STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1: Σοβαρός, ουσιαστικός και κουρασμένος

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός με πέναλτι του Βαλμπουενά στο 7' νίκησε 1-0 την ΑΕΛ και έφτασε στη δεύτερη νίκη στη Super League, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Σοβαροί, αλλά και κουρασμένοι οι "ερυθρόλευκοι" από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό στη Super League. Με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι. Στο Καραϊσκάκης με τον Αστέρα, στο AEL FC Arena με την ΑΕΛ, και πάλι στα πρώτα λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να φύγουν με το "διπλό" από τον θεσσαλικό κάμπο, σε έναν αγωνιστικό χώρο βέβαια που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Οι "βυσσινί" έκαναν δύο μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στους Πειραιώτες, οι οποίοι εμφάνισαν σημάδια κόπωσης, αλλά είχαν την ουσία και απέσπασαν τη νίκη. Ο Ελ Αραμπί είχε δύο γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις, και ένα ακόμα ο Μεριά. Πάμε να δούμε τα στοιχεία του αγώνα...

1. ΑΡΧΗ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena, ο Ολυμπιακός ανέλαβε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και δεν τον έχασε σε καμία στιγμή του 45λέπτου. Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική άξια αναφοράς ευκαιρία των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 45'+2', με το σουτ του Ντάουντα από κοντά που πέρασε άουτ. Μια, βέβαια, μεγάλη ευκαιρία για τους "βυσσινί", κατά την οποία αδράνησε η άμυνα των "ερυθρόλευκων", που δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα. Από εκεί και πέρα, ο αγώνας για τους φιλοξενούμενους ξεκίνησε όπως στην πρεμιέρα, με πέναλτι. Στο 4' ο Ελ Αραμπί ανατράπηκε από τον Μπέρτο, ο διαιτητής Ευαγγέλου συμβουλεύτηκε το VAR και στο 6' υπέδειξε σωστά την εσχάτη των ποινών.

Στο 7' ο Βαλμπουενά εκτέλεσε σε ένα σημείο που ο Κρίστινσον δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Δεξί δοκάρι και γκολ, 0-1 για τον Ολυμπιακό. Ακόμα και μετά το τέρμα, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, που κατέβηκαν με μία -αναγκαστική- αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με την Κράσνονταρ, είχαν την κατοχή της μπάλας και επεδίωκαν να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα, κυρίως από δεξιά με τον Ποντένσε, αλλά και τον Ομάρ που ανέβαινε σε μεγάλο βαθμό.

2. Ο ΦΟΡΤΣΑΤΟΣ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Ο Ελ Αραμπί συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στο 35' και στο 38' σκόραρε μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Βαλμπουενά, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ, τη δεύτερη με τη βοήθεια του VAR. Δεν ήταν μόνο αυτό. Είχε κερδίσει το πέναλτι, γύριζε πίσω να μαρκάρει και αποτέλεσε... μπελά για την άμυνα των γηπεδούχων. Ανασταλτικά οι "ερυθρόλευκοι", αν εξαιρεθεί η ευκαιρία του 45'+2', έκαναν μεστό παιχνίδι. Ακόμα και λάθος να γινόταν, υπήρχε αλληλοκάλυψη, όπως συνέβη στο 32΄με το λάθος του Μεριά το οποίο διόρθωσε ο Γκιλιέρμε.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα απέναντι στην οργανωμένη ομάδα του Ολυμπιακού, που θα μπορούσε να σκοράρει και στο 14' με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί και στο 33' με το σουτ του Ομάρ. Ο Κρίστινσον έκανε δύο σημαντικές αποκρούσεις για την ομάδα του, που παρατάχθηκε με διάταξη 5-3-2. Η ΑΕΛ είχε σοβαρό πρόβλημα στις στατικές φάσεις. Το 45λεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να έχει 61% ποσοστό κατοχής μπάλας και τέσσερις τελικές, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή 39% και μία τελική.

3. ΤΟ 4-2-3-1 ΕΓΙΝΕ 4-3-3 ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ

Σε αντίθεση με το πώς ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ, στο δεύτερο πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά, δίχως όμως να απειληθεί σε σημαντικό βαθμό η εστία του Σα. Οι ερυθρόλευκοι δοκίμαζαν από μακρινή απόσταση τα πόδια τους, όπως συνέβη με τον Γκιλιέρμε (47') και με τον Μπουχαλάκη (60'). Ανάμεσα σε αυτές τις τελικές ο Μεριά είχε σκοράρει με κεφαλιά στο 55', αλλά καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ του Γκιλιέρμε στον Σετσέροβιτς. Ο Μαρτίνς αποφάσισε στο 61' να περάσει στον αγώνα τον Καμαρά, αλλάζοντας και διάταξη. Το 4-2-3-1 έγινε 4-3-3 με την έξοδο του Μασούρα. Ο Πορτογάλος ήθελε να ελέγξει η ομάδα του το κέντρο. Ο Γρηγορίου απάντησε στο επόμενο λεπτό ρίχνοντας στον αγώνα τον επιθετικό Νούνιτς αντί του χαφ Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Μπέρτος από δεξιά ανέβαινε διαρκώς, την ίδια ώρα που ο Τσιμίκας εμφάνιζε σημάδια κόπωσης. Γι' αυτό ο διεθνής μπακ πέρασε εκτός, έχοντας και κάρτα. Ο Κούτρης στη δεύτερη φετινή του συμμετοχή ήταν αυτός που τον αντικατέστησε.

4. "ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΗΣΕ" ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έκανε εξαιρετική δουλειά για τον Ολυμπιακό στη μεσαία γραμμή, με μπόλικο τρέξιμο, κάλυψη χώρων και αρκετά κλεψίματα. Ο Σισέ, επίσης, που για το επόμενο διάστημα θα είναι ο βασικός στόπερ λόγω του τραυματία Σεμέδο, είχε θετική παρουσία, με μια σειρά από σημαντικές και "καθαρές" επεμβάσεις. Σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και αυτό με τον Αστέρα, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βγάλουν αρκετές συνεργασίες. Και λόγω κόπωσης, αλλά και λόγω της κατάστασης του γηπέδου.

Η τελευταία αλλαγή του Μαρτίνς ήταν στο δεξί φτερό, με τον Ραντζέλοβιτς αντί του κουρασμένου Ποντένσε. Ο Γρηγορίου έριξε στο ματς Καρανίκα (δεξί μπακ) και Φιλίποβιτς (κυνηγό). Η ΑΕΛ έδειξε ότι είναι ένα σκληροτράχηλο σύνολο, το οποίο στο τέλος παραλίγο να κάνει τη... ζημιά στον Ολυμπιακό, στην μοναδική της σημαντική στιγμή του δεύτερου μέρους. Το δυνατό σουτ του Μπούστος στις καθυστερήσεις πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Οι "ερυθρόλευκοι" ναι μεν κρατούσαν με σχετική ευκολία το μηδέν, αλλά δεν "καθάρισαν" κιόλας το παιχνίδι, ώστε να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τον Ολυμπιακό για τη συνέχεια, που βέβαια για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική είχε την ουσία και έφτασε στο "δύο στα δύο".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ