STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αγγαρεία για την ΑΕΚ, 0-0 με την Κέρκυρα που υποβιβάστηκε στη Football League

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, Φώτη Κουτζαβασίλη και "κόλλησε" στο 0-0 στο νησί των Φαίακων, με τους γηπεδούχους να υποβιβάζονται και μαθηματικά στη Football League.

Για τη νίκη η ΑΕΚ δεν καιγόταν στην Κέρκυρα. Το έδειξε για… 80 λεπτά όταν και δεν είχε ούτε μια φάση της προκοπής για γκολ. Όμως τους ήθελε τους τρεις βαθμούς για λόγους γοήτρου. Γι αυτό και στα τελευταία δέκα λεπτά πάτησε γκάζι, έβγαλε φάσεις, αλλά έπεσε πάνω σ’ έναν εντυπωσιακό Φώτη Κουτζαβασίλη που κράτησε το μηδέν με τρομερές αποκρούσεις.

Όσο για την Κέρκυρα, είχε σ’ όλο το ματς παθητικό ρόλο, αλλά θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να "έκλεβε" ακόμα και τη νίκη, καθώς είχε δοκάρι. Βεβαίως έτσι κι αλλιώς η μοίρα των γηπεδούχων δεν θα άλλαζε, μετά τη νίκη της Λαμίας, με τους Φαίακες να υποβιβάζονται στη Football League.

Ο Κουτζαβασίλης κράτησε το 0-0

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας), Αντώνιος Πυλαρινός (Ζακύνθου)

4ος: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Αντέτζο, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (66' Κόντος), Παμλίδης (69' Μένσα), Μυτίδης (91' Τουράμ)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο (77' Μάνταλος), Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γαλανόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Λιβάγια , Αϊντάρεβιτς (59' Μπακασέτας), Μασούντ (67' Μπακάκης), Γιακουμάκης

Γκολ: /

Κάρτες: 51’ Ζορμπάς, 77’ Γρομητσάρης, 82’ Μάνταλος, 90’ Τσιντώτας

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Για την Κέρκυρα θεωρητικά αυτό το ματς ήταν η τελευταία ευκαιρία να κρατήσει ζωντανές κάποιες ελάχιστες ελπίδες σωτηρίας. Κάτι τέτοιο όμως θα γινόταν μόνο με νίκη. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν από το πρώτο λεπτό στο ματς, με αποκλειστικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν και την ΑΕΚ μακριά από την εστία τους.

Σ' αυτή την διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων, η Ένωση έψαχνε διαδρόμους, με τρία "δεκάρια" πίσω από τον Γιακουμάκη. Ο Λιβάγια, ο Αϊντάρεβιτς και ο Μασούντ, που έπαιζαν πίσω από τον φορ, είναι παίκτες με κίνηση περισσότερο στο άξονα και λιγότερο από τα άκρα. Γι αυτό και η ΑΕΚ "μπλοκαριζόταν" από την πολυκοσμία στα όρια της περιοχής της Κέρκυρας.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ από τον πάγκο ζητούσε να ανέβουν ο Γκάλο και ο Λόπες από τα δυο άκρα και να βοηθήσουν στην επιθετική λειτουργία. Αλλά και οι δυο το έπραξαν ελάχιστα. Αποτέλεσμα; Ότι καλό είχε το πρώτο ημίχρονο, ήταν τρια σουτ έξω από την περιοχή. Του Γκάλο στο 27' και του Σιμόες στο 40' που έφυγαν άουτ και του Λιβάγια στο 30', στο οποίο η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Κατά τα άλλα… ουδέν αξιοσημείωτο. Ούτε από την ΑΕΚ που είχε την κατοχή της μπάλας, ούτε όμως και από την Κέρκυρα που όσες φορές δοκίμασε να φύγει σε αντεπίθεση, το έκανε με δυο παίκτες απέναντι σε πέντε ή έξι. Και φυσικά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

"ΦΩΤΙΑ" ΑΠΌ ΤΟ 80' ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η εικόνα και της Κέρκυρας και της ΑΕΚ, δεν έδειχνε να αλλάζει. Παρόλο που οι γηπεδούχοι, είχαν την στιγμή τους στο 58', μ' ένα σουτ του Παμλίδη, το οποίο απέκρουσε ο Τσιντώτας. Όμως και πάλι το σκηνικό ήταν ίδιο. Μαζική άμυνα από τους γηπεδούχους, προσπάθεια χωρίς αποτέλεσμα για επιθετικές λύσεις από την ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ όσο περνούσε η ώρα άρχισε να ρίχνει στο ματς παίκτες που μπορούσαν να δώσουν… γκάζι στο παιχνίδι της Ένωσης και να βγάζει παίκτες που ήταν αρνητικοί όπως ο Μασούντ ή ο Αϊντάρεβιτς. Πρώτα τον Μπακασέτα, μετά τον Μπακάκη και τέλος τον Μάνταλο.

Κι η αλήθεια είναι από το 78ο λεπτό και μετά, η ΑΕΚ αυτό το γκάζι το πάτησε. Βρήκε επιθετικό ρυθμό και άρχισε να απειλεί. Ωστόσο βρήκε απέναντι της, έναν εντυπωσιακό Κουτζαβασίλη, που έπιανε τα… πάντα. Στο 81' ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας πρώτα σταμάτησε τον Λιβάγια πέφτοντας στα πόδια του και μετά απέκρουσε σουτ του Μπακασέτα.

Στο 84' έβγαλε εντυπωσιακά μια εξ επαφής προβολή του Γιακουμάκη, ενώ στο 87' απέκρουσε και πάλι σουτ του Μπακασέτα. Και στο τελευταίο λεπτό του ματς, μπλόκαρε βολ πλανέ του Γιακουμάκη. Μέσα σ' όλα αυτά, η Κέρκυρα λίγο έλειψε να "κλέψει" ακόμα και το τρίποντο, αλλά το σουτ του Κόντου στο 92', χτύπησε στο δοκάρι. Εξ ου και έμεινε τελικά το 0-0, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παρόλο που μέχρι το 80’ το ματς δεν είχε γενικώς καθόλου… φάσεις, τελικά προέκυψαν δυο που ήταν εντυπωσιακές. Η πρώτη ήταν αυτή του 84ου λεπτού, όταν ο Κουτζαβασίλης άπλωσε το χέρι και έβγαλε την μπάλα σε εξ επαφής προβολή του Γιακουμάκη και η δεύτερη το δοκάρι του Κόντου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα πήγε σχετικά καλά ο Νεοφυτιάδης. Στις δύσκολες φάσεις που είχε, αποφάσισε σωστά. Ωστόσο έκανε και κάποια λάθη, κυρίως ως προς τα πολλά επιθετικά φάουλ που καταλόγισε στον Γιακουμάκη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, όταν η ΑΕΚ πάτησε το… γκάζι, ο Κουτζαβασίλης έδειχνε πολλές φορές να κρατάει μόνος του όλη την Κέρκυρα. Έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις και κατάφερε να βγάλει σίγουρα γκολ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ΑΕΚ άλλαξε ταχύτητα και ρυθμό στο παιχνίδι της, όταν στο ματς μπήκε ο Πέτρος Μάνταλος. Αυτός ήταν που έδωσε ιδέες και σωστή οργάνωση και γι αυτό και με την παρουσία του στο τερέν, η Ένωση έκανε πολλές ευκαιρίες.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Σ’ ένα ματς που δεν την βόλευε κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, η Κέρκυρα δεν είχε λόγο να παίξει τόσο συντηρητικά χωρίς να ρισκάρει. Θα μπορούσε να ψάξει περισσότερο για να γίνει απειλητική, έστω για να διεκδικήσει κάτι από ένα ματς, στο οποίο η ισοπαλία έτσι κι αλλιώς δεν θα την βόλευε.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ