STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αναμένεται δίωξη Σιμιτζόγλου για ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, αναμένεται να ασκήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στους "Ζωσιμάδες".

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στους "Ζωσιμάδες" πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΠΑΟΚ, μπορεί να μην καταγράφηκαν ούτε από τον παρατηρητή του αγώνα, ούτε από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να είναι "δεμένα" τα χέρια του αθλητικού δικαστή, εντούτοις ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναμένεται να παρέμβει.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι πολυ πιθανό να ασκήσει δίωξη σε ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ για την συμπεριφορά των οπαδών τους, λαμβάνοντας υπόψιν την έκθεση της ΔΕΑΒ και της διεύθυνσης του γηπέδου των Ιωαννίνων, του οπτικοακουστικού υλικού που υπάρχει και των δημοσιευμάτων.

Ο κ. Σιμιτζόγλου μέχρι στιγμής δεν έχει κινητοποιηθεί, αν και έχει στα χέρια του εδώ και κάποιες ημέρες το υλικό, όμως το ρεπορτάζ αναφέρει πως τις επόμενες ημέρες θα καλέσει τις δυο ομάδες να δώσουν εξηγήσεις για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους.

Βίντεο που έχει καταγράψει μέρος των επεισοδίων και έχει κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ, δείχνει φίλους του ΠΑΣ να πετάνε καρέκλες σε αυτούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν σπάσει λουκέτο θύρας του γηπέδου για να μπουν μέσα χωρίς εισιτήρια, καταλαμβάνοντας τις θέσεις που προορίζονταν για τους κατόχους διαρκείας του ΠΑΣ.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, υπάρχει κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για τις δυο ομάδες, ανάλογα βέβαια με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας και με τα άρθρα που θα κληθούν. Ο Ολυμπιακός για τα επεισόδια με την ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο, αφού κλήθηκε με βάση το άρθρο 15 παρ. 4 του ΚΑΠ της ΕΠΟ, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ έχει να υποδεχτεί στην Τούμπα τον Ολυμπιακό (ακόμα και να τιμωρηθεί ο "Δικέφαλος", δύσκολα θα προλάβει να εκτίσει ποινή σε αυτό το ματς), την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο, την Ξάνθη και τον Πλατανιά, ενώ ο ΠΑΣ στους "Ζωσιμάδες" τον Λεβαδειακό, τον Απόλλωνα Σμύρνης, την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ