STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 0-2: Διπλό τετράδας το τριφύλλι στη Λάρισα

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κυρίαρχος στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την ΑΕΛ με εύστοχα πέναλτι των Χατζηγιοβάνη (24') και Μπουζούκη (90'). Αστόχησε και σε άλλο πέναλτι ο πρώτος (28').

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο στην Λάρισα έβαλε τις βάσεις για να φύγει νικητής από το AEL FC Arena με 2-0 και να πάρει ένα διπλό τετράδας ενόψει της συνέχειας.

Οι πράσινοι έπαιξαν ολοκληρωτικά για 45 λεπτά μην αφήνοντας καν την ΑΕΛ να μπει στην περιοχή τους. Πήραν το προβάδισμα με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 24', έχασαν ένα ακόμη με το νεαρό επιθετικό στο 28' και θα μπορούσαν να καθαρίσουν από το πρώτο μέρος τη νίκη και το τρίποντο.

Η εικόνα των φιλοξενούμενων άλλαξε άρδην στο δεύτερο μέρος, η απόδοση του τριφυλλιού έπεσε και ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε. Στο τελευταίο 15 όμως οι πράσινοι πήραν και πάλι την υπεροχή και κατάφεραν να βάλουν ένα δεύτερο γκολ και πάλι με πέναλτι του Μπουζούκη στο 90' και κλείδωσαν την τέταρτη σερί νίκη τους στη Super League που τους εδραιώνει στην 4η θέση και τους κάνει να κοιτούν ψηλότερα.

Αυτά είναι τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο AEL FC Arena:

1. ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΗΡΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς της Λάρισας με τον Μακέντα στον πάγκο επειδή την Παρασκευή είχε πυρετό και ο Καμπετσής πήρε τη θέση του. Επίσης ο Δώνης χρησιμοποίησε το Νάγκι από την αρχή αντί του Ανουάρ.

Οι πράσινοι έπαιξαν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο 45λεπτο. Είχαν τη μπάλα συνέχεια στα πόδια τους και άρχισαν να σφυροκοπούν την εστία της ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι την ίδια ώρα δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν από την εστία τους και να δουν τη χρώμα εμφάνιση φοράει ο Διούδης.

Το τριφύλλι απείλησε πρώτη φορά στο 11' με τον Γιόχανσον και κέρδισε πέναλτι στο 22' όταν ο Μόρας κλότσησε από πίσω το δεξί πόδι του Ζαχίντ και ο Βρέσκας έδειξε την άσπρη βούλα ενώ και το VAR αποφάσισε πως υπήρχε παράβαση. Στο 24΄ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Στην επόμενη επίθεση των πράσινων στο 27', ο Νάγκι πέρασε υπέροχα τον Καρανίκα που τον πάτησε και ο διαιτητής υπέδειξε και πάλι την εσχάτη των ποινών. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση αλλά αυτή τη φορά το έκανε αλά Πανένκα με αποτέλεσμα ο Κρίστσινον να μην πέσει και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι παίκτες του Δώνη συνέχισαν να πιέζουν και στο 32' η σέντρα σουτ του Χατζηθεοδωρίδη έγλειψε την πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού του Κρίστινσον.

2. ΔΕΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ

Ο Παναθηναϊκός δεν τελείωσε το ματς στο πρώτο μέρος και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο δεύτερο 45λεπτο όταν η απόδοση του τριφυλλιού έπεσε με τους πράσινους να είναι μέτριοι. Η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε καλύτερα και μπόρεσε σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο να γίνει απειλητική για την εστία του Διούδη.

Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες ενώ πέτυχαν και ένα γκολ με τον Κάτσε που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Παπάζογλου που κυνήγησε τη φάση και πίεσε τον Σένκεφελντ στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα.

Ο σέντερ φορ της ΑΕΛ μάλιστα ήταν αυτός που είχε την καλύτερη στιγμή της ΑΕΛ για να ισοφαρίσει στην κεφαλιά που πήρε ανενόχλητος στο 75' από το ύψος του πέναλτι.

3. Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΑΓΚΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Στο 60' της αναμέτρησης ο Γιώργος Δώνης πήρε την απόφαση να βγάλει το Νάγκι και να βάλει στη θέση του τον Ανουάρ ώστε να σφίξει το κέντρο του βλέποντας τον Παναθηναϊκό να έχει μέτρια παρουσία στο δεύτερο 45λεπτο.

Η αλλαγή αυτή όμως περιόρισε επιθετικά τον Παναθηναϊκό καθώς ο Ούγγρος εξτρέμ στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά δραστήριος, απειλητικός και βοήθησε επιθετικά το τριφύλλι. Με την αλλαγή του Νάγκι όμως οι πράσινοι περιορίστηκαν επιθετικά και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν από τα δεξιά όπως έκαναν και στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και πάλι μετά το 80' και κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ στο 89' μετά από νέο πέναλτι που κέρδισε ο Ανουάρ και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουζούκης.

4. ΑΛΛΑΞΕ ΟΛΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε δύο αλλαγές σε πρόσωπα ενώ άλλαξε και το σύστημα της ομάδας με τους γηπεδούχους να αλλάζουν άρδην το πρόσωπο τους. Οι Μόρας και Καρανίκας έδωσαν τη θέση τους στους Μπούστος και Μούζεκ ενώ η ΑΕΛ έπαιξε με 4-4-1-1.

Οι αλλαγές αυτές συν η αλλαγή στο σύστημα καθώς και η άνοδος του Ουάρντα στο δεύτερο μέρος έκαναν την ΑΕΛ να βγει από το καβούκι της και να απειλήσει την εστία του Διούδη. Θα μπορούσε μάλιστα να φτάσει και στην ισοφάριση αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες που είχε.

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ