STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Πανιώνιος: Να κλείσει καλά ένας κακός Δεκέμβριος

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ËÁÑÉÓÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ φιλοξενεί τον Πανιώνιο στην "AEL FC Arena" (15:00) και αμφότερες οι δυο ομάδες θέλουν όσο τίποτα το τρίποντο, προκειμένου να κλείσουν καλά έναν κακό Δεκέμβριο.

Δεν είναι καλός μήνας ο Δεκέμβριος για την ΑΕΛ και τον Πανιώνιο. Τώρα αναμένεται να δούμε για ποιόν από τους δύο θα κλείσει καλά ο μήνας, καθώς οι δύο ομάδες, συγκρούονται μεταξύ τους.

Η ΑΕΛ προέρχεται από τις δύο ήττες με Ατρόμητο και Ολυμπιακό, ωστόσο η απόστασή της από την εξάδα είναι μόλις δύο βαθμοί. Έχει μια νίκη στα έξι τελευταία και μόλις τέσσερις βαθμούς σε αυτό το διάστημα.

Δεν έχει δύο ίδια αποτελέσματα σε διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα της, ενώ δεν έχει χάσει δύο διαδοχικά στην έδρα της εδώ και εννέα χρόνια. Είχε χάσει τα δύο πρώτα στο νέο της γήπεδο τον Δεκέμβριο του 2010, από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ο Πανιώνιος έχει κάνει τρεις ήττες μέσα στον Δεκέμβριο, μετά τον εκπληκτικό Νοέμβρη με τις δύο νίκες και τις δύο ισοπαλίες. Το παρήγορο είναι ότι ούτε ο Παναιτωλικός μπορεί να τον προσπεράσει, ούτε ο Αστέρας Τρίπολης να απομακρυνθεί από την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Η εκτός έδρας συγκομιδή του Πανιώνιου περιορίζεται στην ισοπαλία στη Λαμία και τη νίκη στην Ξάνθη, καθώς έχει χάσει τα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια του. Ότι καλό κάνει ο Πανιώνιος εκτός έδρας το κάνει Κυριακή.

Η ΑΕΛ επικράτησε με 4-2 πέρσι και τώρα έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία με τον Πανιώνιο στην έδρα της. Αυτές οι δύο νίκες είναι οι μοναδικές της στα έξι τελευταία στη θεσσαλική πόλη. Βέβαια ο Πανιώνιος παίρνει κυρίως ισοπαλίες , αφού έχει μια νίκη σε αυτά τα έξι.

Μάλιστα αυτή η νίκη το Νοέμβριο του 2010 με το γκολ του Σάμαρη είναι η μοναδική του Πανιώνιου στις τελευταίες 23 επισκέψεις του στην ΑΕΛ. Η αμέσως προηγούμενη είναι το 1982! Από τις τέσσερις νίκες που έχει στη Λάρισα ο Πανιώνιος, τις τρεις τις πέτυχε από το 1974 ως το 1982.

Από τα σημαντικότερα παιχνίδια που έχουν γίνει ποτέ στο Αλκαζάρ, ήταν αυτό στις 7 Ιουνίου 1992, για την τελευταία αγωνιστική. Στην ΑΕΛ αρκούσε μια ισοπαλία για να μην μπλέξει σε ισοβαθμίες, καθώς αρκετές ομάδες ήταν στη μάχη της παραμονής. Ο βαθμός αρκούσε και στον Πανιώνιο για να μην πέσει. Ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλίας επικράτησε με 4-0, με τον Στέφαν Στόικα να κάνει χατ τρικ, και ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε σε τετραπλή ισοβαθμία (!).

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου, υποδέχεται την ομάδα που πριν από δύο χρόνια έκανε εξαιρετική πορεία, με έκτη θέση στο πρωτάθλημα, ημιτελικά στο Κύπελλο και μια ευρωπαϊκή πρόκριση. Ωστόσο έχει χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια ως αντίπαλός του, ενώ έχει να τον νικήσει από τον Δεκέμβρη του 2014, 1-0 τότε σαν προπονητής της Κέρκυρας.

Η ιστορία

Νίκες ΑΕΛ: 21

Ισοπαλίες: 17

Νίκες Πανιωνίου: 19

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ

Νίκες ΑΕΛ: 17

Ισοπαλίες: 7

Νίκες Πανιωνίου: 4

Στον πρώτο γύρο

15.09.2019: Πανιώνιος – ΑΕΛ 1-0

(56’ σουτ Μακσίμοβιτς. Στο 78’ 2η κίτρινη Ζίβκοβιτς της ΑΕΛ)

Πέρυσι

01.12.2018: ΑΕΛ – Πανιώνιος 4-2

(14’ κεφαλιά, 64’ σουτ Νούνιτς, 53’ σουτ Μιλοσάβλιεβιτς, 58’ σουτ Μπαργκάν – 18’ σουτ Μασούρας, 90’ σουτ Ντουρμισάι. Στο 38’ κόκκινη κάρτα Τσιλούλης του Πανιωνίου).

Πηγή: slgr.gr

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ