STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2: "Διπρόσωπος" αλλά νικητής ο Δικέφαλος

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι στην ελλιπέστατη ΑΕΛ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 στο AEL FC Arena, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Τρομερό γκολ από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, ονειρικό ντεμπούτο για τον Θεοχάρη Ηλιάδη.

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς να εντυπωσιάσει, κατάφερε να φύγει νικητής από το AEL FC Arena, επικρατώντας 2-1 της ΑΕΛ για την 24η αγωνιστική της Super League 1. Ο Δικέφαλος εμφανίστηκε "διπρόσωπος" στη Λάρισα, αλλά δεν το πλήρωσε χάρη στην ποιότητα που έχει -ειδικά- μεσοεπιθετικά.

Ο Δημήτρης Λημνιός ήταν γι' ακόμα ένα παιχνίδι καταλυτικός, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ, ενώ ο Ντόουγκλας Αουγκούστο σημείωσε ένα από τα ομορφότερα τέρματα της σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Στον αντίποδα, οι "βυσσινί", παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, στάθηκε εξαιρετικά και πάλεψε μέχρι το τέλος για ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, είδε τον 22χρονο στόπερ, Θεοχάρη Ηλιάδη να συνδυάζει το ντεμπούτο του με ένα υπέροχο γκολ.

1. ΜΕ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΑΕΛ, ΒΑΣΙΚΟΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

Η ΑΕΛ παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με πάρα πολλές απουσίες, αφού εκτός έμειναν οι Αμρ Ουάρντα, Έργκους Κάτσε που ανήκουν στον ΠΑΟΚ και υπάρχει ειδική συμφωνία, αλλά κι οι Νίκος Καρανίκας, Μανώλης Μπέρτος, Γιάννης Μασούρας, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, Τζόναθαν Μπούστος και Αλέξης Μιχαήλ είτε λόγω προβλήματος τραυματισμού είτε λόγω καρτών. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς να κάνει ντεμπούτο με τους "βυσσινί", αλλά και στον Γκάμπριελ Τόρζε να αρχίσει για πρώτη φορά βασικός.

Στον αντίποδα, η απουσία του Βιεϊρίνια εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο, έδωσε την ευκαιρία στον Λάζαρο Λάμπρου να ξεκινήσει βασικός, ενώ οι Μαουρίσιο και Δημήτρης Πέλκας πήραν τη θέση των τιμωρημένων, Γιόσιπ Μίσιτς και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στην αρχική ενδεκάδα. Παράλληλα, ο Τσούμπα Άκμπ προτιμήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Κάρολο Σβιντέρσκι να μένει στον πάγκο.

2. ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ, ΕΞΕΤΑΣΗ VAR & ΓΚΟΛΑΡΑ ΝΤΟΟΥΓΚΛΑΣ

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Στο 11' ο φορμαρισμένος Δημήτρης Λημνιός μπήκε εξαιρετικά απ' τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πέλκας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ο διεθνής μεσοεπιθετικός από δημιουργός έγινε... εκτελεστής. Ο Λέο Μάτος έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Λάμπρου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Άκπομ τη δεύτερη και ο Λημνιός με υπέροχο πλασέ στην κίνηση νίκησε τον ΈγκμουντοYρ Κρίστινσον για το 1-0.

Μετά το εις βάρος της γκολ, οι "βυσσινί" ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με τον ιδιαίτερα δραστήριο Τόρζε προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα. Παρ' όλα αυτά, σε δύο περιπτώσεις ο Ζίβκο Ζίκβοβιτς μπλόκαρε εύκολα τις κεφαλιές των Βινίσιους (17') και Μάρκοβιτς (29'). Στο 33ο λεπτό, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Ντόουγκλας Αουγκούστο μέσα στη μεγάλη περιοχή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Μόρα και δεύτερη κεφαλιά του Μαουρίσιο.

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2: "Διπρόσωπος" αλλά νικητής ο Δικέφαλος

Ωστόσο, ο Σέρβος Σρτζαν Γιοβάνοβιτς εξέτασε τη φάση στο VAR και θεώρησε πως δεν υπάρχει παράβαση. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ θα πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με ένα γκολ διαφορά, ο Ντόουγκλας είχε διαφορετική άποψη. Ο 24χρονος χαφ έπιασε ένα τρομερό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" του Κρίστινσον για το 2-0.

3. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΗΛΙΑΔΗ

Το γκολ του Ντόουγκλας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα, να κλείσει τους χώρους και να επιχειρεί να "χτυπήσει" στις κόντρα επιθέσεις. Σε μία απ' αυτές, ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα απ' τα αριστερά, ο Πέλκας πρόλαβε την έξοδο του Κρίστινσον, αλλά η κεφαλιά του αρχηγού του Δικεφάλου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μετά το 60ό λεπτό, με τις ευκαιρίες να προέρχονται κυρίως από στημένες φάσεις.

Σε μία απ' αυτές, ο Ματέο Μούζεκ έκανε άτσαλη κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Θεοχάρη Ηλιάδη, ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ την έστειλε στα δίχτυα, μειώνοντας σε 2-1. Ο 23χρονος στόπερ, που πέρασε ως αλλαγή λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού του Αλί Γκαζάλ, συνδύασε το ντεμπούτο του με ένα υπέροχο γκολ που αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του. Η μείωση του σκορ απ' την ΑΕΛ ήχησε σαν "καμπανάκι" στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ανέλαβαν εκ νέου τα ηνία του αγώνα και πίεσαν για ένα τρίτο γκολ προκειμένου να "κλειδώσουν" τη νίκη. Το τρίτο γκολ μπορεί να μην ήρθε, αλλά οι Θεσσαλονικείς έφυγαν με τη νίκη από τη Λάρισα, φτάνοντας τους 58 βαθμούς.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ