STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανσαριφάρντ, κοίτα τι έκανες (στον πρώτο γύρο)

Ανσαριφάρντ, κοίτα τι έκανες (στον πρώτο γύρο)
Ανσαριφάρντ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και το Sport24.gr παρουσιάζει το τι έχει κάνει την φετινή αγωνιστική περίοδο με την φανέλα του Πανιωνίου (VIDEOS).

Από την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έστρεψε πολλά βλέμματα πάνω του. Οι εμφανίσεις του με την φανέλα του Πανιωνίου ήταν τέτοιες, ώστε να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά του και όχι άδικα. Σε 30 αγώνες στο πρωτάθλημα σημείωσε 9 γκολ και είχε επίσης 1 ασίστ. Οι "κυανέρυθροι" είχαν χτυπήσει φλέβα χρυσού με τον διεθνή επιθετικό. Ένας παίκτης πολύ ταχύς, με αξιόλογη τεχνική κατάρτιση και αρκετά καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Λογικό ήταν από τότε να αρχίσει να αναπτύσσεται μια φημολογία σχετικά με το μέλλον του, η οποία ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο φέτος στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, όπου ο Ανσαριφάρντ συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της πολύ καλής πορείας που διαγράφει η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ο Ιρανός έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια, η θέση του στο αρχικό σχήμα δεν αμφισβητείται από κανέναν και οι μεγάλοι της Super League μπήκαν γερά στο κόλπο της απόκτησής του. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής της μονομαχίας, "κερδίζοντας" τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Κοιτάζοντας λίγο τους φετινούς αριθμούς του 27χρονου επιθετικού, ο οποίος σημειωτέον είναι 54 φορές και έχει σκοράρει 14 φορές με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, βλέπουμε ότι συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια με πέρυσι, όπου έδειξε τα πρώτα δείγματα γραφής του ταλέντου του. Ο Ιρανός έχει πετύχει 5 γκολ μέχρι στιγμής στα ματς της Super League, όντας ο πρώτος σκόρερ του "Ιστορικού" και μετράει 2 ασίστ, έχοντας μια λιγότερη από Μασούντ και Φούντα και τον ίδιο αριθμό με τον Μπεν.

Ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ανδρέας Γιαννιώτης και ο αμυντικός, Παναγιώτης Κόρμπος, είναι οι μόνοι με περισσότερα λεπτά συμμετοχής από τον Ανσαριφάρντ, που έχει αγωνιστεί ως τώρα 1230 λεπτά και έχει... εκτοπίσει από το αρχικό σχήμα τον Νταβίντ Ενγκόγκ, ο οποίος ήταν το μεγάλο καλοκαιρινό όνομα του Πανιωνίου και έρχεται από πίσω ως αλλαγή.

Ο Καρίμ προσφέρει τόσα πράγματα στο χορτάρι, ώστε είναι αδύνατον να μην ξεκινάει στην 11άδα. Φέτος, το παιχνίδι που βγήκε νωρίτερα, ήταν εκείνο με τον Παναθηναϊκό, όπου αποχώρησε στο 79'. Σε όλα τα άλλα παιχνίδια είτε έπαιξε μέχρι τέλους είτε βγήκε αλλαγή μετά το 80'. Εν ολίγοις, παίζει πολύ και είναι παίκτης με αντοχές και πνευμόνια, παρά το ότι δεν είναι στατικό το παιχνίδι του.

Ο Ανσαριφάρντ σκοράρει ανά 5,8 τελικές προσπάθειες και από τις 29 τελικές του προσπάθειες, οι 20 έχουν γίνει εντός περιοχής και οι 6 εκτός, ενώ μετράει και 3 κεφαλιές. Με λίγα λόγια, είναι ένας παίκτης που κατά βάση εκτελεί μέσα στο "κουτί" και όχι έξω απ' αυτό. Ο ύψους 1.87μ. φορ έχει σκοράρει απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης (νίκη με 3-0 στη Νέα Σμύρνη), Ηρακλή (νίκη με 2-1 εκτός έδρας), Παναθηναϊκό (1-1 στη Νέα Σμύρνη, ΠΑΟΚ νίκη εντός έδρας με 1-0) και ΠΑΣ Γιάννινα (ισοπαλία εντός έδρας 1-1), ενώ οι ασίστ του ήταν με τους Αρκάδες και με τον Λεβαδειακό (νίκη με 4-1 στη Λιβαδειά). Με λίγα λόγια, όποτε σκοράρει και πασάρει, ο Πανιώνιος δεν χάνει.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ

Στο 4-2-3-1 του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο Ανσαριφάρντ αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης, αλλά είναι παίκτης που θα γυρίσει πίσω να πάρει μπάλα, θα βγει στα πλάγια, θα πρεσάρει ψηλά, με λίγα λόγια δεν είναι ο επιθετικός που περιμένει την μπάλα για να τελειώσει την φάση.

Είναι κινητικός στο χορτάρι, είναι παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για τον εαυτό του και για τους συμπαίκτες του. Αν καταφέρει να ταιριάξει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, είναι σίγουρο πως οι "ερυθρόλευκοι" θα πάρουν πράγματα από τον Ιρανό, αφού δεν διαθέτουν τέτοιον παίκτη στο ρόστερ τους.

Οι φετινές εμφανίσεις του Ανσαριφάρντ:

ΑΕΚ - 86 λεπτά

ΑΕΛ - 94 λεπτά

Αστέρας Τρίπολης - 86 λεπτά (1 γκολ + 1 ασίστ)

Βέροια - 96 λεπτά

Ηρακλής - 81 λεπτά (1 γκολ)

Κέρκυρα - 91 λεπτά

Λεβαδειακός - 94 λεπτά (1 ασίστ)

Ξάνθη - 83 λεπτά

Ολυμπιακός - 97 λεπτά

Παναθηναϊκός - 79 λεπτά (1 γκολ)

Παναιτωλικός - 83 λεπτά

ΠΑΟΚ - 81 λεπτά (1 γκολ)

ΠΑΣ Γιάννινα - 95 λεπτά (1 γκολ)

Πλατανιάς - 84 λεπτά

Τα γκολ του Ανσαριφάρντ:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ