STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ακάθεκτος ο Ατρόμητος, 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος σημείωσε δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών, επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και παρέμεινε σε τροχιά... τίτλου. Πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα για τους Περιστεριώτες που βρίσκονται στο -2 απ' τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο -1 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχθηκε τον Ατρόμητο στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, με στόχο να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα, ύστερα απ' την ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Απ' την άλλη πλευρά, οι Περιστεριώτες ήθελαν το "τρίποντο" για να διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής απ' τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο -1 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Νταμίρ Κανάντι, εκμεταλλευόμενη γι' ακόμα ένα παιχνίδι την εξαιρετική επιθετική λειτουργία, σε συνδυασμό με τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων, κατάφερε να σημειώσει δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών (5' & 9'), φεύγοντας με σπουδαίο διπλό (0-3) απ' τη Ριζούπολη και παραμένοντας σε τροχιά... τίτλου. Όπως άλλωστε φώναζαν κι οι φίλοι του Ατρομήτου μετά το 75ο λεπτό "πρωτάθλημα θα πάρουμε κι όλους θα τους τρελάνουμε".

Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη για τους Περιστεριώτες στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα ο Απόλλων παρέμεινε χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα και δείχνει πως θα δώσει μάχη μέχρι τέλος για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Γιώργος Παράσχος, στηρίχθηκε στους παίκτες που πήραν τη σημαντική ισοπαλία στην έδρα της ΑΕΚ, και πραγματοποίησε μόλις δύο αλλαγές. Ο νεοαποκτηθείς Γιάννης Στάθης πήρε φανέλα βασικού στη θέση του Γιώργου Ντάσιου, που αποχώρησε απ' την ομάδα, ενώ ο Εμάνουελ Κονέ επέστρεψε στη μεσαία γραμμή αντί του τιμωρημένου Χουάρες.

Ακάθεκτος ο Ατρόμητος, 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

Ο Νταμίρ Κάναντι προχώρησε σε μία αλλαγή σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα, δίνοντας φανέλα βασικού στον Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος εξέτισε την ποινή μίας αγωνιστικής λόγω τιμωρίας, αντί του Παύλου Κυριακίδη. Παράλληλα, ο Χαβιέρ Ουμπίδες αποτέλεσε τον παρτενέρ του Αζέρ Μπουσούλατζιτς στη μεσαία γραμμή, με τον Ντιγκινί να αγωνίζεται ως δεξιός χαφ-εξτρέμ.

Ακάθεκτος ο Ατρόμητος, 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης

"Αστεράτος" και στη Ριζούπολη

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης (Καβάλας), Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος: Νικόλαος Ρατσιάτος (Αργολίδας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Στάθης, Μπαρτολίνι, Κύργιας, Κούρος (34' Ντεβέσα), Παπάζογλου, Κοντοές, Κονέ, Αλμπάνης, Ανιέτε (46' Μάατσεν), Ελμπάζ (75' Καστιγέχος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (13' λ.τ. Σάκιτς), Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς, Ουμπίδες, Βασιλακάκης, Ντιιγκινί, Ουάρντα (88' Μπαστακός), Ντάουντα (75' Καρασαλίδης).

Γκολ: / 5' Ντάουντα, 9' Ουάρντα, 86' Ντιγκινί

Κάρτες: / 41' Ουμπίδες, 58' Γιαννούλης, 64' Ουάρντα

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ατρόμητο, αφού μόλις στο 5ο λεπτό κατάφερε να πάρει το προβάδισμα χάρη σε κοντινή κεφαλιά του Αμπιόλα Ντάουντα, ύστερα από όμορφη σέντρα του Νικολά Ντιγκινί απ' τα αριστερά. Ο Απόλλων είχε μία φλύαρη κατοχή στα πρώτα λεπτά, προσπάθησε να αντιδράσει στο γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων, αλλά πριν προλάβουν οι παίκτες να καταλάβουν τι συμβαίνει ο Αμρ Ουάρντα έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μιχάλη Κύργια και με γυριστό στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Τα δύο γρήγορα γκολ έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι να διαχειριστεί εξαιρετικά το υπέρ της προβάδισμα και ουσιαστικά να μην απειληθεί σε κανένα σημείο του πρώτου ημιχρόνου. Αντίθετα, οι Περιστεριώτες, "χτυπώντας" στην κόντρα επίθεση, είχαν ακόμα 1-2 καλές ευκαιρίες να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ, αλλά τόσο ο Ντιγκινί στο 33' όσο κι ο Χαβιέρ Ουμπίδες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ιβάν Τσόβιτς.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο δεύτερο μέρος, παρότι ο Απόλλων ήταν αυτός που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά και έψαξε ένα τρίτο γκολ να "κλειδώσει" τη νίκη. Ωστόσο, οι αρκετές διακοπές είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει αισθητά ο ρυθμός του αγώνα, ενώ πέρα από ένα σουτ του Ντάουντα που πέρασε ψηλά άουτ, οι φάσεις έρχονταν με το... σταγονόμετρο. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν έβρισκαν χώρους προς την εστία του Ανδρέα Γιαννιώτη,με συνέπεια να επιχειρούν μακρινά σουτ, τα οποία δεν ανησύχησαν τον γκολκίπερ του Ατρομήτου.

Όσο περνούσε η ώρα, ο Απόλλων ανέβαινε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας κενούς χώρους, τους οποίους θέλησε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Κάναντι. Μάλιστα, στο 72ο λεπτό ο Ουάρντα θα μπορούσε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ, αλλά ο Τσόβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού.

Μετά το 75', ο Κάναντι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αριστοτέλη Καρασαλίδη, μετατρέποντας το σύστημα σε 3-5-2, προκειμένου να διατηρήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Το πλάνο του Αυστριακού κόουτς δούλεψε εξαιρετικά, αφού ο Απόλλων δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Γιαννιώτη, ενώ αντίθετα η ομάδα του έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 86' με τον Ντιγκινί, ύστερα από υπέροχη κάθετη του Ουάρντα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δίχως αμφιβολία η φάση του δεύτερου γκολ του Ατρομήτου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Το τραγικό λάθος του Μιχάλη Κύργια έδωσε την ευκαιρία στους Περιστεριώτες να προηγηθούν με 2-0 μόλις στο 9ο λεπτό, με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν πιο εύκολα το παιχνίδι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε μία καλή διαιτησία. Ο ρέφερι του συνδέσμου Μακεδονίας ήταν κοντά στις φάσεις, άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς περιττές διακοπές, ενώ δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν προέκυψε κάποια υπερβολικά δύσκολη φάση. Ήρεμο απόγευμα...

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αμρ Ουάρντα συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ατρομήτου. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, μοίρασε την ασίστ στο τρίτο, ενώ γενικά ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Βοήθησε σημαντικά τόσο στο παραγωγικό όσο και στον δημιουργικό τομέα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Εμάνουελ Σάκιτς έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Ατρομήτου, περνώντας στο 13ο λεπτό του αγώνα λόγω του τραυματισμού του Κυριάκου Κιβρακίδη, κι έδειξε θετικά δείγματα γραφής. Ο Αυστριακός μπακ είχε καλές τοποθετήσεις, έκλεισε σωστά τον Αλμπάνη, ενώ βοήθησε και στον δημιουργικό τομέα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αντόνιο Ανιέτε είναι ένας απ' τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, αλλά στον αγώνα με τον Ατρόμητο βρέθηκε σε κακή ημέρα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του. Γι' αυτό το λόγο, ο Γιώργος Παράσχος τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ