STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αναστασίου: "Είχα πρόταση από τον ΠΑΟΚ όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη και αποκάλυψε πως όταν είχε φύγει από τον Παναθηναϊκό είχε πρόταση από τον ΠΑΟΚ αλλά προτίμησε να πάει στο εξωτερικό. Τι είπε για το φετινό πρωτάθλημα τα όσα έγιναν με τον Γκαρθία αλλά και την κατάσταση του τριφυλλιού.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Αναστασίου με τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού να αποκαλύπτει πως όταν είχε φύγει από τους πράσινους του είχε γίνει πρόταση από τον ΠΑΟΚ.

Πρόταση που δεν αποδέχτηκε καθώς ήθελε για προσωπικούς λόγους να συνεχίσει τη καριέρα του στο εξωτερικό. Επίσης ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως στο παρελθόν είχε κάνει μια κουβέντα και με τον Άρη, πριν έρθει όμως στον Παναθηναϊκό.

Ο Αναστασίου αναφέρθηκε και στη μάχη του πρωταθλήματος και στα όσα έγιναν στο παιχνίδι που δεν ξεκίνησε ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό και φυσικά την αντίστοιχη δική του περίπτωση στο παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους" στο "Γ. Καραϊσκάκης" πριν τέσσερα χρόνια.

Δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό αλλά και στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τα όσα έχει πετύχει στους πράσινους.

- τη ματαίωση του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός:
«Η ουσία είναι πως υποβαθμίζεται το προϊόν του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα με τέτοια γεγονότα. Αν θέλουμε να υπάρχει αξιοκρατικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα που θα κερδίζει τον σεβασμό και εκτός συνόρων θα πρέπει να το υποστηρίξουμε και να μην κοιτάμε κάθε φορά αν χτυπήθηκε κάποιος ή αν προσποιήθηκε τραυματισμό. Σημασία έγινε πως τον βρήκε κάποιο αντικείμενο και όχι κάθε φορά να κοιτάμε αν έγινε θέατρο ή όχι».

- το αντικείμενο που δέχθηκε σε ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη:
«Δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να φύγω από τον πάγκο. Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό, παρ’ ότι ζαλιζόμουν. Ειδικά το κόκκαλο κάτω από το μάτι που με βρήκε το ποτήρι το ένιωθα πολύ έντονα. Ο κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά. Εμένα ουδέποτε μου πέρασε από το μυαλό να φύγω και να εγκαταλείψω την ομάδα ή να πάμε στα αποδυτήρια. Διαβάζοντας τα σχόλια των αντίπαλων εφημερίδων μετά τον αγώνα ήταν πολλά που γράφτηκαν και με πρόσβαλαν ως άνθρωπο. Και για μένα ευθύνη γι’ αυτό έχουν και οι δημοσιογράφοι.

Διότι πολλοί δημοσιογράφοι είναι οπαδοί – δημοσιογράφοι και δημιουργούν άσχημο κλίμα. Γι’ αυτό είπα ότι όλοι όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο πρέπει να το σεβαστούν και να το κάνουν ανταγωνιστικό. Κανείς δεν ρώτησε τους παίκτες του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού πώς ένιωσαν με τη ματαίωση του αγώνα. Πολύ περισσότερο οι παίκτες του ΠΑΟΚ που ήταν στην πρώτη θέση, έπαιζαν εντός έδρας, είχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν τον αντίπαλό τους και τους στερήθηκε διότι κάποιος σκέφτηκε να κάνει κάτι απαράδεκτο».

- το πώς βλέπει τη φετινή Super League:
«Ήταν πολύ διαφορετικό φέτος από τα προηγούμενα χρόνια, με τρεις ομάδες να το διεκδικούν. Ο Παναθηναϊκός έχασε πολλούς βαθμούς στην πορεία και λόγω αποδυνάμωσης του ρόστερ. Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλά. Με την αλλαγή προπονητή είχε μια μεταβατική περίοδο. Ο Ολυμπιακός με την πρόκρισή του στο Champions League έδειξε να πατά καλά καλύτερα, αλλά στην πορεία έχασε τον βηματισμό του.

Η ΑΕΚ έδειξε την πιο σταθερή εικόνα. Δεν είχε εξάρσεις. Ούτε διαστήματα με σούπερ καλή εικόνα, ούτε διαστήματα με σούπερ κακή εικόνα. Είναι ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Είναι ακόμη ανοιχτό, δεν έχει κριθεί ακόμη».

- το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ:
«Αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα παιχτεί ως το τέλος. Αν δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Θα είναι και θέμα ψυχολογίας μετά, ενώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με την τιμωρία».

- το πόσο επηρεάζει τους παίκτες το δικαστικό κομμάτι:
«Είναι θέμα διαχείρισης και προσωπικότητας των παικτών, όμως, κυρίως, επηρεάζει αρνητικά. Το έζησα με τον Παναθηναϊκό όταν κερδίσαμε τον Ολυμπιακό και μετά ήρθε η τιμωρία. Η ομάδα έκανε πολύ χρόνο για να συνέλθει ψυχολογικά. Είχε χαθεί το κίνητρο και η διάθεση, δεν υπήρχε ψυχολογία. Το ένιωθες στο περιβάλλον της ομάδας από τις αντιδράσεις των παικτών. Ήταν πολύ διαφορετικό το κλίμα από πριν που διεκδικούσαμε το Πρωτάθλημα».

- τη σημερινή κατάσταση στον Παναθηναϊκό:
«Δεν είναι ευχάριστη για ένα κλαμπ, όπως ο Παναθηναϊκός. Είχα πει, όμως, όταν έφυγα, πως θα ήταν σημαντικό να παραμείνει το πλάνο, για να βγει η ομάδα από τα χρέη, αλλά και για να συνεχίσει να έχει σταθερότητα στην απόδοσή του. Αντ’ αυτού, αποκτήθηκαν περίπου 40 παίκτες, οι οποίοι κόστισαν πολλά χρήματα, χωρίς να έρθουν οι επιτυχίες. Τα χρήματα αυτά βάρυναν την ομάδα. Όλοι κάνουμε λάθη, όμως, κάποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις και πρέπει να τις υποστηρίζουν. Και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με τη λογική και όχι με παρορμητισμό.

Στην Ελλάδα, πολλές φορές λειτουργούμε παρορμητικά και μερίδιο ευθύνης έχουν και σε αυτό οι δημοσιογράφοι που πιέζουν καταστάσεις. Κανείς δεν εξετάζει αν υπάρχουν χρήματα ή όχι, αν μπορούν να καλυφθούν οι απαιτήσεις. Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού είναι σύνθετα, όμως, θεωρώ πως είναι μονόδρομος γι’ αυτόν η πορεία με τα νέα παιδιά. Πάντα η ακαδημία του Παναθηναϊκού έβγαζε νέα παιδιά και τους έδινε τη δυνατότητα να παίξουν και να εξελιχθούν. Εκτός κι αν βρεθεί ο άνθρωπος που θα βάλει πολλά χρήματα, κάτι που θεωρώ δύσκολο».

- το αν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του Μαρίνου Ουζουνίδη:
«Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή, δεν ωφελεί να μιλάμε για κάτι άλλο. Έκανε 1,5 χρόνο με πολλές δυσκολίες, προσπαθεί να κρατήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, είναι το τι θέλει ο καθένας, ο προπονητής και η ομάδα. Θα συζητήσουν, και θα αποφασίσουν για το πλάνο των επόμενων χρόνων».

- το αν τέθηκε ποτέ επί τάπητος το ενδεχόμενο μετακόμισης στον ΠΑΟΚ ή τον Άρη:
«Με τον Άρη έγινε κάποια στιγμή μια κουβέντα πριν πάω στον Παναθηναϊκό, το 2012 νομίζω. Έγινε μια φιλολογική κουβέντα, αλλά δεν προχώρησε. Με τον ΠΑΟΚ υπήρξε μια κρούση όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό, όμως, τότε επέλεξα το εξωτερικό. Ήταν προσωπικό το θέμα. Ήθελα να είμαι κοντά στην οικογένειά μου. Έγινε η προσέγγιση από τον Ιβάν Σαββίδη, όμως, εκείνη τη στιγμή η προτεραιότητά μου ήταν η οικογένεια».

- το αν θα ερχόταν στον ΠΑΟΚ αν δεν υπήρχε το προσωπικό θέμα:
«Είναι υποθετικό το ερώτημα. Ο ΠΑΟΚ εξελίσσεται, αναπτύχθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, βελτιώνεται και εξωαγωνιστικά, όχι μόνο αγωνιστικά. Είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, όμως, έχει προπονητή που κάνει καλή δουλειά».

- τους παίκτες που ξεχωρίζει από τον ΠΑΟΚ:
«Έχει πολλούς καλούς παίκτες ο ΠΑΟΚ. Ο Μάτος είναι παίκτης που θα ήθελε ο κάθε προπονητής. Ο Βιεϊρίνια με τον ερχομό του, την αγωνιστική του συμπεριφορά και την απόδοση, δείχνει ότι θέλει πολύ έναν τίτλο. Ο Πρίγιοβιτς είναι παίκτης με προσωπικότητα και δείχνει πως έχει το γκολ. Ο Μαουρίσιο είναι πολύ καλός παίκτης στη μεσαία γραμμή. Έχει ποιότητα ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, ο κάθε προπονητής έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και αντίληψης για το πώς θέλει να παίζει η ομάδα του».

- την ποιότητα του ΠΑΟΚ σε σύγκριση με την ποιότητα της ΑΕΚ:
«Ο ΠΑΟΚ έχει ποιότητα σε όλες τις θέσεις, αλλά και για την ΑΕΚ ισχύει το ίδιο. Μακάρι να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, αλλά είναι κρίμα και για τους παίκτες και για το ποδόσφαιρο που θα γίνει χωρίς κόσμο. Γι’ αυτό λέω πως πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Φτάνουμε σε σημείο να είναι πρωταγωνιστές οι διαιτητές, οι φίλαθλοι και οι παράγοντες, και όχι οι ποδοσφαιριστές».

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ