STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανανεωμένος και ωραίος ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Ατρόμητο

Ανανεωμένος και ωραίος ο Ολυμπιακός, 4-0 τον Ατρόμητο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, ο Ολυμπιακός έπαιξε ωραία μπάλα κατά διαστήματα, συνδύασε το θέαμα με την ουσία και επικράτησε με σκορ 4-0 του Ατρόμητου. Ανίκητος το πρώτο ημίχρονο ο Ρομπέρτο.

Για την 23η αγωνιστική της Super League ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με στόχο τη νίκη που θα τον έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στην μαθηματική κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Οι Περιστεριώτες με τη σειρά τους ήθελαν να συνεχίσουν την ανοδική πορεία του τελευταίου μήνα, έχοντας ωστόσο δύσκολη αποστολή.

Λίγες μέρες μετά την ήττα των "ερυθρολεύκων" στις Βρυξέλλες από την Άντερλεχτ (1-0, πρώτο ματς για την φάση των "32" του Europa League) και με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 25 Φλεβάρη, ο Μάρκο Σίλβα προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον στην ενδεκάδα.

Οκτώ αλλαγές είχαν συνολικά στο αρχικό σχήμα οι γηπεδούχοι, με τους Ρομπέρτο, Σαλίνο και Ντα Κόστα μοναδικούς παίκτες που διατήρησαν τη θέση τους στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς με τον Ντομίνγκες, έχασε ευκαιρίες για το 2-0 στη συνέχεια και ο Ρομπέρτο μετά το 30' κατέβασε ρολά σε τρεις περιπτώσεις, αποτρέποντας την ισοφάριση για τον Ατρόμητο.

Στο δεύτερο μέρος με σκόρερ τους Πουλίδο, Καμπιάσο και Φορτούνη, συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία, οι Πειραιώτες έφτασαν στο τελικό 4-0.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας), Στυλιανός Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Βούρος, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Κασάμι (68' Ιντέγε), Καμπιάσο, Ντομίνγκες (79' Μπουχαλάκης), Κολοβός (69' Φορτούνης), Φουστέρ, Πουλίδο.

Ατρόμητος (Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ουσέρο (75' Κούρος), Ούμπιδες, Στόιτσεφ (80' Ματέι), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Γροντής, Παπαδόπουλος (71' Λε Ταλέκ).

Γκολ: 10' Ντομίνγκες, 65' Πουλίδο, 74' Καμπιάσο, 85' Φορτούνης / -

Κάρτες: 26' Κασάμι, 32' Ελαμπντελαουί / 3' Ουσέρο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Σε λάτιν ρυθμούς ο Ολυμπιακός

Σε γενναίο... λίφτινγκ προχώρησε ο Σίλβα στην ενδεκάδα και οι παίκτες που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο παιχνίδι εμφάνισαν διάθεση να δείξουν πράγματα στον προπονητή τους. Είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός και ένταση στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να επιβάλλει από νωρίς το δικό του στυλ παιχνιδιού.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους είχαν ως πρωταρχικό στόχο να ελέγξουν τους χώρους στο ανασταλτικό κομμάτι και να χτυπήσουν στην κόντρα όταν εμφανιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Με τον Ντομίνγκες να δίνει το σύνθημα, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία στον αγωνιστικό χώρο και έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Ατρόμητο. Ο Αργεντίνος ήταν αυτός που έδωσε και το προβάδισμα στο σκορ για τους "ερυθρόλευκους" μόλις στο 10ο λεπτό.

Με το δεξί ο Ντομίνγκες σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μπάρκα και κατέληξε στο βάθος της εστίας των φιλοξενούμενων για το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ατρόμητος λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα. Από γρήγορη εκτέλεση πλάγιου άουτ, η άμυνα του Ολυμπιακού σάστισε, ο Παπαδόπουλος βγήκε σε πλάγια θέση απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά το γύρισμα που έκανε πέρασε παράλληλα από την εστία του Ισπανού γκολκίπερ.

Το ματς άρχισε σιγά σιγά να ανοίγει και στο 23' ο Ολυμπιακός βγήκε σε αντεπίθεση 5 εναντίον 2. Ο Κασάμι προτίμησε μόνος του να τελειώσει την φάση αλλά το σουτ που έκανε πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου είχε δύο σερί εξαιρετικές επεμβάσεις στη συνέχεια σταματώντας την κεφαλιά του Πουλίδο στο 28' και το βολέ του Φουστέρ στο 31'.

Στάση... Ρομπέρτο

Ο Ατρόμητος ανέβασε στροφές επιθετικά και ελέω Ρομπέρτο δεν έφτασε στην ισοφάριση. Στο 32' ο Ισπανός γκολκίπερ έκανε εκπληκτική επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Κιβρακίδη και με ακροβατικό ολοκλήρωσε ο Κασάμι πριν ο Παπαδόπουλος μπει με την μπάλα στα δίχτυα!

Το κρεσέντο του Ρομπέρο συνεχίστηκε στο 36' και το 38' σε ισάριθμες προσπάθειες του Ούμπιδες εκτός περιοχής. Ενδιάμεσα ο Παπαδόπουλος αστόχησε σε κεφαλιά, αφύλακτος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες του Ατρόμητου, όταν μετά από γύρισμα του Φουστέρ στο 40', ο Λαζαρίδης πήρε την μπουκιά από το στόμα του Κολοβού, με τον Μπάρκα εξουδετερωμένο. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Καμπιάσο βρήκε υπέροχα τον Φουστέρ που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας αλλά το μονοκόμματο του Ισπανού με το αριστερό πέρασε άουτ.

Η έμπνευση του Πουλίδο

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Φουστέρ να υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ στο 52', ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπάρκας με ωραία επέμβαση σταμάτησε τον Ισπανό για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, ξανά σε βολέ εκτός περιοχής.

Ο ρυθμός και η συχνότητα των φάσεων δεν είχαν σχέση με όσα συνέβησαν στο πρώτο μέρος, με τους δύο Ολυμπιακό και Ατρόμητο να μην αλλάζουν φιλοσοφία στον τρόπο που αντιμετώπιζαν το ματς.

Στο 65' ο Κασάμι τροφοδότησε κάθετα τον Πουλίδο και από δύσκολη γωνία ο Μεξικανός φορ με καταπληκτικό άγγιγμα πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπάρκα για το 2-0 των "ερυθρολεύκων".

Τρία λεπτά αργότερα ο Κολοβός βρέθηκε φάτσα με το 3-0 αλλά με το αριστερό αστόχησε από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση. Δευτερόλεπτα αργότερα άφησε τη θέση του στον Φορτούνη.

Ακολούθησαν Καμπιάσο και Φορτούνης

Ο Μπάρκας έκανε το "3 στα 3" κόντρα στον Φουστέρ, όταν μετά από ιδανική ανάπτυξη από αριστερά, ο Ισπανός από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε την εστία αλλά ο γκολκίπερ του Ατρόμητου του αρνήθηκε εκ νέου το γκολ!

Στο κόρνερ όμως του Ντομίνγκες, ο Πουλίδο γύρισε με το κεφάλι την μπάλα και ο Καμπιάσο με σουτ εν κινήσει έγραψε το 3-0 στο 74ο λεπτό.

Ο Ρομπέρτο σταμάτησε την εξ επαφής προσπάθεια του Μπρίτο στο 85' και ο Ολυμπιακός ξεδίπλωσε ιδανική αντεπίθεση που κατέληξε στο 4-0. Ο Φουστέρ με ωραία ενέργεια απέφυγε τα μαρακρίσματα και άνοιξε στον Ιντέγε, ο Νιγηριανός άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και μπούκαρε στην περιοχή, γύρισε ιδανικά στον Φορτούνη και ο τελευταίος δεν είχε πρόβλημα να βάλει το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ.

Πλέον με νίκη επί της Βέροιας την επόμενη αγωνιστική στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα, έξι στροφές πριν την ολοκλήρωση της Super League.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Η εκπληκτική επέμβαση του Ρομπέρτο στο 32'. Ο Κιβρακίδης ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά αλλά ο Ισπανός με απίθανο τρόπο απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του, επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε από το 10ο λεπτό.

Ο διαιτητής

Μάλλον πέρασε απαρατήρητος και αυτό είναι επιτυχία του. Δεν είχε την δύσκολη φάση, σωστά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι σε ένα πέσιμο του Κασάμι εντός περιοχής στο πρώτο ημίχρονο. Κράτησε το ματς με περιορισμένη χρήση των καρτών του. Τον βοήθησαν σε αυτό και οι παίκτες των δύο ομάδων. Μια λάθος υπόδειξη του πρώτου βοηθού για οφσάιντ του Φουστέρ στο 52ο λεπτό. Καλυπτόταν καθαρά ο Ισπανός. Λάθος και η μη υπόδειξη οφσάιντ από τον ίδιο, στην χαμένη ευκαιρία του Κολοβού στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Μπόλικους διακριθέντες είχε ο Ολυμπιακός. Καταπληκτικός στο πρώτο ημίχρονο ο Ρομπέρτο. Ο Ντομίνγκες σκόραρε το 1-0 και κρατούσε την μπακέτα στην μεσοεπιθετική λειτουργία. Ο Φουστέρ έκανε τα πάντα και του έλειψε μόνο το γκολ. Στο νήμα ο Καμπιάσο. Γεμάτο ουσία το παιχνίδι του έμπειρου Αργεντίνου, καθοδήγησε ιδανικά τους συμπαίκτες του στην μεσαία γραμμή και πέτυχε το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών στο παιχνίδι.

Μας άρεσε

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Βούρος είχε μια πολύ μεστή παρουσία. Ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, χωρίς περιττές ενέργειες, με σωστές τοποθετήσεις και καλό διάβασμα των φάσεων. Είχε και δύο καταπληκτικά τάκλιν, ένα σε προσπάθεια του Παπαδόπουλου που ετοιμαζόταν να απειλήσει ευθέως με το αριστερό εντός περιοχής και ένα ακόμη μακριά από τον χώρο ευθύνης του σε επικίνδυνη κόντρα των φιλοξενούμενων.

Δεν μας άρεσε

Η εικόνα του Ατρόμητου στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Περιστερίου θα μπορούσε κάλλιστα να έχει φτάσει σε ένα γκολ και να πάει στην ανάπαυλα ισόπαλη με τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι όμως άφησαν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο στα αποδυτήρια και έγιναν εύκολη λεία για τους "ερυθρόλευκους" μετά το 46'.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ