STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανώτερη η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη, 1-0 τον Απόλλωνα

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πρώτο γκολ του Ντέλετιτς στην Super League έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο πήρε η ΑΕΛ επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο "AEL FC Arena" με το πρώτο γκολ του Ντέλετιτς στην Super League Σουρωτή.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησαν προϋποθέσεις για γκολ, τις έχασαν αλλά στο 85' ο Ντέλετιτς εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Κούρο που γλίστρησε μέσα στη περιοχή και από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Τσόβιτς που μέχρι εκείνο το σημείο είχε βγάλει τα πάντα.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με φάσεις και από τις δυο ομάδες, με δυνατές μονομαχίες και με ένταση και πάθος καθώς τόσο η ΑΕΛ όσο και ο Απόλλων Σμύρνης ήθελαν τους τρεις πόντους για να ανέβουν και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Ηλία Φυντάνης παρέταξε την ομάδα του 4-2-3-1 και είχε τον Μπόζοβιτς κάτω από τα γκολπόστ ενώ στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς και Γουάλας. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Λαγός, Αγκάνοβιτς και μπροστά τους η τριάδα Ντέλετιτς, Λεοζίνιο και Κριζμάν. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ναζλίδης.

Ανώτερη η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη, 1-0 τον Απόλλωνα

Από την άλλη πλευρά ο Ζόραν Βούλιτς χρησιμοποίησε και αυτός το 4-2-3-1 έχοντας κάτω από την εστία τον Τσόβιτς και στην τετράδα της άμυνας τους Κοντοέ, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν και Κούρο. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Χουάρες, Κονέ και η τριάδα αποτελούνταν από τους Μάατσι, Ανιέτε και Αλμπάνι. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καστιγέχος.

Ανώτερη η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη, 1-0 τον Απόλλωνα

Το πρώτο γκολ του Ντέλετιτς έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ

Γήπεδο: "AEL FC Arena"

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Π. Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας)

4ος: Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (83΄Μασούρας), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (86' Μπάλλας), Λεοζίνιο (65' Περόνε), Κρίζμαν.

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κονέ, Αλμπάνης (83' Μάατσεν), Μάατσι, Ανιέτε, Καστιγέχος (76' Κύργιας), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (86' Κιταμπάλα), Κούρος.

Γκολ: 85' Ντέλετιτς

Κίτρινες κάρτες: 45' Λαγός, 52' Ζίζιτς/18' Μάατσι, 27΄Χουάρες

Κόκκινες κάρτες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα και το πως θα εξουδετερώσουν η μια την επιθετική γραμμή της άλλης και μέχρι τη συμπλήρωση 25 λεπτών δεν είχαμε κάτι αξιόλογο στην αναμέτρηση.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 26' για την ΑΕΛ όταν ο Ναζλίδης έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, μπήκε προς την περιοχή και έκανε το σουτ το οποίο ήταν άστοχο.

Ένα λεπτό αργότερα όμως οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ όταν ο Λεοζίνιο κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά και πέρασε στο σπριντ τον Μπιτζιμίν αλλά από κοντά πλάσαρε αρκετά άστοχα.

Η ΑΕΛ απείλησε ξανά στο 34' σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ το οποίος έχασε ο Λεοζίνιο. Ο Ναζλίδης με ωραίο τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Βραζιλιάνο ο οποίος με την άνεση του πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία παρά μόνο μια φορά. Ήταν το 44' όταν ο Μαάτσι από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα η μπάλα πέρασε από τον Καστιγιέχος και ο Ανιέτε στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος με προβολή έστειλε τη μπάλα έξω.

Η ομάδα της Λάρισας έκλεισε το πρώτο μέρος με μια ακόμα καλή στιγμή. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ από πλάγια δεξιά, έκανε τη σέντρα σουτ αλλά και πάλι ο Τσόβιτς είπε όχι.

Ανώτερη η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη, 1-0 τον Απόλλωνα

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές και με τον Απόλλωνα Σμύρνης να είναι καλύτερος σε σχέση με το πρώτο μέρος βγάζοντας φάσεις και απειλώντας την εστία της ΑΕΛ.

Ανέβηκε ο Απόλλων, έχασε τρεις καλές στιγμές

Οι γηπεδούχοι βέβαια ήταν αυτοί που είχαν τη πρώτη καλή στιγμή στο 48' όταν ο Ναζλίδης έδωσε στον Ντέλετιτς που μπήκε από τα αριστερά και έκανε το σουτ αλλά ο Τσόβιτς έδιωξε και πάλι.

Οι παίκτες του Βούλιτς απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτό στο 53' όταν ο Καστιγιέχος έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Αλμπάνης με ωραία κάθετη στα δεξιά βρήκε τον Καστιγιέχος ο οποίος μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Μπόζοβιτς με το ένα χέρι απομάκρυνε.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 66' όταν ο Μάατσι έγινε κάτοχος της μπάλας και έπιασε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Πίεσε για το γκολ και το βρήκε με Ντέλετιτς η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ που είχε χάσει τα ηνία του αγώνα βγήκε ξανά στην επίθεση μετά το 70' ψάχνοντας για το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Αρχικά στο 71' σε σέντρα από τα δεξιά ο Κρίζμαν μπήκε στην πορεία της μπάλας και πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τσόβιτς.

Στο 75' ο Αγκάνοβιτς ήταν ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα κόντραρε στον Κούρο και κατέληξε κόρνερ.

Οι παίκτες του Φυντάνη συνέχισαν να πιέζουν ψάχνοντας το γκολ που θα τους δώσει τη νίκη. Αυτό ήρθε στο 85' όταν σε μια ωραία επίθεση η μπάλα έφτασε στον Περόνε που τη γύρισε προς τον Ντέλετιτς, ο Κούρος γλίστρησε, και ο Σέρβος έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε απευθείας νικώντας τον Τσόβιτς.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στα τελευταία λεπτά και είχαν μια καλή στιγμή στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 92'. Σέντρα από τα αριστερά του Ανιέτε ο Κιταμπάλα έγινε αποδέκτης της μπάλας και προσπάθησε να σουτάρει αλλά ο Λαγός με προβολή έκοψε τη μπάλα.

Ανώτερη η ΑΕΛ πήρε σπουδαία νίκη, 1-0 τον Απόλλωνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η επέμβαση του Τσόβιτς στο 34'. Ανεπανάληπτο τετ α τετ του Λεοζίνιο μετά από τακουνάκι του Ναζλίδη. Ο Βραζιλιάνος ήταν ανενόχλητος αλλά ο Τσόβιτς με εντυπωσιακή επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του έμπειρου ρέφερι. Ίσως να μπορούσε να δείξει περισσότερες κίτρινες κάρτες ή ακόμα και κόκκινη καθώς υπήρξαν σκληρά μαρκαρίσματα.

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τάσος Λαγός. Ο Ντέλετιτς μπορεί με το γκολ που έβαλε να έδωσε τη νίκη στην ομάδα του αλλά ο Τάσος Λαγός έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ήταν μηχανάκι στη μεσαία γραμμή και κέρδισε πολλές μάχες ενώ στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν αυτός που με τις επεμβάσεις του βοήθησε ώστε να κρατήσουν το μηδέν οι "βυσσινί".

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κούρος. Ο αμυντικός των γηπεδούχων έκανε το λάθος στη φάση του γκολ της ΑΕΛ και μετά το τέλος της αναμέτρησης έβαλε τα κλάματα καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί ότι από ένα δικό του λάθος, γλίστρησε, προήλθε το γκολ των "βυσσινί".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αντίδραση του Ναζλίδη στην αλλαγή του. Ο Ανδρέας Ναζλίδης έγινε αλλαγή στο 86' στην προσπάθεια του Ηλία Φυντάνη να κρατήσει το υπέρ σκορ στην ομάδα του. Ο αρχηγός της ΑΕΛ έδειξε να μην συμφωνεί, δεν έδωσε το χέρι του και κλοτσούσε αρκετά πράγματα στον πάγκο.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ