STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απίστευτο ματς-θρίλερ και γκέλα για ΠΑΟΚ, 3-2 ο Αστέρας!

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Αστέρας EUROKINISSI SPORTS

Σε παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς και με σοκαριστικό φινάλε για τον ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 3-2, διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του κόντρα στις τρεις ομάδες κορυφής. Στο 97’ ισοφάρισε με πέναλτι ο Πρίγιοβιτς και ένα λεπτό μετά ο Ιγκλέσιας διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ένα ματς που θα συζητιέται για πολύ καιρό έγινε στην Τρίπολη και ίσως παίξει τεράστιο ρόλο στην έκβαση της τελικής «μάχης» για τον τίτλο έγινε στην Τρίπολη. Ο Αστέρας κέρδισε με 3-2 τον ΠΑΟΚ με τον Ιγκλέσιας να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ ένα λεπτό πριν με πέναλτι του Πρίγιοβιτς (επίσης θα συζητηθεί), ο Δικέφαλος πήγε να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από την αρχή ότι θα ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί, δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ κακό αμυντικά μετά από καιρό και βρέθηκαν να προηγούνται δύο φορές με γκολ των Κυριακόπουλο (18’) και Τόνσο (53’).

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πολύ με στημένες φάσεις από το 75’ και μετά, πέτυχαν ένα γκολ με τον Βαρέλα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ για συμμετοχή στη φάση του Μαουρίσιο και στο τέλος έζησαν ένα πραγματικό θρίλερ με σοκαριστικό φινάλε για τους ίδιους. Ο ΠΑΟΚ έχασε για πρώτη φορά μετά από τις 5 Νοεμβρίου στο ματς με την ΑΕΚ, μετά από 18 παιχνίδια συνολικά και 10 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και αν η ΑΕΚ κερδίσει τον Πανιώνιο θα βρεθεί στο -2 έχοντας και την δικαστική εκκρεμότητα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, από την οποία απειλείται με -3 βαθμούς.

Δείτε τη βαθμολογία στη Super League Σουρωτή μετά την ήττα του ΠΑΟΚ (3-2) στην Τρίπολη καθώς και το πρόγραμμα των διεκδικητών του τίτλου.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Απίστευτο ματς-θρίλερ και γκέλα για ΠΑΟΚ, 3-2 ο Αστέρας!

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα ο Σάββας Παντελίδης. Στην εστία ήταν ο Αθανασιάδης, και στην άμυνα από δεξιά οι Μπέρτος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης και Γιαννούλης. Αμυντικοί χαφ ήταν ο Μουνάφο με τον Ιγκλέσιας και μπροστά τους ως επιτελικός μέσος ο Τόνσο. Στην αριστερή πλευρά ήταν ο Κυριακόπουλος, δεξιά ο Τσιλιανίδης και στην κορυφή ο Μανιάς.

Απίστευτο ματς-θρίλερ και γκέλα για ΠΑΟΚ, 3-2 ο Αστέρας!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε το σύνηθες 4-2-3-1 στον σχηματισμό του ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης και από δεξιά στην άμυνα οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια. Σάχοβ και Μαουρίσιο ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή με "δεκάρι" τον Πέλκα. Στην δεξιά πλευρά ξεκίνησε ο Κάμπος, στην αριστερή ο Μακ και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας) και Μεϊντάνας (Αχαΐας)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος (46΄ Κώτσιρας), Γιαννούλης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Κυριακόπουλος (67΄ Ντουντού), Τόνσο, Μανιάς (84΄ Καλτσάς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια, Σάχοβ (69΄ Αζεβέντο), Μαουρίσιο, Κάμπος (83΄ Κουλούρης), Πέλκας, Μακ (57΄ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Γκολ: 18΄ Κυριακόπουλος, 53΄ Τόνσο, 90΄ +8΄ Ιγκλέσιας / 37΄ Κάμπος 90΄+7΄ Πρίγιοβιτς

Κάρτες:51΄ Τριανταφυλλόπουλος, 62΄ Ιγκλέσιας, 69΄ Ντουντού, 96' Καλτσάς/ 72΄ Αζεβέντο, 80΄ Μαλεζάς, 82΄ Πρίγιοβιτς, 90΄+1΄ Πέλκας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Αστέρας, ΠΑΟΚ, Ιγκλέσιας, Πέλκας EUROKINISSI SPORTS

Μόλις στο 2ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτο καλή στιγμή του αγώνα, με μία επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη από μακρινή απόσταση, που αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη και τον ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο Αστέρας πίεζε ψηλά την άμυνα του ΠΑΟΚ και δυσκόλευε την κυκλοφορία μπάλας για τους "ασπρόμαυρους". Οι φιλοξενούμενοι έκαναν κάποιες προσπάθειες για να απειλήσουν κυρίως από τα πλάγια, χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια αξιόλογη φάση στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Στο 14΄ μία κεφαλιά του Μανιά πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη, σε μία καλή στιγμή για τον Αστέρα.

ΠΙΕΖΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΘΗΚΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Το καλό ξεκίνημα του Αστέρα με πίεση ψηλά, απέφερε καρπούς με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 18΄ με γκολ του Κυριακόπουλου. Μετά από ιδανική ανάπτυξη του Αστέρα, ο Τσιλιανίδης από δεξιά είδε την κίνηση του Τόνσο στον άξονα (ο Μανιάς τράβηξε δύο παίκτες με την κίνηση του κάθετα), αυτός άφησε για τον Κυριακόπουλο, που έκανε το σουτ με το αριστερό από το όριο της περιοχής και νίκησε τον Παχαλάκη δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε πρώτος γκολ για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπου είχε ηττηθεί με 1-0. Η ομάδα του Λουτσέσκου ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το γκολ που δέχτηκε. Είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τρόπους για να γίνει πιο επιθετική, με τον Αστέρα να δίνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 31΄ ένα μακρινό σουτ του Πέλκα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 32ο λεπτό ο Μανιάς έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο υψηλόσωμος επιθετικός βρέθηκε από αριστερά, απέφυγε τον Κρέσπο, αλλά προτίμησε να σουτάρει από πολύ πλάγια θέση αντί να πασάρει στον επερχόμενο Τσιλιανίδη, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ο ΠΑΟΚ

Στο 37ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με σκόρερ τον Κάμπος, έπειτα από ασίστ "πάρε-βάλε" του Μακ. Οι "ασπρόμαυροι" αναπτύχθηκαν ωραία από την αριστερή πλευρά με τον Μακ να μπαίνει στην περιοχή, να "αδειάζει" τον Τριανταφυλλόπουλο και να "σπάει" την μπάλα παράλληλα κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη, για τον επερχόμενο Κάμπος που ολομόναχος από πολύ κοντά πλάσαρε στην κενή εστία ισοφαρίζοντας.

Σε κόψιμο του Βαρέλα σε σουτ στην περιοχή του ΠΑΟΚ όπου οι γηπεδούχοι ζήτησαν χέρι, η μπάλα ναι μεν βρήκε στο χέρι του αμυντικού του "Δικεφάλου", όμως πρώτα είχε χτυπήσει στο πόδι του, συνεπώς δεν υπήρχε παράβαση. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ ισόπαλο.

ΠΗΡΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας ξεκίνησε με αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κώτσιρα να παίρνει τη θέση του Μπέρτου. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό στο ξεκίνημα, δίχως όμως να απειλεί την αντίπαλη εστία. Στο 53ο λεπτό ο Αστέρας πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Τόνσο. Ο Κυριακόπουλος σέντραρε από αριστερά, ο Κρέσπο στην προσπάθειά του να απομακρύνει έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο επερχόμενος Τόνσο στο δεύτερο δοκάρι πρόλαβε την έξοδο του Πασχαλάκη και με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πασχαλάκης δέχτηκε δύο γκολ για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ μέχρι στιγμής είχε δεχτεί μόλις ένα σε δέκα αγώνες πρωταθλήματος.

Μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε άμεσα σημάδια αντίδρασης. Δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει την μπάλα και να πλησιάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Αστέρα. Στο 65΄ ένα σουτ του Πέλκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν ήταν καλό για να απειλήσει τον Αθανασιάδη. Στο 69΄ ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Αζεβέντο βγάζοντας τον Σάχοβ, για να ανεβάσει τον Βιεϊρίνια μπροστά στην αριστερή πλευρά, με τον Βραζιλιάνο να παίζει ως αριστερός μπακ. Ο Μπίσεσβαρ πέρασε στον άξονα.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Στο 71΄ είχε ευκαιρία ο Αστέρας Τρίπολης. Ο Τόνσο άλλαξε από δεξιά για τον Μουνάφο, αυτός έψαξε την κίνηση του Τσιλιανίδη και η κεφαλιά του τελευταίου από την μικρή περιοχή πέρασε άουτ. Στο 75΄ ο Αστέρας είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, με εξαιρετική αντεπίθεση που είχε ως τελικό αποδέκτη τον Ντουντού, του οποίου το σουτ απέκρουσε δύσκολα με εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι ο Πασχαλάκης.

Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 76΄ με δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο ίδιο λεπτό. Αρχικά ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά από κοντά στην περιοχή και ο Αθανασιάδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ και μετά την εκτέλεση ο Αθανασιάδης με νέα δύσκολη επέμβαση σταμάτησε την κεφαλιά του Βαρέλα.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Στο 78΄ ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Μαουρίσιο που είχε πηδήξει για κεφαλιά ήταν εκτεθειμένος τη στιγμή που σέντραρε ο Αζεβέντο. Ο Μαουρίσιο ναι μεν δεν βρήκε την μπάλα στον αέρα, αλλά είχε ξεκάθαρη συμμετοχή στη φάση, επομένως το γκολ ακυρώθηκε σωστά. Έπειτα ακολούθησε μικροένταση με τους "ασπρόμαυρους" να διαμαρτύρονται έντονα. Ο Σιδηρόπουλος συνομίλησε με τον επόπτη που σήκωσε το σημαιάκι και υπέδειξε οφσάιντ, ακυρώνοντας οριστικά το γκολ.

Στο 86΄ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε ένα σουτ του Καλτσά μέσα από την περιοχή μετά από αντεπίθεση του Αστέρα, ενώ στο 87΄ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε κι αυτός ένα σουτ του Μπίσεσβαρ. Στο 88΄ μια καλή κεφαλιά του Κρέσπο από πολύ κοντά πέρασε λίγο πάνω από την εστία, σε μία τεράστια ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να ισοφαρίσει.

ΑΠΙΘΑΝΟ ΦΙΝΑΛΕ

Το φινάλε στην Τρίπολη ήταν συναρπαστικό. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε 7 λεπτά καθυστερήσεων και σε αυτά έγιναν απίθανα πράγματα. Στο 90΄+5΄ ο Πρίγιοβιτς κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας και το εκτέλεσε ο ίδιος νικώντας τον Αθανασιάδη παρότι έπεσε στην σωστή γωνία. Ωστόσο, το ματς δεν τελείωσε εκεί.

Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κώτσιρας έκλεψε την μπάλα και βγήκε με τρεις συμπαίκτες έναντι ενός του ΠΑΟΚ στην κόντρα. Ο Ιγκλέσιας σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μάτος και ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να αποκρούσει με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το τελικό 3-2.

Απίστευτο ματς-θρίλερ και γκέλα για ΠΑΟΚ, 3-2 ο Αστέρας!

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο δίλεπτο των καθυστερήσεων, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει με πέναλτι και αμέσως μετά να δέχεται το 3-2.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

O Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του δεν απασχόλησαν μέχρι τη φάση του 78'. Τότε ο ρέφερι από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσου ακύρωσε γκολ του Βαρέλα για συμμετοχή στη φάση (από θέση οφσάιντ) του Μαουρίσιο, προκαλώντας αντιδράσεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος ήταν στην πορεία της μπάλας, χωρίς να τη βρει. Στο 97' είδε ανατροπή του Πρίγιοβιτς από τον Ιγκλέσιας, μία φάση που επίσης θα συζητηθεί.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ιγκλέσιας. Ο Αργεντινός ήταν εξαιρετικός σε όλο το ματς. Δέσποσε στη μεσαία γραμμή του αγώνα και στο φινάλε πέτυχε το νικητήριο γκολ για τον Αστέρα, που μπορεί να έχει καθοριστική σημασία στην έκβαση του πρωταθλήματος.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αστέρας που σε ένα ακόμη ματς με έναν από τους διεκδικητές του τίτλου ήταν άκρως ανταγωνιστικός, με πίεση ψηλά, ζήτησε και πέτυχε δύο γκολ και κατάφερε να μπλοκάρει τα ατού του ΠΑΟΚ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η τριάδα Μαουρίσιο (ειδικά αυτός), Μάτος, Βιεϊρίνια. Τρία από τα πιο βαριά χαρτιά του ΠΑΟΚ ήταν σε κακή μέρα και έδωσαν το δικαίωμα στον Αστέρα να βγαίνει πολύ επικίνδυνα στην επίθεση. Ο Βιεϊρίνια πάντως στο φινάλε βοήθησε με τις εκτελέσεις των στημένων φάσεων με επικίνδυνες σέντρες.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ