ο Έλληνας πορτιέρε ήταν σταθερός και σε άλλες περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβει, δείχνοντας ότι ήταν σε σούπερ βραδιά.

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Στον αντίποδα, ο φορμαρισμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση, Πασχαλάκης, χρειάστηκε να δείξει σε δυο περιπτώσεις τα αντανακλαστικά του και ήταν εκεί. Στην πρώτη, δεν αιφνιδιάστηκε στο παρ' ολίγον αυτογκόλ του Χατσερίντι στο 17', μπλοκάροντας στη δεξιά του γωνία, ενώ στο 40' ο Τσιλιανίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε το δυνατό δεξί σουτ, με τον υψηλόσωμο γκολκίπερ να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει σε διπλό χρόνο.

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα στα πόδια του στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, χωρίς όμως να απειλεί την εστία του Παπαδόπουλου. Με δεδομένο και το -2 που "κουβαλάει" από πέρυσι, το άγχος βάραινε ακόμα περισσότερο τα πόδια των ποδοσφαιριστών, διότι άπαντες γνώριζαν πως ενδεχόμενη γκέλα στην πρεμιέρα, θα έφερνε σημαντικό χάντικαπ με το "καλημέρα" του νέου πρωταθλήματος.

Εντούτοις, ο γόρδιος δεσμός λύθηκε από την άσπρη βούλα με τη συμπλήρωση του 58ου λεπτού. Ο Σάχοβ έβγαλε πολύ ωραία κάθετη πάσα στον εγκλωβισμένο και ακίνδυνο ως εκείνη τη στιγμή Πρίγιοβιτς, εκείνος τσίμπησε τη μπάλα προ του Παπαδόπουλου, υπήρξε επαφή στην πτώση του Σέρβου φορ και ο Κουτσιαύτης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Πρίγιοβιτς πρόλαβε τον γκολκίπερ του Αστέρα, με τον Σέρβο να κερδίζει το πέναλτι, καθώς είχε αρχίσει να πέφτει πριν γίνει η επαφή. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 1-0 του "Δικεφάλου του Βορρά".

Η ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΑΡΝΤΑ, ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΝΜΠΛΟΥΜ

Η παρουσία του Αμρ Ουάρντα στα προηγούμενα παιχνίδια... φώναζε ότι έπρεπε να πάρει φανέλα βασικού στην σχεδόν κατάμεστη Τούμπα γι' αυτό το πρώτο ματς πρωταθλήματος. Ό,τι έκανε με τη Σπαρτάκ Μόσχας και στο πρώτο ματς με τη Μπενφίκα, έκαναν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να τον ξεκινήσει στο ματς και εκείνος φρόντισε να πάρει πρωτοβουλίες. Η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια του και έκανε ορισμένες εντυπωσιακές προσπάθειες. Ήταν ορεξάτος ο Αιγύπτιος και έδειξε ότι όσο περνάει ο χρόνος και νιώθει εμπιστοσύνη, θα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο.

Όσο για τον Πόντους Βέρνμπλουμ, πέρασε ως αλλαγή στο 74ο λεπτό αντί του Κάνιας και γνώρισε πρωτοφανή αποθέωση από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τον Σουηδό και πήρε μια πρώτη γεύση από Τούμπα. Ο ίδιος θέλει χρόνο για να ανεβάσει στροφές, προφανώς δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους και θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος, ώστε σιγά σιγά να αρχίζει να κοιτάζει το βασικό σχήμα.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Μετά το 1-0, ο Αστέρας βγήκε μπροστά και κυνήγησε την ισοφάριση. Είχε τρεις καλές στιγμές για να μπορέσει να βρει δίχτυα, τις δυο μάλιστα με τον ίδιο παίκτη, τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ από τα δεξιά στο 70' και στο 79', σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και έπιασε κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 85ο λεπτό, ο Μανιάς από τα αριστερά έκανε το σουτ και ο πολύ καλός Πασχαλάκης με όμορφη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι Αρκάδες δεν απογοητεύτηκαν μετά το τέρμα που δέχτηκαν και πάλεψαν για τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά έμειναν με την προσπάθεια. Ο Αστέρας ήταν πολύ καλά στημένος στο ματς και ο Σάββας Παντελίδης δεν μπορεί να έχει παράπονο από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του σε μια έδρα που ο ΠΑΟΚ ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης, Κωνσταντίνος Καλαμπόκης

4ος διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Κάνιας (74' Βέρνμπλουμ), Ζαμπά (67' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (82' Ακπόμ)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σάββας Παντελίδης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46' Κυριακόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (88' Ρόλε), Μανιάς

Γκολ: 58' (πεν.) Πρίγιοβιτς

Κάρτες: 5' Τριανταφυλλόπουλος, 24' Χατσερίντι, 33' Κώτσιρας, 53' Κυριακόπουλος, 55' Ελ Καντουρί, 73' Βαλιέντε

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ