STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ανάλυση και σενάρια για την επόμενη μέρα, χωρίς κεντρική διαχείριση!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, παρουσιάζει τα σενάρια στα τηλεοπτικά τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την "αποχώρηση" της Nova.

Σε νέα εποχή μπαίνει πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά το τέλος της κεντρικής διαχείρισης καθώς με την τελευταία της κίνηση, η Nova πρακτικά… έσπρωξε στο γκρεμό κάτι που ούτως ή άλλως είχε ημερομηνία λήξης.

Τι παίχτηκε και διακυβεύτηκε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαπραγματεύσεων, είναι γνωστά στον αναγνώστη. Από τη συνδρομητική είχαν ζητηθεί μείωση ομάδων στο πρωτάθλημα, play offs με τη συμμετοχή του πρωταθλητή και, γενικώς, να ανέβει η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.

Τίποτε δεν έγινε, συν ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κράτησε σταθερή γραμμή κι από το καλοκαίρι του 2017 παίζει… μονότερμα καθώς η συμφωνία της με τη Nova ήταν διμερής (και, δη, για δύο έτη) και δεν υπαγόταν στην κεντρική διαχείριση.

"Κλεισμένες" 12 ΠΑΕ με τη Nova;

Τούτο το "μοντέλο ΠΑΟΚ", όπως είχε αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Νίκος Συριώδης από τις αρχές Ιανουαρίου , ήταν εξαίρεση και τώρα γίνεται… κανόνας καθώς η Nova αποφάσισε να διαπραγματευτεί "ατομικά" με κάθε ΠΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, έως και 12 ΠΑΕ φέρεται να έχουν ήδη συμφωνήσει με τη Nova, με διετή και τριετή συμβόλαια.

Δεν έχουν διαρρεύσει πολλά έως τώρα, δεδομένα όμως σε αυτές τις 12 δεν υπάγεται η ΠΑΕ Λάρισα.

Και δεδομένα στη Nova θα παίζει, έως το 2018-19, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που υπέγραψε διετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2017, για τα εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος, των φιλικών προετοιμασίας αλλά και όσων ευρωπαϊκών αγώνων (στα προκριματικά) είναι εκτός κεντρικής διαχείρισης!

Από… του χρόνου

Για να μην μπερδεύεστε ορισμένοι, όλα αυτά ισχύουν από τη σεζόν 2018-19. Οι αγώνες της Super League Σουρωτή θα μεταδοθούν κανονικά, μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν, καθώς το συμβόλαιο ισχύει… ως έχει, μέχρι τότε. Ο,τι συμφωνηθεί, αφορά από τη σεζόν 2018-19 και μετά.

Χαμένος ο Παναθηναϊκός

Μερικούς μήνες πριν μιλούσαμε για την "κίνηση των 4" και τη… χείρα φιλίας προς τις άλλες 12 ΠΑΕ, τότε που οι "μικρομεσαίοι" της λίγκας απαιτούσαν παραπάνω χρήματα, και εντέλει τους μοιράστηκε και η χορηγία Σαββίδη (μέσω της "Σουρωτής") αλλά και 1,2 εκατ. ευρώ, bonus από τη Nova.

Σήμερα, εμπορικά πάντα, υπάρχει… τετράδα; Διότι η τρέχουσα αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού και το αβέβαιο μέλλον του διοικητικά, είναι νομοτελειακό να μειώνει και την εμπορική του αξία και το timing, με το τέλος της κεντρικής διαχείρισης, ήταν ό,τι χειρότερο! Φερ’ ειπείν, πέρυσι τέτοιο καιρό άνετα θα έβρισκε ένα συμβόλαιο 4-5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ατομικά. Φέτος;

Τι θα κάνει η Cosmote TV;

Υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι για τις ΠΑΕ; Φυσικά. Η ΕΡΤ, που εδώ και μήνες παίζει… δυναμικά στα αθλητικά, μπορεί να ενδιαφερθεί. Και να πληρώσει καλά συμβόλαια.

Το αντίπαλον δέος της Nova όμως; Από το καλοκαίρι, που η εκκρεμότητα με την κεντρική διαχείριση έκλεισε μόλις λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος (!), από την Cosmote TV είχαν ξεκαθαρίσει ότι "δεν ασχολούμαστε όσο υπάρχουν εκκρεμότητες και συμβόλαια". Πλέον όμως, από τη στιγμή που η Nova ξεκαθάρισε τη θέση της , προφανώς και μπαίνει στο παιχνίδι.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ