STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανέλπιστος βαθμός για τη Λαμία στη Ριζούπολη, 1-1 με τον Απόλλωνα

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καλύτερος από την Λαμία ο Απόλλων, προηγήθηκε στο 88' με τον Ελμπάζ όμως ο Πίτι ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι) στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, για το τελικό 1-1 στο "Γ. Καμάρας".

Από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας υποδέχθηκε ο Απόλλων τη Λαμία στο "Γεώργιος Καμάρας", για την 12η αγωνιστική της Super League. Σε μια αναμέτρηση με φόντο τους τρεις βαθμούς, πολύτιμους για κάθε ομάδα στην προσπάθεια της σωτηρίας.

Ο Κροάτης τεχνικός της "Ελαφράς Ταξιαρχίας", Ζόραν Βούλιτς, άφησε εκτός αποστολής τον Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν, ενώ δεν υπολόγιζε για τακτικούς λόγους τον Ντάρεν Μάατσεν.

Ανέλπιστος βαθμός για τη Λαμία στη Ριζούπολη, 1-1 με τον Απόλλωνα

Ένα νέο πρόσωπο είχε η αποστολή της Λαμίας σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στην Κέρκυρα. Σε αυτήν επέστρεψε ο Ιβοριανός επιθετικός, Πατρίκ Βουό, o οποίος αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 2 Οκτώβρη και την εντός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου (1-0).

Εκτός έμεινε ο Ανέστης Αναστασιάδης, ο οποίος τραυματίστηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Κέρκυρα και οι Αλεσάντρε Ντακόλ, Μακόλεϊ Κρισάντους, οι οποίοι ουσιαστικά αποτελούν παρελθόν από τους "κυανόλευκους" καθώς δεν υπολογίζονται.

Ανέλπιστος βαθμός για τη Λαμία στη Ριζούπολη, 1-1 με τον Απόλλωνα

Παρά τις 18(7) τελικές και το 62% κατοχής της μπάλας, ο Απόλλων δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο, καθώς ο Πίτι με εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις ισοφάρισε το γκολ του Ελμπάζ στο 88', για το τελικό 1-1 στη Ριζούπολη.

Οι αριθμοί κόντρα στο αποτέλεσμα

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας

Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτ/νιας)

Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης (ΕΠΣ Ηρακλείου), Αθανάσιος Κολοσιώνης (ΕΠΣ Αιτ/νιας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Παπάζογλου, Μπιζιμίν, Κούρος, Κονέ, Αλμπάνης, Μαάτσι (66' Σιατραβάνης), Ανιέτε, Καστιγέχος (52' Ελμπάζ).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (63' Αναστασόπουλος), Κουκόλης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Λινάρδος (50' Πίτι), Βουό, Βιάνα (79' Ακόστα).

Γκολ: 88' Ελμπάζ / 90+2' πεν. Πίτι

Κάρτες: 54' Κούρος, 90+5' Παπάζογλου / 40' Βουό, 53' Παντελιάδης, 56' Μπλάζιτς, 79' Κουτρομάνος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, κόντρα σε μια Λαμία που είχε παραταχθεί στο "Γ. Καμαράς" με πρώτο στόχο να κρατήσει τους αντιπάλους της μακριά από την εστία του Παπαδόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα -στη μοναδική πραγματικά καλή τους στιγμή στο πρώτο ημίχρονο- λίγο έλειψε να σοκάρουν τον Απόλλωνα, όταν ο Βουό στο 9' βρέθηκε απέναντι στον Τσόβιτς που έσωσε με το αριστερό πόδι το πλασέ του Ιβοριανού.

Έξι λεπτά αργότερα από σέντρα του Κοντοέ, ο Αλμπάνης έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Παπαδόπουλος έσωσε απλώνοντας το κορμί του (ένα κόρνερ που έγινε άουτ από τον Στυλιάρα) και στο 34' ήταν η σειρά του Ασίγκμπα να σώσει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στην προσπάθεια του Μάατσι!

Ο Απόλλων έκλεισε το πρώτο μέρος με 9(2) τελικές και 64% κατοχή μπάλας αλλά χωρίς να βρει δίχτυα και τον Αλμπάνη καλύτερο παίκτη του αγώνα σε αυτό το διάστημα.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν ό,τι καλύτερο είχαν αν επιδείξουν οι γηπεδούχοι από τη μέση και μπροστά. Η Λαμία καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν πετύχαινε τον στόχο του μηδέν στην άμυνα σε αυτό το πρώτο ημίχρονο.

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης μετά τα πρώτα 45 λεπτά:

Ανέλπιστος βαθμός για τη Λαμία στη Ριζούπολη, 1-1 με τον Απόλλωνα

Στο δεύτερο ημίχρονο και όσο κυλούσε ο χρόνος, ο στόχος της Λαμίας ήταν αποκλειστικά να μην δεχθεί γκολ. Έχοντας όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα, προσπαθώντας να φράξει τον δρόμο προς την εστία του Παπαδόπουλου. Ο Αλμπάνης ήταν αυτός δημιουργούσε σταθερά για τον Απόλλωνα, που χρειαζόταν έναν ακόμη πόλο για να δει αποτέλεσμα.

ΤΡΟΜΕΡΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Ο Παπαδόπουλος στο 84' έβγαλε καταπληκτικά σε κόρνερ την κεφαλιά του Κύργια και στην κόντρα της Λαμίας που ακολούθησε δευτερόλεπτα μετά, ήταν ο Τσόβιτς που βγήκε έγκαιρα από την εστία του και γλίτωσε τους γηπεδούχους.

Στο 88ο λεπτό ήρθε το προβάδισμα για τον Απόλλωνα. Ο Ανιέτε εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο απέναντι δοκάρι, εκεί όπου ο Ελμπάζ κατέβασε την μπάλα, απέφυγε διαδοχικά τους Ασίγκμπα και Παπαδόπουλο και με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε παρά ελάχιστα, καθώς στο 90' ο Στυλιάρας καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Λαμίας, μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες και τον πάγκο του Απόλλωνα. Ο Όμο κοντρόλαρε και μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε να ντριμπλάρει τον Κύργια, υπήρξε επαφή και ο αρχηγός της Λαμίας βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Πίτι εκτέλεσε ψηλά στο κέντρο της εστίας, νίκησε τον Τσόβιτς και ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους, σκορ που σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών που αγωνίστηκαν στο ματς της Ριζούπολης.

Με βάση τη στατιστική το αποτέλεσμα αδικεί τον Απόλλωνα που παρά τις 18 τελικές, έναντι 3 της Λαμίας και το 62% - 38% στην κατοχή μπάλας, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ανωτερότητα του στον αγωνιστικό χώρο.

Τα στατιστικά του 90λεπτου στο "Γ. Καμάρας":

Ανέλπιστος βαθμός για τη Λαμία στη Ριζούπολη, 1-1 με τον Απόλλωνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η πλέον ποδοσφαιρική ήταν αυτή στο γκολ του Απόλλωνα. Όμως η φάση που μπορούσε να αλλάξει τελείως τα δεδομένα στο "Γ. Καμάρας" ήταν αυτή του 9ου λεπτού, όταν ο Τσόβιτς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Βουό.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Οι κάρτες που έδειξε ήταν σωστές, το πέναλτι που καταλόγισε αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους. Επαφή υπάρχει ανάμεσα σε Όμο και Κύργια και από την στιγμή που ο ρέφερι θεωρεί ότι φέρνει την πτώση του πρώτου, τότε ορθώς υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αλμπάνης ήταν ο παίκτης με την συνολικά καλύτερη, πιο σταθερή και πλέον ουσιαστική παρουσία στην αναμέτρηση του "Γεώργιος Καμάρας". Ζήτησε μπάλα, πήρε πρωτοβουλίες, κέρδισε φάουλ, ταλαιπώρησε σε πολλές φάσεις τους προσωπικούς του αντιπάλους και ήταν ο μοναδικός που δημιουργούσε με συνέπεια.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Γεμάτο ματς από τον Βασιλαντωνόπουλο, που στη Ριζούπολη πιστοποίησε την πολύ καλή αγωνιστική περίοδο που διανύει. Αμύνθηκε με συνέπεια, κράτησε και μοίρασε σωστά τη μπάλα, βγήκε μπροστά με σύνεση και χωρίς ρίσκα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Σίγουρα δεν είναι την ανάλογη τροφοδοσία από τους συμπαίκτες του, ωστόσο ο Καστιγέχος απέτυχε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο ματς. Δεύτερος στη μπάλα, έχασε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, δεν συμμετείχε σε άλλους τομείς του παιχνιδιού και σωστά αντικαταστάθηκε από τον Ελμπάζ, νωρίς στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ